Креационизам наспроти еволуционизам

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
во креационизмот еднаставно нема логика...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
A evolucionimzot "puka" od logika, ne? Samo, za da bide evolucionizmot prifatliv, treba da se aktivira licnata vera...
Не е точно. Теоријата на еволуција е потврдена од повеќе перспективи. Креационизмот, за почеток, не е ниту научна хипотеза. Да не збориме понатаму.

Ако ти не тазбираш нешто, тоа не значи дека нештото не е точно. Едноставно немаш капацитет да го разбереш. Што е ОК. Господ негде дал, негде зел, нели?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Господ негде дал, негде зел, нели?
Ja imas mojata soglasno, kako poveke pati do sega (za razlika od Tebe, normalno...) no jas sum blagodaren na Boga za se sto mi dal pa i za toa koe ne mi go dal.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
A evolucionimzot "puka" od logika, ne? Samo, za da bide evolucionizmot prifatliv, treba da se aktivira licnata vera...
лелеее..многу сум бе ...мислев во еволуционизмот нема логика....ги помешав...и јас сум христијанка бтв....faill...

F

Frankie Yale

Гостин
лелеее..многу сум бе ...мислев во еволуционизмот нема логика....ги помешав...и јас сум христијанка бтв....faill...
Zosto da nema logika? Bas barav nekoe video sto ne e epten komplicirano a gi opfaka osnovite i gi objasnuva pogresnite sfakanja vo vrska so evolucijata.
Gledaj go, kratko e i bas e slikovito. Bi im preporacal na miki1 i corbadzija da go gledaat zosto pojma nemaat.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Zosto da nema logika? Bas barav nekoe video sto ne e epten komplicirano a gi opfaka osnovite i gi objasnuva pogresnite sfakanja vo vrska so evolucijata.
Gledaj go, kratko e i bas e slikovito. Bi im preporacal na miki1 i corbadzija da go gledaat zosto pojma nemaat.
па не мислев на ова....мислев на тоа дека ние сме настанале од мајмуни и дека на почеток земјата била со ужасни услови па сме се прилагодиле па не знам ти како евоулирале , дека на почетокот биле глупави и без мозок па некако станале паметни како денес и такви работи......а и за настанокот на светот воопшто мислам дека биг бенг нема логика...

Г

Господ

Гостин
па не мислев на ова....мислев на тоа дека ние сме настанале од мајмуни и дека на почеток земјата била со ужасни услови па сме се прилагодиле па не знам ти како евоулирале , дека на почетокот биле глупави и без мозок па некако станале паметни како денес и такви работи......а и за настанокот на светот воопшто мислам дека биг бенг нема логика...
Прибидејки?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А знаеш што е тоа Биг-бенг?

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
ај да не ве цитирам сите....

прибидејки ( хаха ко 1 моја другарка си) шансите дека од 1 експлозија ке се создаде совршенство се исти со шансите јас да мижам и да си штракам по тастатура во ворд и да ја напишам господарот на прстените до точка и запирка.....
и да знам што е биг бенд...

бтв огноотпорен у потпис ме стаи бе :smeshko:

F

Frankie Yale

Гостин
Dali voopsto go pogledna videoto?

прибидејки ( хаха ко 1 моја другарка си) шансите дека од 1 експлозија ке се создаде совршенство се исти со шансите јас да мижам и да си штракам по тастатура во ворд и да ја напишам господарот на прстените до точка и запирка.....

Toa voopsto ne e big beng, koj rece deka univerzumot e sovrsen i odednas stanal takov kakov sto e?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Согласно горе напишаново не да не знаеш туку појма немаш!

Биг бенд сигурен сум дека знаеш што е

Kajgana Shop

На врв Bottom