Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Добра е,Хамилтон стартуваше од опашката,беше 10 место кога имаше уште само 7 груга и пак дојде до 4 место што е солидно..Браво за Батон и за Рубенс одлична трка и се гледа дека оваа година ќе има голема конкуренција.

http://www.penal.com.mk/index.php/formula1/2309-2009-03-28-11-40-26.html

напред браун гп(хонда) мој омилен иако во последната сезона не ми се гледаше шампионатот поради слабите резултати изгледа оваа година ке надокнадат и за минатата :vozbud::vozbud::vozbud:

честито Батон победи , и тоа заслужено:baeh:

момци мојот Ковалаинен ништо,ама Хамилтон го извади меКларен и Ковалаинен, а сум задоволен и од пласманот на С.Буеми кој заврши на 8 позиција, на своето деби и освои еден бод.Што значи голем бод е тоа за Торо Росо и Буеми,честитки
Се очекува Мекларен да се подобри, а и честитки за Браун ЏП кој на своето деби тимот имаше 1-2 побеедаа

Трули е казнет со 10 сек.хамилтон ни крив ни дужен 3 место :tapp::tapp:

Ќе ја дават реприза сега во 2 на некој од каналите? - Сабајле не сум можел да станам, белким ќе ја има реприза. Ферари <3

Батон :vozbud: :vozbud: :vozbud:
Нака му е честита првата победа на Џејсон Батон оваа година, и се надевам на доста други во оваа сезона .:smir:

Инаку не можете да речете дека не беше не заслужена оваа победа бидејќи фантастично извозеја и Батон и Баричело .:smir:

Првичната табела по трката но подоцна беше казнет Трули и Хамилтон скокна на 3то место.

1 22 J. Button Brawn GP Formula One Team
2 23 R. Barrichello Brawn GP Formula One Team
3 9 J. Trulli Panasonic Toyota Racing
4 1 L. Hamilton Vodafone McLaren Mercedes
5 10 T. Glock Panasonic Toyota Racing
6 7 F. Alonso ING Renault F1 Team
7 16 N. Rosberg AT&T Williams
8 12 S. Buemi Scuderia Toro Rosso
9 11 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso
10 20 A. Sutil Force India F1 Team
11 6 N. Heidfeld BMW Sauber F1 Team
12 21 G. Fisichella Force India F1 Team
13 14 M. Webber Red Bull Racing
14 15 S. Vettel Red Bull Racing
15 5 R. Kubica BMW Sauber F1 Team
16 4 K. Raikkonen Scuderia Ferrari Marlboro

Metono1[mkd];2383668 напиша:
Ќе ја дават реприза сега во 2 на некој од каналите? - Сабајле не сум можел да станам, белким ќе ја има реприза. Ферари <3

накај 2-30 ке ја дават на канал5 реприза

Некои слики од денешното возење .

d09aus2341.jpg

:vozbud::vozbud::vozbud:

d09aus2373.jpg

:wub:

И уште една доста интересна слика :P
d09aus2130.jpg

(абе брат што ни се задеси xD)

Ова е прва трка, и не е некакво изненадување победата на Батон.
Ќе видиме во наредните трки каде ќе се расчистат малку работите и возачите ќе се навикнат на промените.

Во секој случај честитки за Батон и компанија.

Abe ne zaebavaj, minata godina bea top. Sega ovoj spoljerot koga go gledam, kako kutija e, epten glup. Sigurno ima podobri kvaliteti, za postabilen da bide, ama krsh e posteno :)

Neka stavat i kocki namesto gumi, pobrzi ke se. :pos2:

Вака со спојлериве се како пред едно 15, 20 години. Плус некако сите се израмнети и мислам дека ке биде доста интересно како пред едно 20 години.

интересно ќе биде годинава.... а болидите се... ноу комент, си мислам гледам некоја снимка од `90

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom