ДУИ пред Достоинство(то) Македонско

• Креатор на темата Креатор на темата SuicideMessiah
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е апсолутно срамота.

Но, нели има начин да се отвори друг вид на фонд, во кој немора да фигурира владата туку друг извор?

А што ќе стане ако одбијат да ги вратат? Можат ли со сила да им ги земат?

Ajde be odete postapno red po red:) daj kazete kako im se odobreni sredstavata ? Koj tie sredstva na branitelite im gi dade? Koj tie sredstva im gi ukina ? Koj bes etoj sto im gi ukina sredstvata? Daj kazete kojse suditteee? Zasto ustavniot sud im gi ukina i po cija naredba ? Se drugo e cisto zamajuvanje na javnosta.A tos sto SDSM nemaaat hrabrost da kazat koj im ja ukina toa esosem nesto drugo .Se drugo osven vistinata nema da zemam za relevantno i tocno .Edniostavno ke smetam za sdsm manipulacija,a danes se pravat svetci SDSM :) si gi soncaja gazinjata na halkikidi sega patrioti . mrsssssss beeeeee gnidi izrodnicki.

Ова е апсолутно срамота.

Но, нели има начин да се отвори друг вид на фонд, во кој немора да фигурира владата туку друг извор?

Aaaa,тоа не може,ќе треба да се распише тендер и на тендерот да победи странска фирма која ќе ги собира парите од таков фонд.Па ти имаш тендер за 300 автобуси кој е се штелнува за да победи некој “странец“ наместо некој домашен,само затоа што ветил поголем процент на исцицани пари од Македонскиот буџет,па ќе си играш со еден таков фонд.Абе не заебавај како прволаче да го учам,ебаго.:smir:

Не разбирам!?! За кој дел збориш?

Ако добро разбрав средствата им се доделени а сега треба да ги враќаат со камата. Мислев што ќе биде ако колективно решат да не ги вратат, што тогаш? Не верувам дека некој со сила преку суд ќе им ги зема пошто ќе може да стане голема работа.

На тоа мислев.

Aaaa,тоа не може,ќе треба да се распише тендер и на тендерот да победи странска фирма која ќе ги собира парите од таков фонд.Па ти имаш тендер за 300 автобуси кој е се штелнува за да победи некој “странец“ наместо некој домашен,само затоа што ветил поголем процент на исцицани пари од Македонскиот буџет,па ќе си играш со еден таков фонд.Абе не заебавај како прволаче да го учам,ебаго.:smir:

Може да им се отпишува од данокот на фирмите кои во замена за % кој треба да и го платат на државата ќе уплатат на сметка од фондот, кој навидум нели отворен за сите, но сепак да се направи преќутен договор со одредени компании.

Колку да се избегнат сето бирократсво и тресење коалициски муда во парламентот.

Сигурно има поупатени комбинатори кои можат да изведат нешто вакво сосем легално и умешно, да се прескокне она “влада“ и “партија“.

Ако добро разбрав средствата им се доделени а сега треба да ги враќаат со камата. Мислев што ќе биде ако колективно решат да не ги вратат, што тогаш? Не верувам дека некој со сила преку суд ќе им ги зема пошто ќе може да стане голема работа.

На тоа мислев.

Неможам да нагаѓам што би било, ниту сакам. Но не би си играл ни со судови и пари.

Ова е апсолутно срамота.

Има предлог ние да си помогнеме самите на себе. Т.е. со наша помош (на браниелите) да им помогнеме на најзагрозените. Но сега за сега е само изјава, можеби шпекулација, а можеби и емотивна изјава после отфрлањето на законот во собранието. Како и да е не е лоша идеја во оваа ситуација.

Da ne se zaboravi za vreme na SDSM bea prifateni ogromen broj na branitelite kako na primer vrabotuvanjeto vo MVR ili ARM na onie shto nemaat crno dosie vo sporedba so ova denes.Ako nekoj ne se sekjava togash deka SDSM gi prifati tie baranja za vreme nivno vladeenje togash ok...moe e da potsetam samo. :)

А што ќе стане ако одбијат да ги вратат? Можат ли со сила да им ги земат?

Колку што знам дека одлуките на Врховниот суд се конечни и извршни и не се коментираат. Тоа ме плаши.

Некој спомна дека и во Хрватска ги извисиле бранителите.Да,то е точно,ама барем тие извојуваа победа и си добија асолна држава.Ние добивме сРамковен договор.Зато ако недај боже запукат уш еднаш три пати ќе размислам пред да одам да ја бранам државава.:toe:
Барем нема да враќам пари кои ми следуваат...со камата.:tapp:

Ima fondacii...jas na primer so toa i rabotam...rabotam kako proekt menadzher vo NVO sektorot ama ne sum siguren deka i Fondaciite ne pristapuvaat vo sorabotka so vladata...bi trebalo da se tesno povrzani...kako na primer tuka lokalna samouprava gi izumre nevladinite vo Prilep.Tie kolat i besat momentalno...fondaciite se na pat da se zatvorat trajno kako na primer PREDA - Prilep Region Enterprise Development Agency.Tie finansiraa vakvi raboti kako zdruzhenija i slichno ama kolku bi pomognale veze neam posho od druga strana garant kje se vmesha lokalnata.

Da ne se zaboravi za vreme na SDSM bea prifateni ogromen broj na branitelite kako na primer vrabotuvanjeto vo MVR ili ARM na onie shto nemaat crno dosie vo sporedba so ova denes.Ako nekoj ne se sekjava togash deka SDSM gi prifati tie baranja za vreme nivno vladeenje togash ok...moe e da potsetam samo. :)
greshka si :) ti si bea vraboteni vo mvr i arm pa, sdsm si napravi selekcija partiska linija jebiga:)AMA PAK NEMI KAZA KOJ IM JA UKINA NA BRANITELITE POMOSTA:):vozbud:

Ima fondacii...jas na primer so toa i rabotam...rabotam kako proekt menadzher vo NVO sektorot ama ne sum siguren deka i Fondaciite ne pristapuvaat vo sorabotka so vladata...bi trebalo da se tesno povrzani...kako na primer tuka lokalna samouprava gi izumre nevladinite vo Prilep.Tie kolat i besat momentalno...fondaciite se na pat da se zatvorat trajno kako na primer PREDA - Prilep Region Enterprise Development Agency.Tie finansiraa vakvi raboti kako zdruzhenija i slichno ama kolku bi pomognale veze neam posho od druga strana garant kje se vmesha lokalnata.

Ако вака треба да се размислува во тој правец, државата да не бара нас кога е потребно да одиме на фронт, а после да крене рака и да бара НВО или нешто слично за да реши нечиј проблем, кој патем е створен од судската власт (државна институција) тогаш жално е и ниско за таа држава. Но од друга страна државата сме сите ние и ако треба пак ќе ја браниме, тогаш слободно можам да речам дека она жалното и ниското се однесува на администрацијата која донесува вакви одлуки. Срам да им е. Пена фаќам да кажам колку ја сакам мојата мила Македонија а тие, срам да им е.Ако воопшто разбирраат што е тоа срам.

greshka si :) ti si bea vraboteni vo mvr i arm pa, sdsm si napravi selekcija partiska linija jebiga:)AMA PAK NEMI KAZA KOJ IM JA UKINA NA BRANITELITE POMOSTA:):vozbud:

Nema vrska ova sho go tvrdish...imashe posebna sednica vo sobranie koga beshe SDSM na vlast...DUI napushti sobranie a ostanaa VEMERO i SDSM i se prifatija baranjata da se primat na rabota od lavovite i branitelite vo ARM i MVR a bea odbieni onie so dosie se drugo od niv dobi shto si pobara ...togash toa beshe pobarano i se ostvari a sega drugo e barano i ne im se ostvari.Potseti se ubavo koga i koj im gi prifati baranjata vo period 2003ta i 2005ta godina.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom