Ракија

• Креатор на темата Креатор на темата daydream
  • Време на започнување Време на започнување
Море ракија на едно другарче мое татко му шо прај... 58ка, има да те прочисти максимално. Од таква не се стареј, млад се умира.:pos2:

Со чашка ракија...до подобар шмек:wink:

Од ракија магаре се иам направено :хаха:

Од ореви , може и со адиција на мед.

Таа се користи за медицински цели, превенција за свински грип ми беше зимава. Работи со 100 на саат. Убава е за пушачите по пола чашка на гладен стомак. Има да ве исчисти, ни шлајмови ни ништо !

Не се пие ракија со деца...цела салата ќе ти ја изедат.

Ракијата е најчист алкохол. Но без салатиче некако не ми оди :toe: Или зелка или марула, не прибирам многу :)

Со деца не се пие ракија, ќе ти ја изедат цела салата! хахаха..
Иначе до сега имам 3 пати пробано ракија во мојот живот.. така да не ми прави многу мерак, сепак највеќе сум си по пивото.. :)

Вишновка:vozbud: па тоа вишните после кој мерак го прават мх мх.
Човек повеке ке се опие од нив него од ракијата...пробајте ако немате пробано нема да зажалите!

Вишновка:vozbud: па тоа вишните после кој мерак го прават мх мх.
Човек повеке ке се опие од нив него од ракијата...пробајте ако немате пробано нема да зажалите!

Вишновка, ама да е одстоена едно 5 години минимум. Јас имам една 7 години и ми остана уште едно шише... абе убавина!

Таа се користи за медицински цели, превенција за свински грип ми беше зимава. Работи со 100 на саат. Убава е за пушачите по пола чашка на гладен стомак. Има да ве исчисти, ни шлајмови ни ништо !

Ја добив пакет на поклон и си ја цуцам за специјални пригоди.Од виски повеќе ми вреди :)

Ја добив пакет на поклон и си ја цуцам за специјални пригоди.Од виски повеќе ми вреди :)

Абре Џамбо, не е таа за пиење ако не е во името на здравјето!
Уствари јас и кога немам здравствени проблеми си пијнувам но по малку (ради шлајмовите, чисти за рок од две минути).

А имате видено/пробано црвена ракија?

Од ракија магаре се иам направено :хаха:
не магаре не се објаснува тоа нема збор за тоа више од пола кило се напраив статива али утре дента лошо многу цел ден ја осеќав ракијата у стомак тоа е најтапа :)

Пијам ракија(колку една кафена лажичка) само кога неподносливо ме боли грлото и стварно ми помага.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom