Креационизам наспроти еволуционизам

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.202
Поени од реакции
23.738
ништо останав без зборови , цел свет е сјебан сите сме изроди и плод на блудничење. не се гордеам ама ако цел е свет е таков кој сум јас да делам

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
ај сега и десоец стана , башка теолог и видовит бреееј.
туку батали празни муабети ако си видовит дај кажи некоја комбинација за спортска со коефициент 30...
Не сум видовит, туку само ти кажувам дека ако Дарвиновите прикаски се вистина, тогаш целото човештво, вклучувајќи те и тебе, сме плод на незауздан инцест кој траел со милиони и милиони години.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.202
Поени од реакции
23.738
Жал ми е Владе, и ти си плод на инцест :)
сепак мислам дека ми должиш едно извинување, јас не навредив никој лично за разлика од тебе пошто баш јас сум спомант и то во навредлив контекст барем за мене

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не сум видовит, туку само ти кажувам дека ако Дарвиновите прикаски се вистина, тогаш целото човештво, вклучувајќи те и тебе, сме плод на незауздан инцест кој траел со милиони и милиони години.
Целиот диверзитет на земјата најверојатно не започнал од една единствена клетка. Си ги помешал фактите пак, изглеа. Ти влијае ова со Адам.

Дури и да е, хомо-сапиенсот сигурно никогаш не броел 2 единки.

Онаа аналогијата од пред пар постови за инцестите во секоја генрација е исто така инфантилна лага. Знам дека не е незнаење, пошто толку, барем, разбираш, пошто пишуваш и за генетиката (освен ако не пејстираш само) и знеш дека е повеќе исклучок отколку правило.

Муабетот со реткоста на сончевиот систем мислам дека ти падна на статистика и веројатност.

...и вака, како бекхенд еден, за 3500 години, популацијата на земјата да се зголеми од 8 на 6.000.000.000 (милијарди), требало глава да не сме дигнеле од е*ење во една масовна трииљадогодишна оргија... и пак ќе се чудиме како едни поцрнеле, други пожутеле, некој поцрвенил, а никој не позеленел, освен ако тоа не се марсовците.

Инаку, колку да знаеш дека добро памтиме, уште ни ја дужиш приказната за кенгурите и левијатанот, сега, кога имаш повеќе време за дискусија.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.432
Поени од реакции
5.128
Воопшто не го потврдува тоа. Текстот потврдува дека Создателот им создал на луѓето и животните соодветен околина која го подржува нивниот опстанок.

Многу грешно. Зошто би им создавал планета со ротација од 23,95 часа? Зошто не ја направил да ротира на 20 часа? Или зошто не ја направил да ротира околу Сонцето за 300 место за 365,25 дена? Така повеќе би ни одговарало...
Зошто не ја направил почвата насекаде плодна?
И триста други глупости...

Истото го проповеда и Дарвинизмот. И според теоријата на еволуција животот настанал со инцест, со таа разлика што додека во Библијата инцесот трае само неколку генерации, според Дарвинистичката хипотеза инцесот трае со милиони и милиони години, со последователни инцеси во секоја генерација. За да се увериш дека животните не разликуваат сестра и братучетка од сосетка, појди во зоолошка и ако ги начекаш во сезона на парење ќе ги видиш твоите братучеди (мајмините) како прават инцест.
Не лажи Чорбаџијо. Првите организми (кои постоеле со стотици милиони години) не се размножувале ни одблиску како нас. И денес постојат голем број организми кои не се размножуваат како нас.
И тука зборуваме за луѓето, луѓето кај кои инцест е екстремно редок случај (само кај психички пореметени), па не и за луѓето туку и за други животни.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Чорбаџија напиша:
Жал ми е Владе, и ти си плод на инцест :)
сепак мислам дека ми должиш едно извинување, јас не навредив никој лично за разлика од тебе пошто баш јас сум спомант и то во навредлив контекст барем за мене
Врати се само една страна наназад и ќе го прочиташ овој твој коментар:

искрено само човек кој е плод на инцес можи вакви зелени да закачи и да му се сосем логични и оправдани а јас сепак повеќе милувам од примат да сум настанат отколку да сум плод на инцес( пу пу скраја да е)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Па неговата ко да не е навреда, пошто ти навистина тврдиш дека си инцетоидно чедо, па нормално е да се заклучи дека ти е ова логично и оправдано... Што е тука навредливо?

Она со зелените?

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Не го тврдам јас тоа. Моите родители не се блиски роднини, напротив, многу далечни. Се извинувам ако ве навредив со обелодувањето на последиците од верата во Дарвинизмот. Не ми беше тоа намерата. Јас само ја искористив библиската поговорка „Зошто ја гледаш раската во туѓото око, а не ја забележуваш гредата во своето?“

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не го тврдам јас тоа. Моите родители не се блиски роднини, напротив, многу далечни. Се извинувам ако ве навредив со обелодувањето на последиците од верата во Дарвинизмот. Не ми беше тоа намерата. Јас само ја искористив библиската поговорка „Зошто ја гледаш раската во туѓото око, а не ја забележуваш гредата во своето?“
Последици од вера во Дарвинизмот?!?

Ного ни се буниш нешто, Чорбаџи!!

Библијата е книгата која тврди дека инцестот е единствениот можен начин (у два наврати и тоа?!? Првпут потоп ради инцест, па после ПАК инцест и масовни 3000-годишни оргии за да се накотиме црни, жилти и бели 6.000.000.000 (оној големиот број))

Од друга страна, „Дарвинизмот“ го тврди сосем спротивното и предупредува да не се е*еш со сестра ти, со внука ти, со ќерките, како што промовира (во повеќе наврати) во твојта книга.

Ного сте гимнастичари вие верницитееее... А тек тие ко тебе - креационистите... Вие сте професионални циркуски акробати ко оние кинезите од 3 години што ги тренираат...

Од тебе сум се изначитал најмаестрални квазилогични салта-мортале. Свака част! Симињам капа!

--- надополнето ---

Ова морам да го извадам пак, пошто некој може не го фатил:

Има едно толкување за „добрината“ господова која ја манифестирал при последната маестрална интервенција тука, доле. Имено, пошто ного забегале луѓето и се ебеле браќа, сестри, дедовци и внуки, господ решил сите да ги подави (и лисје, и мрмоти и комарци и печурки и све факинг остало на планетава) пошто луѓево генетски веќе се испозаебале.

и што прави дедо боже?

На Ное му вика „Собери од секое.... “ ја знаеме приказната луда, нели, ама муабетот интересен следи после 40 дена (или поише беа, Лет?). Све тоа у арката преживеало, а господ им ветил нов старт во кој нема да има гадости како во претходниот!!!

И што направил? ГИ ОСТАИЛ ПАК ДА СЕ ЕБАТ МЕЃУ СЕБЕ?!?! Внук со тетка, брат со сестра и дедо со внука?!?!

АБЕ НИКОЈ ЛИ НЕ ГО ЗАБЕЛЕЖУВА ОВА?!?! Каква идиотска приказна е ова?!?! Чуму потоп кога пак иста дебилштина напраил?!?!

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Тоа воопшто не е идиотска приказна и за секоја твоја нејаснотија си постои фино лепо и јасно објаснување за оној кој вистиснки се интересира. Повеќето од нив беа разјаснети и на оваа тема. За оној кој само се исмејува, завесата од пред неговите очи станува се подебела и подебела.
Според мене Дарвинизмот е идиотска приказна, но што вреди ако само си префрламе „Не е мојата, туку твојата е идиотска.“?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.202
Поени од реакции
23.738
Врати се само една страна наназад и ќе го прочиташ овој твој коментар:
Напишано од мкд владе
искрено само човек кој е плод на инцес можи вакви зелени да закачи и да му се сосем логични и оправдани а јас сепак повеќе милувам од примат да сум настанат отколку да сум плод на инцес( пу пу скраја да е)

