Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Абе имало формула викендов... добро бе луѓе мене така ми се чини или интересот за формула сезонава е никаков :nerv:??? Не се сеќавам кога последно сум заборавил дека ке има квалификации/трка, мада колку што гледам ништо битно не сум пропуштил.
oткако тимовите како ферари, мекларен, бмв, рено почнаа да не покажуваат резултати се намали интересот за формула
никој не сака да гледа како милениците контиунуирано му губат
иако јас немам трка пропуштено, ама ова што го напишав го приметив кај многумина

C

Crazy Diamond

Гостин
ако може да ми кажете на која програма има формула и утре од колку саат е трката

eMilanist

Ursus domesticus
Член од
27 септември 2007
Мислења
2.401
Поени од реакции
1.828
Абе имало формула викендов... добро бе луѓе мене така ми се чини или интересот за формула сезонава е никаков :nerv:??? Не се сеќавам кога последно сум заборавил дека ке има квалификации/трка, мада колку што гледам ништо битно не сум пропуштил.
И кај мене е исто....немав гледано 2 месеци Ф1. Ми паднаа смешни болидчињата со помал заден спојлер....некако не личат на тоа што сум навикнат да го гледам.
А и кој сакаш да ти гледа ф1 сеа? Да глеам два тима што до лани беа ш класа како победуваат? Не фала.

С

Спенсер

Гостин
ауууу....тис ис анбливблллл......... Маса се качи на најниското место на подиумот за ПРВПАТ сезонава...ајде,можеби ке им тргне... прв подиум за Ферари годинава...а некаде на средина на сезона (тука недге се,може и покасно)... следнат трка офекувам повторно подуим за ферари:vozbud:

Grand Prix Date Team Grid Race Position Points Total
Australian 29 Mar 2009 Ferrari 6 Ret 0 0
Malaysian 05 Apr 2009 Ferrari 16 9 0 0
Chinese 19 Apr 2009 Ferrari 13 Ret 0 0
Bahrain 26 Apr 2009 Ferrari 8 14 0 0
Spanish 10 May 2009 Ferrari 4 6 3 3
Monaco 24 May 2009 Ferrari 5 4 5 8
Turkish 07 Jun 2009 Ferrari 7 6 3 11
British 21 Jun 2009 Ferrari 11 4 5 16
German 12 Jul 2009 Ferrari 8 3 6 22

на последните 4 трки,Маса стартува на лоша позиција,али на крајот завршува меѓу првите 4 т.е. многу ја подобрува позицијата во трка... т.е. напредува:vozbud:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
oткако тимовите како ферари, мекларен, бмв, рено почнаа да не покажуваат резултати се намали интересот за формула
никој не сака да гледа како милениците контиунуирано му губат

иако јас немам трка пропуштено, ама ова што го напишав го приметив кај многумина

За тоа си во право..3 трки немам изгледано..Едноставно не ми е интересно..

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Пратам формула иако ферари губи.Чекам подобрување и тоа се случува.Не го гледав делот кога раиконен се откажа може некој да ми објасни што се случи.Фала.И едно големо браво за редбул!

ЕДИТ: Браво и за мекларен,се гледа дека имаат подобрување.Да не му се случеше на хамилтон на почеток ќе беше меѓу првите 5 сигурно.Браво!

С

Спенсер

Гостин
абе и не е интересно со онакви спољери да ги гледаш у пм...само модификации прават...да ја вратат како минатата година треба изгледот...

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Кути какви се четвртасти моделите сеа за жалење...

Мала споредба:

Задниот спојлер.И воопшто цела формула.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Како што разбрав големи шанси за да го наследи Мозли има Ари Ватанен, поранешен шампион во рели. Па белким ке има куртул од Мозли...

Инаку ФОТА преговара директно со одборот кој ги има правата да организира Ф1 натпревари (читај го скокнаа Берни Еклстоун) па наредната сезона нема да биде циркус како оваа.

Инаку Маса е среќен поради околностите што се случија на патеката, екстра влегувањето во бокс на болидите на Браун инаку ке ја сонуваше третата позиција уште долго време.

За Мекларен несакам да коментирам, сезонава им е комплетно промашување, подобро да се насочат на развој на болид за наредната отколку да се заебаваат со оваа. Хамилтон покажа дека Мекларен има добар мотор, добар старт, но толку. До првиот свиок. Да издржеше гумата како што треба можеби и ке фатеа некој поен. Вака Хејки со 8-мото место само го прекина низот од 4 трки без бод.

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
годинава кај болидите само пределот кај усисите до возачите ми се свиѓа линиите... НИШО ДРУГО.. одвратно бљак...

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Незнам дали забележавте но денеес на трката беше михаел шумахер.Па како и по обичај раиконен не заврши?Мислите ли дека стварно шумахер му е баксуз?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Незнам дали забележавте но денеес на трката беше михаел шумахер.Па како и по обичај раиконен не заврши?Мислите ли дека стварно шумахер му е баксуз?
Патем забележав дека и кога да дојдат во дуел Раиконен - Сутил, мора да има контакт, а досега (ми се чини дека 4 дуел беше овај) нон стоп подебелиот крај го извлекува Сутил :) да не речам дека Раиконен му ги упропасти сите шанси за бодови.

Инаку не му е малер Шумахер, човекот си е малер сам од себе. Највероватно ова му е последна сезона како ф1 возач.

Аеродром

Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Патем забележав дека и кога да дојдат во дуел Раиконен - Сутил, мора да има контакт, а досега (ми се чини дека 4 дуел беше овај) нон стоп подебелиот крај го извлекува Сутил :) да не речам дека Раиконен му ги упропасти сите шанси за бодови.

Инаку не му е малер Шумахер, човекот си е малер сам од себе. Највероватно ова му е последна сезона како ф1 возач.

Сутил треба да го убие раиконен али тоа е.Како мислиш последна сезона ?нешто повеќе?

Kajgana Shop

На врв Bottom