Владата ги малтретира граѓаните?

• Креатор на темата Креатор на темата Станоја
  • Време на започнување Време на започнување
Eve eden izmaltretiran gragjanin :

Ја обожавам Калиопи. И јас, и жена ми, и децата. И ги пееме песните по дома.
Ја видов на онаа реклама 24 часа/7 дена во неделата како ја фали Владата. И после прочитав како се правда дека случајно ја сретнале на улица.
Па ако е така, не видов дека стегнала тужба против Владата за злоупотреба.
Калиопи, душичке, зошто ти требаше тоа понижување? Па ти си многу поголема и од Никола Груевски и од сите министри што ги фалиш. Си ги поминала и Бранко, и Љубчо, и Киро... И Тито си го поминала, уште на "Златно славејче". Сите тие доаѓаат и си заминуваат. Само ти си sвезда и остануваш. Па тие деца на кои сега им се умилкуваш би биле пресреќни да бидат во твоја близина. Би се тепале да ти земат автограм. Наместо да го уцениш Груевски да ти ги платат авторските права за "Месечина", ти ја фалиш Владата оти и рекла "не" на Европа. Што фајде имаш ти од тоа? Дали тоа ти помага да живееш добро од твојата работа, без да мора да очекуваш милост од власта. Без разлика дали е Груевски или некој друг, дали е од оваа или од онаа партија.
Замислете ја Викторија Бекам да застане на улица во Лондон. И да рече: "Многу е фин овој Гордон Браун, работи нонстоп како драгстор". Или Мадона. Оти Мадона е поп-кралица, а Калиопи е поп-дива.
Работел Груевски 24 часа, седум дена во неделата. Па зошто го плаќаме? Тоа му е работа. Зошто Калиопи би требало да биде зачудена, а премиерот да плаќа реклами за да ни го соопшти тоа.
Малку sвезди имаме во Македонија. Едната лани загина на автопат во Хрватска. Другата се понижи. Се самоуби пред камера.

Г. Михајловски

Не само што не малтретираан дури и не понижуваат. Секој ден нова реклама со потписот остваруваме.

Ја видов на онаа реклама 24 часа/7 дена во неделата како ја фали Владата. И после прочитав како се правда дека случајно ја сретнале на улица.
Калиопи, душичке, зошто ти требаше тоа понижување? Па ти си многу поголема и од Никола Груевски и од сите министри што ги фалиш. Си ги поминала и Бранко, и Љубчо, и Киро... И Тито си го поминала, уште на "Златно славејче". Сите тие доаѓаат и си заминуваат. Само ти си sвезда и остануваш. Па тие деца на кои сега им се умилкуваш би биле пресреќни да бидат во твоја близина. Би се тепале да ти земат автограм. Наместо да го уцениш Груевски да ти ги платат авторските права за "Месечина", ти ја фалиш Владата оти и рекла "не" на Европа. Што фајде имаш ти од тоа? Дали тоа ти помага да живееш добро од твојата работа, без да мора да очекуваш милост од власта. Без разлика дали е Груевски или некој друг, дали е од оваа или од онаа партија.
Замислете ја Викторија Бекам да застане на улица во Лондон. И да рече: "Многу е фин овој Гордон Браун, работи нонстоп како драгстор". Или Мадона. Оти Мадона е поп-кралица, а Калиопи е поп-дива.
Работел Груевски 24 часа, седум дена во неделата. Па зошто го плаќаме? Тоа му е работа. Зошто Калиопи би требало да биде зачудена, а премиерот да плаќа реклами за да ни го соопшти тоа.
Малку sвезди имаме во Македонија. Едната лани загина на автопат во Хрватска. Другата се понижи. Се самоуби пред камера.

Г. Михајловски

?????Vo slucajov sto e izmaltretiran gragjaniniot????Koa site televizii se partiski opredeleni.....Zname koja kako gi protolkuva vestite....smeni kanal...pusti si go svojot oboen kanal.....Ja prasale kaliopi za mislenje i ako dala mislenje sprotivno od tvoeto toa e maltretiranjeee......
Ne toa e osobina na covekot koga nesaka da slusa nesto sto nemu ne mu odgovara......Go podrzuvam toa da peaci ili bilo koj javni licnosti takvi izjavi da ne daavaat ama i nikoj ne gi primoruva znaci sekoj za sebe sam kazuva ....zavisi od i karakterot na covekot.. ...Ti posebno SuicideMessiah si stanal kako BUCKO (a.k.a SHREK) seres na sve divo i zivo kao demek imas resenia ili podobri ludze u dzeb ama ne gi davas oti ti ne si na vlast...znaeme gi gleavme 17 godini ....imav redovna stolica togas...
Yeah ......NIkoj ne vika deka kaj nas sve cveta ama konecno nesto pocna da se menuva,sto na nas stoka narod ne ni odgovara ili finansiski ili toa sto ne e shrek ili rada poveke na tv,ili nemozeme da se pomirime za nekoi raboti koi se menuvat posto nemame licna dobivka nie od toa....NAROD..
Klasicen primer bi bilo eve da se odrzi protest za podrzka na imeto nema poveke od 2000 luge da se soberat,e sea da davaat sendvici ili da viknat nekoj peac uz toa pun plostad.......NAROD......

