Koи се србоманите во СДСМ?

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Ekonomijata nema veze so probugarsko a portokalovata prerodba i te kako ima :tv:

Еве ти ја преродбата во 100 чекори тука, побарај и пренеси ни на сите што има пробугарско во неа. Да тропаш зелени е лесно, туку ај да видиме некој факт.

Па искрено да ти кажам, и лудо е...кога ем отворено шириш љубов кон Србија, иако ниеден чесен Македонец нема причина за тоа, како што нема причина за ширење љубов кон Бугарија или Грција, туку само кон Македонија.

Јас подеднакво ги презирам сите, србомани, бугарофили, гркомани...итн. Затоа што немаат грам достоинство ниту самодоверба, а тоа се едни такви скудоумни паразити кои никогаш ништо самите не направиле за себе, туку им е сервирано по заслуга од нивните господари. Со такви луѓе, држава не се прави ниту води. Примери гледаме веќе 18 години.

Таа Југославија скапо нè чинеше, поготово нас, Македонците.

А ти браниш луѓе кои отворено збореа да останеме во Југославија, а таа Југославија, после 88ма, беше со српска доминација во владеењето. Е ако тоа не е србоманство, планетава не е тркалезна.
Vo SFRJ nie sepak bevme Makedonci,nikako poinaku.Ako nekoj kaze deka se ziveese ubavo vo zaednicata so Srbite,Hrvatite,Slovencite,Bosancite i Crnogorcite,ne znaci deka se jugonostalgicari ili srbomani ,kako dominantna zaednica vo SFRJ.
Mene zivotna zelba mi e da zastaneme site na edna strana,da mozeme so pogolema jacina da se sprotistavime na Bugarskite,Grckiter ili bilo koi drugi interesi.

Vo SFRJ nie sepak bevme Makedonci,nikako poinaku.Ako nekoj kaze deka se ziveese ubavo vo zaednicata so Srbite,Hrvatite,Slovencite,Bosancite i Crnogorcite,ne znaci deka se jugonostalgicari ili srbomani ,kako dominantna zaednica vo SFRJ.
Mene zivotna zelba mi e da zastaneme site na edna strana,da mozeme so pogolema jacina da se sprotistavime na Bugarskite,Grckiter ili bilo koi drugi interesi.

Кои сте тоа вие? Вие живеевте убаво на сметка на оние луѓе кои со своја пот го печалеле она што преку ноќ им го зема таа Југославија и - незнаеше што да прави со тоа.

Тоа било заедница на измислен ентоним „југословени“, а не на заедница на тие што ги наброја.

И трета работа, не го извртувај значењето на мојата поента, по коминтерновски терк, убаво знаеш што напишав. И поштеди ме мене и останатите од твојата животна желба, бидејќи и онака е само декларативна.

Да се повторам

А ти браниш луѓе кои отворено збореа да останеме во Југославија во моментите кога конечно стигнавме до вековно посакуваната независност, а таа Југославија, после 88ма, беше со српска доминација во владеењето. Е ако тоа не е србоманство, планетава не е тркалезна.

Off topic ste site :

Редакција: Дел од јавноста и некои Ваши колеги историчари Ве обвинуваат дека промовирате зборник за човек кој се чувствувал како Бугарин.
Зоран Тодоровски: Во етничка, во национална смисла сите биле со исти сознанија, со иста свест. Речиси сите наши дејци, од левицата и десницата во етничка смисла биле исти, сите се декларирале за Бугари.
Редакција: Според Блаже Ристовски „Ѓорче Петров се борел за македонска национална свест и затоа бил убиен”?
Зоран Тодоровски: Тоа воопшто не е точно. Сите се декларирале како Бугари.
Редакција: Новинарот Виктор Цветаноски обидувајќи се во „Утрински весник” да спротивстави бугарска (Тодор Александров) и македонска кауза, вели: „Сандански ја застапувал тезата дека треба да се работи меѓу македонскиот народ и на теренот да му се објаснува дека тој е посебен народ...”?
Зоран Тодоровски: Никаде Сандански нема таква изјава. Тој имал исти погледи и ставови како и другите македонски дејци од левицата и десницата, и тој се сметал за Бугарин.
Редакција: Вашиот колега Васил Јотевски ја цитира внуката на Гоце Делчев, Лика Чопова која, според него, сметала дека Александров е виновен за убиството на нејзиниот брат Тодор Чопов?
Зоран Тодоровски: За вакви работи треба пошироко објаснување, зошто дошло до тоа. На убиствата погрешно им се дава етничка и терористичка димензија. Таа тогашна влада на Бугарија не беше фашистичка, тоа беше влада на Демократскиот говор

Dodeluvanje na nagrada na ovoj chovek da ne e i toa vo prerodbata na DPBNE?

P.S. Samo Bugarofilite ne go kritikuvaat ovoj nastan i ja vrtat stranata nakaj SDSM.

Do vancevtodor : Ovoj e toj shto go narekuvash "Istorichar" ? De izjasnise bugar.

Ајде ќе видиме како ќе се обидат да го одбранат историчарот и тој што го поставил на таа позиција...

Kje bide interesno da se prosledi prviot shto kje se obide da negira deka VEMERO stoi zad ova.

Мене и нешто друго ми падна во очи од тоа што го постирал SuicideMessiah... Тодоровски вика:
Редакција: Дел од јавноста и некои Ваши колеги историчари Ве обвинуваат дека промовирате зборник за човек кој се чувствувал како Бугарин.
Зоран Тодоровски: Во етничка, во национална смисла сите биле со исти сознанија, со иста свест. Речиси сите наши дејци, од левицата и десницата во етничка смисла биле исти, сите се декларирале за Бугари.

Што му е на овој бе! :nesvest::nesvest::nesvest:

Мене и нешто друго ми падна во очи од тоа што го постирал SuicideMessiah... Тодоровски вика:

:nesvest::nesvest::nesvest:

Jas koga vikam deka Todorovski ne e normalen vancevtodor tvrdi deka narodot izmisluva i go deklarira kako "istorichar"

E sega,od srbomani vo SDSM,pocnavme pak da go citirame Zoran Todorovski!Na pocituvaniopt Trn_Vo_Oko sakam da mu kazam deka jas nikogo ne branam,mene nikoj nisto ne mi dal na tacna,se sama sum zarabotila.Fakt e deka vo SFRJ se lecevme kade sakame,berz uput i bez maticen lekar.Fakt e deka odevme na odmor,posebno rabotnicite kade sakaa vo bilo koe letuvaliste ili banja za minimalen nadomestok.Fakt e deka so karti koi gi narekuvaa k-15 so minimalen iznos mozese da se patuva kade se sakase.Fakt e deka odevme vo stranstvo bez vizi bilo kade vo Evropa.
No sepak poubavo mi e vo denesna Makedonija,nezavisna,demokratska i suverena.Ako ne me razbiras,ne mozam da ti pomognam.

'Kad se mora nije teshko" i da se manipulira odnosno da se odgovori na del od mnogu jasno iskazanoto od mene:
"Mnogu zalish za "vunenite vreminja", sigurno nekoi od tvoite a mozebi i ti si nosel "kozni mantil" .

Tebe sum te stavil vo "koznjak" so mozebi-samo zaradi toa shto neznaev na koja vozrast si- ama za nekoi od tvoite sum siguren deka "nosele koznjak".
Мислев дека си доволно интелигентен за да ја разбереш мојата реплика за да во иднина не поставуваш такви глупави прашања, ама коа се работи за дел од интелектуалното крило на ДПМНЕ, којзнае по кој пат грешам.

vancevtodor.
Бидејќи двапати прашуваш за работи кои за мене се длабоко навредливи, ете јас ќе се обидам да ти нацртам и читко да ти одговорам, а со тоа да ја анулирам твојата неспособност за крајно неразбирање на прости, и просто-проширени реченици.

Како прво морам да ти напоменам термините "вунени времиња", "кожни мантили" и "козњак", ми се општо непознати поими,(но од прилика ми е јасно што сакаш да кажеш) така да иако ги одбегувам твоите детективски демагогии со кои го давиш форумов.....во првиот пост ти одговорив не оти си ми многу симпатичен.....туку од чиста култура што бев повикан да дадам коментар.

Како второ. Твојата желба да наметнеш некому некакво неславно минато, само затоа што е културен па одговара по форуми на секакви имбицили....е еден голем малограѓански и неинтелектуален потег од твоја страна, кој само го одсликува твојот карактер кој е веќе проанализиран.

Пази сега добро.
Тврдам дека никој....ама тотално никој од мојата фамилија, барем до петто колено, не може да се поврзе со некакви "вунени времиња" и "кожни мантили". Грубо изнесениот напад, го отфрлам со надеж дека можеби ќе ти текне, каква тежина има твојата "Јавно изнесена клевета".

Шо ти се вика партиска акција :) 9 мислења на тема, комплетно офтопик, и навртување во насока на нешто за што веќе постои тема...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom