Eufrat Kurajber
Real cigan from da hood.
- Член од
- 4 декември 2009
- Мислења
- 341
- Поени од реакции
- 12
Среќа... Љубов... и Татко ми ... :nesum:
Аа ете го мис/тер перфекшнНишто не ми фали.![]()
исто...Среќа... Љубов... и Татко ми ... :nesum:
Среќен сум со тоа што го имам. Се друго е екстра.Аа ете го мис/тер перфекшн![]()
Значи не сакаш ништо повеќе?Среќен сум со тоа што го имам. Се друго е екстра.
Природата на човекот е да биде незаситен: Кога ќе го имаш тоа што сега го бараш, ќе бараш уште и уште.
И само колку за инфо: станува збор за мистер![]()
Не сакам ништо повеќе. Задоволен сум од љубовта која ја добивам. Задоловолен сум од животот кој го имам.Значи не сакаш ништо повеќе?
Ни повеќе љубов, ни повеќе среќа???
Потполно си задоволен со ова што го имаш?
Мистеру.![]()
Не сакам ништо повеќе. Задоволен сум од љубовта која ја добивам. Задоловолен сум од животот кој го имам.
Значи ти можеш да кажеш дека не си задоволен од тоа што го имаш?
Сакаш некоја девојка која ќе ги има сите атрибути што ги наведе?
Сакаш малку повеќе среќа? Сакаш кола?
Тоа се многу желби. Кога некој ден ќе ти се остварат, што ќе се случи, нема повеќе желби да имаш и тогаш некој ќе ти го постави истово прашање што ти мене ми го поставуваш? Како ќе одговориш ти?
Кажи ми Ледени? Баш ме интересира
Задоволен си од животот, а пишуваш нешто како следново:Не сакам ништо повеќе. Задоволен сум од љубовта која ја добивам. Задоловолен сум од животот кој го имам.
Значи ти можеш да кажеш дека не си задоволен од тоа што го имаш?
Сакаш некоја девојка која ќе ги има сите атрибути што ги наведе?
Сакаш малку повеќе среќа? Сакаш кола?
Тоа се многу желби. Кога некој ден ќе ти се остварат, што ќе се случи, нема повеќе желби да имаш и тогаш некој ќе ти го постави истово прашање што ти мене ми го поставуваш? Како ќе одговориш ти?
Кажи ми Ледени? Баш ме интересира
Мислиш? Или па среќата и задоволството за тебе претставуваат нешто сосем трето и неразбирливо за нас?Никој ништо не направил за мене или не кажал нешто за мене. А сум заслужил дури и повеќе од тоа.
Но, животот е таков.
Истакнувам какви се постојат во живототЗадоволен си од животот, а пишуваш нешто како следново:
Мислиш дека не сум среќен поради тоа?Мислиш? Или па среќата и задоволството за тебе претставуваат нешто сосем трето и неразбирливо за нас?![]()
Контрадикторност? Не гледам никаква контрадикторност. Двата поста беа искажување на чисти факти. Доколку сум ти оставил погрешен впечаток - тоа е.п.с. Се извинувам што се вмешав во муабетов, ама ми паднаа во очи овие твои два постови, кои дефинитивно се контрадикторни.![]()
Ако не ти е гајле што ќе кажат или направат другите за тебе (под тоа не мислам на комшиите и непознатите минувачи, туку на блиските), тогаш не си компетентен да судиш на други кои се поалчни по материјалните работи.Истакнувам какви се постојат во животот
Мислиш дека не сум среќен поради тоа?
Искрено ми е гајле што друг ќе каже за менеНе живеам за други, живеам за себе. А според ова што ми го пишуваш очигледно тебе те прави среќен да те фалат и да зборат за тебе добро. Само запамти една работа, тоа во голем дел од случаите се случува кога некој сака да ти се упика или да ти прави лице. Размисли два пати дали е тоа она што те прави среќен или не. Ова е само заклучок од мислењето што го имаш изнесено за моите мислења, и зошто мислиш дека се контрадикторни.
Контрадикторност? Не гледам никаква контрадикторност. Двата поста беа искажување на чисти факти. Доколку сум ти оставил погрешен впечаток - тоа е.
намини и накај Велес прибери ги оти душа немам од нив:wink:Задоволен си од животот, а пишуваш нешто како следново:
Мислиш? Или па среќата и задоволството за тебе претставуваат нешто сосем трето и неразбирливо за нас?
п.с. Се извинувам што се вмешав во муабетов, ама ми паднаа во очи овие твои два постови, кои дефинитивно се контрадикторни.
едит: Заборавив да си напишам што ми фали мене.
1. Човек кој ќе ми ја посвети песнава:
2. Идеја за нов бизнис.
3. Огромна куќа во која ќе можам да ги приберам сите кучиња скитници.