Не само што не малтретираан дури и не понижуваат. Секој ден нова реклама со потписот остваруваме.

Со што си ти Месијо/Милојко понижен од потписот остваруваме?
Или ти пречи сè Македонско и се ежиш кога го гледаш македонското знаме и кога слушаш македонска музика на телевизијата?

..................Калиопи, душичке, зошто ти требаше тоа понижување? .................

Кога ќе ми текне само како таа истата пред десетина години на една државна свеченост (не ми текнува за поводот) му се обеси пола саат околу врат и го лигавеше Киро........
Ова уметнициве што не си ја гледаат својата работа и да не се бламираат јавно со политички испади, само непотребно си ствараат антипатии, ја колку што знам уметностите се аполитични.....ама изгледа во последно време и тоа стана мода:toe:

Со што си ти Месијо/Милојко понижен од потписот остваруваме?
Или ти пречи сè Македонско и се ежиш кога го гледаш македонското знаме и кога слушаш македонска музика на телевизијата?

Во програмата компјутер за секое дете бев директно инволвиран. Акцијата е одлично замилсена но инсталацијата ја вршевме на клупи од време на Тито. Чист популизам колку порано тоа го разбереш толку подобро за тебе, но доколку имаш директна корист од дечките кој остваруваат можам да те разберам.

Во програмата компјутер за секое дете бев директно инволвиран. Акцијата е одлично замилсена но инсталацијата ја вршевме на клупи од време на Тито. Чист популизам колку порано тоа го разбереш толку подобро за тебе, но доколку имаш директна корист од дечките кој остваруваат можам да те разберам.

Некако дечките остваруваат,ама само за својот џеб,кој го ебе обичниот граѓанин за кого всушност требаше да бидат наменети таквите остварувања.:toe:

So ti e tuka poentata za klupite.......I jas doma nemam biro na masa mi e
sea mi tekna be....Vmro e kriv........Grujo........i plus peglata mi rikna da be....vrmo e kriv......
Postov ti e dal da sa smees ili pak se prasas so koj debatiram jas........
Ti si lapnaa za instalacija nesto i ti smetase kao netso oti na tvrdo stolce si sednal pri instalacija se zasekira ti..... bre...bre...
Nego izvadi si go toa znameto i po glava tri pati opni se OVOA E ......MAKEDONIJA ......gleaj si tamu tvojata drzava.....

Кога нема компјутери:...-Зошто нема?
Кога има компјутери, клупите не вредат...:tapp:

Г. Михајловски
Калиопи нема право да ја фали Владата???Калиопи нема право да си го каже своето мислење???

aj odi na pink nesi za tuka:vozbud:podobro ke gi razberes:)

So ti e tuka poentata za klupite.......I jas doma nemam biro na masa mi e
sea mi tekna be....Vmro e kriv........Grujo........i plus peglata mi rikna da be....vrmo e kriv......
Postov ti e dal da sa smees ili pak se prasas so koj debatiram jas........
Ti si lapnaa za instalacija nesto i ti smetase kao netso oti na tvrdo stolce si sednal pri instalacija se zasekira ti..... bre...bre...
Nego izvadi si go toa znameto i po glava tri pati opni se OVOA E ......MAKEDONIJA ......gleaj si tamu tvojata drzava.....

Ти дома можеш да си правиш што ти душа сака, твој пари твој живот. Но доколку размислуваш малку трезвено со своја глава а не слепо подржување на портокаловата идеологија ќе дојдеш до следниот заклучок: Како прво инсталацијата односно самото поставување на компјутерите по школите кошта пара, кој ја плаќа таа пара ??? јас ти и уште 2 000 000 даночни обврзници. Во блиска иднина ќе се купат и нови специјални клупи кој ќе бараат додатни пари за да повторно компјутерите се спроведат на истите, значи дупли трошоци. Интернетот воопште не функционира, нема никакво работење на компјутерите бидејќи владата не обезбедила обука за професорите, поради старите клупи уште од Тито кабли висат на сите страни не дај боже некое дете може струја да го опне, значи прво треба цела програма за средните училишта да ја имаш подготвено па дури потоа да ги ставиш. Тоа ти е исто како да ставаш кондом за време на секс, или уште полошо после сексот.

vmro ceka sdsm da dojde na vlast da kupat klupi:):pos2::pos2:se prasuvam sto praveja za seto ova vreme :) zasto nekupija klupi sdsm.nemase tender koj da gi lapne parite:)iliiiiiiiiiiiii imase pogolemi pokrupniiiiiiii kriminalni grabezi . esto klupi koj ke se zaebava so skolski klupi decata mozat i taka da ucat:).:vozbud:aj ke dojdat slednite 1.... god pa belikm ke ostane i z aniv da kupat klupi:vozbud:

Ако владата ги малтретира граѓаните,немашее воопшто да ја гласаат двапати!:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom