DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
WTF?!? ...и ти ли постиш, бе, лажго?
Шо си сам себе убијал овака предпразнично?
WTF?!? ...и ти ли постиш, бе, лажго?
Види мајката...„Хммммм...“
Види мајката...„Хммммм...“
Тоа се генетски болести т.е. болести предизвикани заради мутациите во гените.Глеам дека темава замре, за жал.
Колку за поттик, ме интересира ставот на креационистите во однос на терминот "атавизам". Поточно случаите на атавизам кај луѓето?
Можеш малку попрецизно да не информираш за кои болести станува збор?Тоа се генетски болести т.е. болести предизвикани заради мутациите во гените.
Значи потврдуваш дека е возможно да има промени во ДНК-та, наречи ги мутации или како сакаш, исто е.Тоа се генетски болести т.е. болести предизвикани заради мутациите во гените.
А можеш ли да посочиш т.е. да ме цитираш каде јас сум тврдел дека не е возможно да има промени во ДНК-та т.е. да има мутации? На оваа тема јас зборот „мутации“ го имам спомнато сигурно над 20-30 пати.Значи потврдуваш дека е возможно да има промени во ДНК-та, наречи ги мутации или како сакаш, исто е.
Не. За тоа е виновен гревот кој први го направија нашите прародители, акој продолжуваме да го правиме ние секојдневно.Ти во друга тема кажа дека Господ располага со сите животи, дали по таа логика Господ е виновен за истите овие мутации, болести и деформации?
Можеш ли малку попрецизно да не информираш за кои болести станува збор?Тоа се генетски болести т.е. болести предизвикани заради мутациите во гените.
Значи според тебе за секои мутации е крив гревот, што е со големите верници кои "заглавуваат" со дете со даунов синдром или некојa друга мутација во хромозомите на новороденчето? Зошто Господ милосливиот ги казнува нив?Не. За тоа е виновен гревот кој први го направија нашите прародители, акој продолжуваме да го правиме ние секојдневно.