- Член од
- 25 октомври 2008
- Мислења
- 368
- Поени од реакции
- 2
ne mi se mava i tuka debata ama svekji jok
Е сега се кажа....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ne mi se mava i tuka debata ama svekji jok
Со свеќата се потценува жртвата на Исус.
Според Светото Писмо и Христос ниту некаде се спомнати ниту пак имаат некое значење.
Редно е ти да ни кажеш според твоето верување барем два-три слоја од повеќеслојното значење.
Neka dade Miki bibliski dokaz deka treba da se palat sveki.
Oti Isus koga bese raspnat i zavesata se raskina na pola odozgora nadole vo hramot.
свеѓата е бескрвна жртва, која верните ј
Каква жртва бе што ви направиле тоа отците.Еве што пишува Павле за жртвувањето.
Затоа ве молам, браќа, заради Божјата милост, да ги принесете вашите тела во жива, света и угодна жртва на Бога, тоа да биде ваша разумна служба.
РИМ 12-1
Ти приметуваш колку си контрадиктираш сам на себе? Се буниш дека свеќите биле библијски неосновани и дека биле жртви (пази - бескрвни), а од друга страна промовираш дека треба телата да си ги дадеме како жртва? Тело, од крв и месо - крвна жртва???? :nesvest:
Многу сте далеку од христијанството, за жал.
Eххх, така е кога нема како да се извадиш од каша... со посочената крвна жртва...
таквата жртва нема да ја спаси душата од гревовите, само искреното покајание го може тоа.
Eххх, така е кога нема како да се извадиш од каша... со посочената крвна жртва...
Тоа треба со апостолот Павле да се спориш не со мене.Јас само го препишав од посланието што им го пратил на христијаните од Рим.
А тек сега свакам зошто преку отците ја прифакаш Библијата.
Зашто ако разбираш се како што си разбрала ова од РИМ 12-1 дека треба да се дадеме како крвна жртва, а стихот кажува сосема друга работа.Би било опасно за тебе.
Затоа држи си се до отците и немој да им се одметнуваш.
Е да занаеше ти што кажува стихот, верувам дека до сега ќе го дадеше одговорот. Но затоа што немате одговор, така си се фаќате сами во стапица. Јас многу добро знам што значи тој стих, а ти? Кој ти објаснил кое е толкувањето?
Ти напиша што напиша, и сега вадење нема биди достојна до крај.
Како рекол Пилат " Што напишав напишав"
Каква жртва бе што ви направиле тоа отците.Еве што пишува Павле за жртвувањето.
Затоа ве молам, браќа, заради Божјата милост, да ги принесете вашите тела во жива, света и угодна жртва на Бога, тоа да биде ваша разумна служба.
РИМ 12-1
Ти го напиша тој стих, не јас.
Ајде сега протолкувај го. Ако одиме со толкувањата според ваша „логика“, на кој како ќе му текне, тогаш мојата констатација е многу реална.
Тело (крв + месо) принесено како жртва = крвна жртва
Ајде, чекам толкување од тебе...
Пак ке ти повторам не сум го напишал јас тој стих, апостолот Павле го има напишано.
Во случајов немаш некој отец да прашаш да ти каже за значењето на тој стих и ја заглави работата.
Затоа многу лесно може да се манипулира со ваков тип на верници кои слепо веруваат на човечки преданија а за Божјиот збор се апсолутно глуви.