Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Потполно се идентични затоа што се (1) ист вид и затоа што (2) живеат во идентични хабитати (кои се меѓусебе поврзани). Тоа е потврда, а не негација на Еволуцијата.

Земи читај тоа книгата и батали ги 3-минутните клипчиња на youtube. Само ќе те збунат. А ко што не доучуваш, каша-попара ќе ти ја направат главата... к'о што и ти се чита по постовиве. Прво мислев од дрогите дека ти е, ама изглеа не ќе е до психоделиците... Ова е, очигледно, од мрза.
Не, не е точно и не е клипче од јутуб.
Хабитатите се 12000 км одалечени.
Тие ситни животинки се движат со да речеме 10 м на саат.
Колку време ќе им треба ?
Проблемот е што неможат да се најдат помеѓу двата пола.
Фактот што на двата пола има над 200 исти врсти ја руши еволуцијата.
Тоа го кажува здравиот разум. :toe:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не, не е точно и не е клипче од јутуб.
Хабитатите се 12000 км одалечени.
Тие ситни животинки се движат со да речеме 10 м на саат.
Колку време ќе им треба ?
Проблемот е што неможат да се најдат помеѓу двата пола.
Фактот што на двата пола има над 200 исти врсти ја руши еволуцијата.
Тоа го кажува здравиот разум. :toe:
Кој дел, бре, не го разбираш?
Што е битно колку катаљони километри се кога станува збор за непрекинат хабитат. Од северен до јужен пол има солена вода која има (на соодветна длабочина) иста температура.
Ширењето, пак, не се случува во една генерација (тогаш се вика миграција) туку во повеќе.

Ај како на дете: Првата генерација ќе стигне до Исланд. Втората до Велика британија. третата до Франција... по дестина години (пошто се мекотели и живеат пократко) ќе стигнат и од јужниот пол и таму ќе им се свиѓа поише него по патот.

На двете места има идентични услови за живот. Иста вода, ист планктон, исти предатори. СВЕ Е ИСТО.

Зошто би се модифицирале (еволуирале) различно кога окружувањето им е исто.

Ова може не си го знаел: Се претпоставува дека не повеќе од 5% од водните животни се каталогизирани. Останатите 95% чучат и чекаат некој да ги стави на список. Освен 20-тина експедиции кои се спуштиле подлабоко од 200m ништо од океаните не е истражено освен крајбрежјето.

Сега прашај се: Кој вика дека во просторот помеѓу северниот и јужниот пол ги нема истите тие видови на места кои сеуште не се ч'чнати од истражувачки експедиции.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134
Еј 12 000 км.
Или со сила се правиш дека не разбираш или незнам што да ти кажам.
Овој податок ја руши теоријата на еволуцијата, над 200 видови, тука не ги ставам оние кои можеби можеле да препливаат.
Како китови и слично.
Тие 200 видови се потполно идентични, кој има бар малку мозок ќе му текне одма.
Бравос бе, гениј не ви е рамен. Како со еден податок, со 2-3 извадоци од некоја книга веднаш ги побивате теориите.
Едно време и Миленко ја поби теоријата дека ние сме биле Словени со тоа што докажа дена не можел да го преплива Дунав со цевче... :pos2:

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Кој дел, бре, не го разбираш?
Што е битно колку катаљони километри се кога станува збор за непрекинат хабитат. Од северен до јужен пол има солена вода која има (на соодветна длабочина) иста температура.
Ширењето, пак, не се случува во една генерација (тогаш се вика миграција) туку во повеќе.

Ај како на дете: Првата генерација ќе стигне до Исланд. Втората до Велика британија. третата до Франција... по дестина години (пошто се мекотели и живеат пократко) ќе стигнат и од јужниот пол и таму ќе им се свиѓа поише него по патот.

На двете места има идентични услови за живот. Иста вода, ист планктон, исти предатори. СВЕ Е ИСТО.

Зошто би се модифицирале (еволуирале) различно кога окружувањето им е исто.

Ова може не си го знаел: Се претпоставува дека не повеќе од 5% од водните животни се каталогизирани. Останатите 95% чучат и чекаат некој да ги стави на список. Освен 20-тина експедиции кои се спуштиле подлабоко од 200m ништо од океаните не е истражено освен крајбрежјето.

Сега прашај се: Кој вика дека во просторот помеѓу северниот и јужниот пол ги нема истите тие видови на места кои сеуште не се ч'чнати од истражувачки експедиции.
Абе разбери се, дека немало миграции.
И да имало по теоријата на еволуцијата по пат би еволуирале у друѓи животни. :toe:
Не барај објаснување, едноставно нема.
Теоријата не важи у овој случај.
Што значи не е точна и е лага.

--- надополнето ---

Бравос бе, гениј не ви е рамен. Како со еден податок, со 2-3 извадоци од некоја книга веднаш ги побивате теориите.
Едно време и Миленко ја поби теоријата дека ние сме биле Словени со тоа што докажа дена не можел да го преплива Дунав со цевче... :pos2:
Ти викаш дека сме од зад карпатите :tapp:
Дојдоа диви истераа питоми.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
И да имало по теоријата на еволуцијата по пат би еволуирале у друѓи животни. :toe:
Абе зашто се срамиш вака по форумов.

Еволуцијата е ужасно спор процес во кој помеѓу милиони години мали адаптации се случуваат експлозивни мутации кои ги прават новите видови.

За еден морски полжав да пропатува 12000км ќе му требаат најмногу 10 генерации. Нека се и 100. Тоа никако не е доволно за било каква еволутивна промена.

СРАМОТА Е ДА ЗБОРУВАШ ЗА ЕВОЛУЦИЈА АКО НЕ ЈА РАЗБИРАШ!!!

Седни, потроши малку време и прочитај еднаш.

--- надополнето ---

А да те прашам нешто. Која е твојата теорија за животот на земјата?

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134
Ти викаш дека сме од зад карпатите :tapp:
Дојдоа диви истераа питоми.
Навистина врска си немал.
Читни историја и види кој бил подив, Словените или тогашните жители на Балканот.

--- надополнето ---

Хаха, викаш би еволуирале по пат а? Хахахаха...:pos2:

Брзо ќе видиш дека си греша по којзнае кој пат, и повторно по којзнае кој пат ќе "извадиш" нешто ново и со тоа ќе не убедуваш дека еволуцијата е лага.

--- надополнето ---

Ќе добиеш одговор дека не си на доволно високо ниво на свеста да го сфатиш тоа. :pos2:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.449
Поени од реакции
5.134
Ја сум сигурен дека он еволуира бар 5-6 пути годишно.
Затоа му е ова проблем да го разбере.
Еволуира секој пат ко ќе прочита нешто ново на тие конспираси рисрч сајтчињата.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ќути... да не беа вакви типчиња, ќе беше ного досадно.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
хахах абе тешки ботови сте.
Еве уште еднаш.
http://news.nationalgeographic.com/news/2009/02/photogalleries/marine-census-deep-sea/
Бар кликнете на сајтов ако ништо повеќе.
February 15, 2009--Spinning a "mucus net" off its paddle-like foot-wings to trap algae and other foods, the swimming snail species Limacina helicinia is no bigger than a bean. But the discovery that it and at least 234 other species inhabit both Arctic and Antarctic waters is big news to biologists.

Finding so many species inhabiting both Poles "startled" scientists, according to a statement today from the Census of Marine Life, an international project to assess all marine life--past, present, and future--by 2010. Among the other dual-Pole species: whales, worms, and crustaceans.

Exactly where these species came from and how they ended up a world apart--with comparatively warm oceans in between--remains a mystery, the scientists said.

--- надополнето ---

Абе зашто се срамиш вака по форумов.

Еволуцијата е ужасно спор процес во кој помеѓу милиони години мали адаптации се случуваат експлозивни мутации кои ги прават новите видови.

За еден морски полжав да пропатува 12000км ќе му требаат најмногу 10 генерации. Нека се и 100. Тоа никако не е доволно за било каква еволутивна промена.

СРАМОТА Е ДА ЗБОРУВАШ ЗА ЕВОЛУЦИЈА АКО НЕ ЈА РАЗБИРАШ!!!

Седни, потроши малку време и прочитај еднаш.

--- надополнето ---

Абе толку ли си глуп и неможеш да приметиш дека не е така како што кажуваш.

--- надополнето ---

Навистина врска си немал.
Читни историја и види кој бил подив, Словените или тогашните жители на Балканот.

--- надополнето ---

Хаха, викаш би еволуирале по пат а? Хахахаха...:pos2:

Брзо ќе видиш дека си греша по којзнае кој пат, и повторно по којзнае кој пат ќе "извадиш" нешто ново и со тоа ќе не убедуваш дека еволуцијата е лага.

--- надополнето ---

Ќе добиеш одговор дека не си на доволно високо ниво на свеста да го сфатиш тоа. :pos2:
Да лага е еволуцијата, како и многу други лаги у кои веруваш.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Веројатно го прочита и ова

Great distance but no real barriers

Dr O'Dor said that although there was 12,000km separating the two habitats, it did not create a huge barrier for marine wildlife, as a mountain range does for terrestrial species.
"The oceans are a mixing ground," he told BBC News. "There are all kinds of currents that allow things to move around."

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Ја сум сигурен дека он еволуира бар 5-6 пути годишно.
Затоа му е ова проблем да го разбере.
Не ми е мене проблем.
Тебе ти е.

--- надополнето ---

Dr O'Dor said that although there was 12,000km separating the two habitats, it did not create a huge barrier for marine wildlife, as a mountain range does for terrestrial species.
"The oceans are a mixing ground," he told BBC News. "There are all kinds of currents that allow things to move around."
И која е траекторијата ?

--- надополнето ---

И која е траекторијата ?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
хахах абе тешки ботови сте.
Еве уште еднаш.
http://news.nationalgeographic.com/news/2009/02/photogalleries/marine-census-deep-sea/
Епа друже многу интелигентен, бујрум изворната вест: http://www.ens-newswire.com/ens/feb2009/2009-02-16-03.html

Оваа, за разлика од твојот новинарски осврт, дава малку повеќе информации за истражувањето.

Пошто сигурно нема да го прочиташ цело (не е 3-минутно клипче) ја ќе ти извадам нешто:

The scientists have learned that the Antarctic and Arctic seafloors are a single bioregion, united by high-speed current, and a cold incubator for new species.
И така, претпоставката за еден единствен континуиран хабитат кој на овие видови им одговара потполно е предложена од океанолози (тоа се научници кои својот животен век го посветиле на океаните и не губат време со 3-минутни youtube клипчиња) кои за животот во океаните знаат многу поише од тебе, мене и чорбаџијата заедно (x1000, најверојатно)

Ете, затоа се чита целото. И затоа 3-минутни youtube клипчиња ќе ти го направат разбирањето за светот, животот и универзумот КАША-ПОПАРА.

Седни и учи, наместо да гледаш телевизија.

p.s. Те молам провери си ја и бројката од 235 видови. Точно е дека се толку, ама ако те чуди што сивиот кит го има и на Антарктикот и на Арктикот, да не праиме муабет тогаш. Провери ги и другите дупликати.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Да лага е еволуцијата, како и многу други лаги у кои веруваш.

Дека еволуцијата е лага можеш само да сонуваш. И покажана и докажана е. Ако зборуваме за настанок на живот од нежива материја, тоа е веќе друго прашање.

Дека убедливо најголема лага е креатурата наречена креатор е повеќе од очигледно.

Бидејќи гледаме дека постојано „еволуираш“ (некогаш и назадуваш) во твоите ставови, редно е да не почастиш со изјаснување во кои лаги ти веруваш.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Епа друже многу интелигентен, бујрум изворната вест: http://www.ens-newswire.com/ens/feb2009/2009-02-16-03.html

Оваа, за разлика од твојот новинарски осврт, дава малку повеќе информации за истражувањето.

Пошто сигурно нема да го прочиташ цело (не е 3-минутно клипче) ја ќе ти извадам нешто:

И така, претпоставката за еден единствен континуиран хабитат кој на овие видови им одговара потполно е предложена од океанолози (тоа се научници кои својот животен век го посветиле на океаните и не губат време со 3-минутни youtube клипчиња) кои за животот во океаните знаат многу поише од тебе, мене и чорбаџијата заедно (x1000, најверојатно)

Ете, затоа се чита целото. И затоа 3-минутни youtube клипчиња ќе ти го направат разбирањето за светот, животот и универзумот КАША-ПОПАРА.

Седни и учи, наместо да гледаш телевизија.

p.s. Те молам провери си ја и бројката од 235 видови. Точно е дека се толку, ама ако те чуди што сивиот кит го има и на Антарктикот и на Арктикот, да не праиме муабет тогаш. Провери ги и другите дупликати.
Абе ти од ова high-speed current ги извлече сите зеклучоци ?
На аутопуту братства јединства.:vozbud:
Ова само покажува колку си несериозен, и колку бегаш од вистината

Kajgana Shop

На врв Bottom