јас колку што гледам воопшто не те спомав тебе конкретно туку генерално, а ако ти се препозна тука во постот тоа е веќе друго, а и да се препозна нема зошто да се љутиш затоа што ти се залагаш дека сите сме плод на инцес , така е запишано во тоа книгата твоја и ти слепо вреуваш во тоа што е напишано така да....
не гледам причина зошто би се љутел воопшто , треба да се гордееш како што и јас воопшто не би се навредил кога ке спомнеш дека јас сум плод на еволуцијата па тоа и да било примат амеба едноклеточен организам и тн.
а и пошто ете јас сум еволуционист и не се замарам да ширам добрина помеѓу луѓето за разлика од вас просветлените ама колку толку се разбирам во етика и во норми на однесување ,ете јас ке ти се извинам ако се почуствува навреден. ама интерсно е што досега требаше да ми се извиниш и без разлика дали сум во право или не пошто нели така учи религијата да се сакаме да се поштоваме да си помагаме да не си мислиме лошо. сега или тоа за тебе не важи или не си толку добар верник колку што мислош дека си или докрај немаш расчистено со тие 7 смртни грева.
ама ете јас ке докажам дека сум поголем човек од тебе па макар сум и од мајмун настанат( што по автоматизам докажува дека и моите предци приматите имале повеке добрина ,етичност и понизност за да соберат сила да се извинат па макар и биле во право) и ете јавно тебе и на сите креационисти ви се извинувам ако се почуствувавте навредени од тоа што го промовирате.

ајде да видиме колку си созреал ти како личност и колку можеш да ја поттиснеш гордоста и да се извиниш јавно тука пред сите.

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Доколку на човек што има мали ушиња му речеш „ушко“ или „зајко“ или „магаре“ тој нема да се навреди, ниту тоа ќе го повреди, туку само ќе го насмее. Но доколку на човек што има преголеми уши му го кажеш тоа, тогаш тој ќе се навреди, ќе биде повреден и ќе бара да му се извинат.
Аналогно на ова, кога ти ми се обрати на мене (а не генерално како што велиш):

видов што имате дискутирано и ама образложивте да се чудат будалите... искрено само човек кој е плод на инцес можи вакви зелени да закачи и да му се сосем логични и оправдани а јас сепак повеќе милувам од примат да сум настанат отколку да сум плод на инцес( пу пу скраја да е)
јас воопшто не се навредив, ниту тоа ме повреди, добро знаејќи дека не сум плод на инцест. Но кога го свртев огледалото кон тебе, за да видиш што кажува твојата вера (Дарвинизмот) за твоето потекло, тоа тебе те навреди и силно те повреди.
Јас сметам дека ти направив услуга со тоа што ти кажав еден детал повеќе од твојата вера, но штом тоа те повредило, тогаш јавно ти се извинувам на тебе и на сите еволуционисти ако се почувствувавте навредени од тоа што го учи вашата вера.
Сепак сметам дека уште поголемо извинување ти должи тој што те индоктринирал во Дарвинизмот.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.202
Поени од реакции
23.738
абе ебати човекот кој не е доволно маж да се извини ( како јас на пример без разлика кој е во право).тоа без разлика на се кажува само што човек си.имам видено каде каде поголеми шупци од тебе кои биле 100 пати порелигиозни и понерелигиозни од тебе и од мене па сепак имале доволно сила да се извинат.
така да ти ако се сметаш за религиозен тип тогаш си најглуп можен пример за се она што се залага религијата и верата, така да џабе продаваш демагогија тука кога ни сам не си веруваш во истата.

инаку воопшто не ми беше до извинувањето туку сакав само другите кои читаат на овај форум да видат колку сте тоа дволични затоа што едно е кога ке тресиш глупости како верата е ова она бла бла бла ама кога ке дојде да се покажи на дело се гледа колку сте себични, лицемерни и дволични.во глобала сте се она што верата не убедува дека не треба да бидиме, и со овај школски пример само го покажа вашето право лице колку сте вие продуховени просветлени и тн и наспроти вас ние непросветлените колку сме дивјаци, неморални и не етични. ако твојата вера или тој твој сајт што го рекламираш во потписот не учи да се однесуваме како тебе тогаш таа е најзабеганата и најдволичната религија која воопшто постои. твојот бог ако постои се превртва во гробот или на обалците или кај да е веќе кога чита неговите следбеници што прават.море поцрвенва од страм и затоа можи не слегва да се покажи .си вика остај што ке се резилам доволно ме резилат овие мој шупци долу на земајата.

Kajgana Shop

На врв Bottom