Креационизам наспроти еволуционизам

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Абе, ДИБЕК, седни и прочитај. Аман.
Сам си постираш - сам се заебуваш.
Бар да разбираше што читаш.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Дека еволуцијата е лага можеш само да сонуваш. И покажана и докажана е. Ако зборуваме за настанок на живот од нежива материја, тоа е веќе друго прашање.

Дека убедливо најголема лага е креатурата наречена креатор е повеќе од очигледно.

Бидејќи гледаме дека постојано „еволуираш“ (некогаш и назадуваш) во твоите ставови, редно е да не почастиш со изјаснување во кои лаги ти веруваш.
Нема никакви лаги.
Живот има сегде, многу докази се кријат. И немам намера да се замарам вака како сега ама може некој ќе види
друг па ке ги провери податоците.
Кај што го има ова http://www.linux-host.org/energy/bas102.htm - Оргон(прана) таму има живот.

--- надополнето ---

Абе, ДИБЕК, седни и прочитај. Аман.
Сам си постираш - сам се заебуваш.
Бар да разбираше што читаш.
Хаххаха што е работава high-speed current.
А двонасочна ли е ?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Да, има. Ете, другарми 10 години се ебаваше со оргонски ќебиња, челична волна, оргонски генератори и слични срања, верувајќи дека ќе вози кола без пари, дека реумата ќе му се излечи и дека пари ќе заработи од ништо.
Ене го сеа без заби, без пари и без работа.

А тоа е така дека оргон има насекаде и само чека на тебе бесплатно да го експлоатираш.

Седни бе, уозбили се и земи нешто научи темелно. Макар и религија некоја. Вака, од сајт на сајт, од к*р на к*р, ќе ти пројде животот во игнорантност и „јаки фурки“.

После илуминатите ќе ти бидат криви што ништо не си успеал да направиш со себе.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Да, има. Ете, другарми 10 години се ебаваше со оргонски ќебиња, челична волна, оргонски генератори и слични срања, верувајќи дека ќе вози кола без пари, дека реумата ќе му се излечи и дека пари ќе заработи од ништо.

А тоа е така дека оргон има насекаде и само чека на тебе бесплатно да го експлоатираш.

Седни бе, уозбили се и земи нешто научи темелно. Макар и религија некоја. Вака, од сајт на сајт, од к*р на к*р, ќе ти пројде животот во игнорантност и „јаки фурки“.

Ја би се секирал поише за тебе пошто гледам више си се наденал на еден кур.
Ја сум надвор од тие срања и догми.:helou:

--- надополнето ---

Иначе зеро поинт енерџи функционира.
Само што другар ти у домашни услови тешко ќе ја направи.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Фала, друже, за муабетот. Пријатно.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Лагата ти е тебе у мозокот, дете.
Таква лага најтешко се реазоткрива.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Јас веќе долго време трубам и устава пена ми фати!
Дај мистиците и верниците нека постираат некој доказ дека господ/сила/прана/the force го создала светот.
Фосили сум видел со свои очи, диносаурус сум видел со свои очи(фосил) и сум видел археолошки наоди постари од 10к години.
Сега засега еволуцијата води.

ЗНАЧИ:ДОКАЗ!!!

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Јас веќе долго време трубам и устава пена ми фати!
Дај мистиците и верниците нека постираат некој доказ дека господ/сила/прана/the force го создала светот.
Фосили сум видел со свои очи, диносаурус сум видел со свои очи(фосил) и сум видел археолошки наоди постари од 10к години.
Сега засега еволуцијата води.

ЗНАЧИ:ДОКАЗ!!!
Fosilite ne se dokaz deka svetot bil stvoren ili se stvoril posle Bing Bang. Fosilite se dokaz za evolucija. Obicno misticite jas sto gi znam ne ja negiraat evolucijata. :smir:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
^ Sorry, погрешно се изразив, мислев доказ дека господ/сила/прана/the force ги создала животните и човекот as it is.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
^ Sorry, погрешно се изразив, мислев доказ дека господ/сила/прана/the force ги создала животните и човекот as it is.
Thats ok :) Eve, jas ne sum ateist niti sum pripadnik na organizirana religija. Ja prifakam evolucijata i ne veruvam deka zivotnite i covekot se stvoreni takvi ko sto se. Site mistici, pagani i sl jas sto gi znam go delat toa mislenje.

Edinstvena grupa luge jas sto ja znam sto go trvdi toa ti sto go kazuvas se hristijanite i muslimanite. Ne pripadnici na vika, telema, satanizam, santeria itn.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Fosilite ne se dokaz deka svetot bil stvoren ili se stvoril posle Bing Bang. Fosilite se dokaz za evolucija. Obicno misticite jas sto gi znam ne ja negiraat evolucijata. :smir:
Фосилите и еволуцијата се доказ дека религиите се неточни.
А бидејќи ние нашето спознание за Бог го добиваме од религиите, тоа автоматски докажува дека Бог (каков што ни го проповедаат религиите) не постои.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Фосилите и еволуцијата се доказ дека религиите се неточни.
А бидејќи ние нашето спознание за Бог го добиваме од религиите, тоа автоматски докажува дека Бог (каков што ни го проповедаат религиите) не постои.
zavisi za koja religija zboris. Jas ke pretpostavam deka vo dlabina si zapoznat samo so hristijanstvo i muslimanstvo. Takov Bog ni ja ne veruvam deka postoi, ili pak postoi zatoa sto lugeto go stvorile so vekovni misli, potcinuvanja i obozavanja

Kajgana Shop

На врв Bottom