MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ќе се успори некаде за 2мбпс, но не е некоја значителна загуба, ќе имаш 10 мбпс - 2 = 8 мбпс, за сурфање.

Ако снимаш и гледаш уште 2мбпс помалце. Значи 6мбпс, но и тоа е сосема солидна брзина.
А ако сега имам 8 реални на торент, ќе се намали? Не ли може некако да се избегне тоа? Плаќам за 10 а да добивам 6 е катастрофа...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
А ако сега имам 8 реални на торент, ќе се намали? Не ли може некако да се избегне тоа? Плаќам за 10 а да добивам 6 е катастрофа...

Е па не земај ако ти е битен интернетот, мене на пример ми е најбитен интернетот и ништо друго не ми треба, дури ни фиксниот телефон, затоа пак ќе си се вратам на Call&Surf.

Инаку максот е многу добра работа, ама скоро цели 600 денари кошта и нема доволно канали, а и ми намалува брзина кога ќе ми треба, така сега засега ќе го исклучам.

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Е па не земај ако ти е битен интернетот, мене на пример ми е најбитен интернетот и ништо друго не ми треба, дури ни фиксниот телефон, затоа пак ќе си се вратам на Call&Surf.

Инаку максот е многу добра работа, ама скоро цели 600 денари кошта и нема доволно канали, а и ми намалува брзина кога ќе ми треба, така сега засега ќе го исклучам.
Телевизија ептен ретко гледам, али преку к*р ми е од снегот на А1 и Сител... Добро не баш снег,:) али пак се заникаде, на 40" LCD се приметува разлика квалитетот е очаен. Иначе имам кабелска од CabelNet или CabelTel незнам како и беше името.... во тафталиџе што ја нудат...

Е сега за цената, ако потпишеш на 18 месеци договор ти доаѓа 2000 месечно плус ддв или во превод исто како сега, плус телевизија. Башка и гратис бежичен телефон Можеби ќе ми дадат :vozbud:

Иначе со појачување на инфраструктурата нешто може да се среди? Сигурно дека може и без појачување. Ако нарачам од премиум пакетот треба да имам 20мбпс, еве 16 нека се реални. Во тој случај со макств би добил 14 или 12 или еве во најлош случај 10 нека бидат, што значи дека линијата си има капацитет...

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Зависи колико ти држи линијата. Код мене е линија 17, а реално добивам со вклучени двата ресивери од 10-13. Торенти симнува од 1М-1.3М што за мене е одлично.

иако тест дава блесави резултати:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Зависи колико ти држи линијата. Код мене е линија 17, а реално добивам со вклучени двата ресивери од 10-13. Торенти симнува од 1М-1.3М што за мене е одлично.

иако тест дава блесави резултати:

Па јас торент сега симнувам со 1МБ во секунда. Ако ми се намали на 800 или 600КБ ќе се разочарам и ќе ги умрам на техничка подршка.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
1МБпс со исклључен телевизор, 600-800 КБпс со укључен. Срање, ако нудет нека нудет реални брзини, а не некој за 30% побрзи од оние шо уствари ги добиваш.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
1МБпс со исклључен телевизор, 600-800 КБпс со укључен. Срање, ако нудет нека нудет реални брзини, а не некој за 30% побрзи од оние шо уствари ги добиваш.
Јавувај се и досаѓај им во Т-ХОМЕ, нема шанси све да е во ред а да имаш ваква мала брзина :toe:
Кај мене и со два телевизори вклучени , брзината под 5-6 Мб/с не се симнала .

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Јавувај се и досаѓај им во Т-ХОМЕ, нема шанси све да е во ред а да имаш ваква мала брзина :toe:
Кај мене и со два телевизори вклучени , брзината под 5-6 Мб/с не се симнала .
Мала? Толку е реално кај сите. Изгледа не ги сфати ознаките МБ и Мб. Големо Б е Бајт, мало б е бит.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Мала? Толку е реално кај сите. Изгледа не ги сфати ознаките МБ и Мб. Големо Б е Бајт, мало б е бит.
Да бе , сега приметив... моја грешка:toe:

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Во ред се брзините. Барем кај мене. Дома го имаме најслабиот 3Макс, 60 канали, 10 ГБ со 6 мегабита/с

Тие всушност пуштаат 8 Мбита/с од кои 2 се наменети за телевизијата.
Ако приемникот е исклучен се користат сите 8 ~= 1Мбајт/с
Ако е пуштен за комјутерот остануваат 6 Мбита ~= 750 КБајти

Е сега ако не така (ако не ти пуштаат +2 за ТВ), веројатно порано не правеле така. Поднеси барење, и веројатно ќе ти пуштат (нормално, бесплатно).

Член од
24 март 2007
Мислења
50
Поени од реакции
0
Luge kako e kaj vas MaxTV, kaj mene e zanikade, celo vreme secka slikata i dosta vreme i nema televizija

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Ме интересира субјективно мислење според вас дали се исплаќа тој најефтиниот пакет 3 Макс Стар со 10 гига интернет и 60 канали?Мислам дека е 10 гига срање и многу малку ама сепак ме интересира вака дали уопште се исплаќа односно,квалтет,слика,брзина на интернет и слично?Нели би било редно некако да се контактира со Т-Хоме и да се побара да се пушти наместо 10, 15 гига интернет во најмалиот пакет??Бидејќи "постојано" се трудат да ги задоволат услугите на корисниците

P

Princ

Гостин
Познавам корисници што користат 2-3-5 гига месечно а плаќаат 10. Муабетот ми е, не секој корисник има исти потреби. Ако ти се малку 10, зимај пакетот од 25.... Ако тој од 10 го направат 15, ќе биде нефер за оние што користат 2-3-5 месечно бидејќи плаќаат 15.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
108
Поени од реакции
1
Познавам корисници што користат 2-3-5 гига месечно а плаќаат 10. Муабетот ми е, не секој корисник има исти потреби. Ако ти се малку 10, зимај пакетот од 25.... Ако тој од 10 го направат 15, ќе биде нефер за оние што користат 2-3-5 месечно бидејќи плаќаат 15.

Muabetot ti e kaa da rabotis u T-home:toe:..Jas pak ne poznavam opsto korisnik sto ima 10Gb a da saka 5 Gb:uvo:Site sakat sto povise da imat....I ne e fer da imas 10 Gb a 2 da te kradat:nenene:....Toj sto trose 2 Gb djabe ce placa 600 denara za ADSL..Bolje mu e ISDN za emalovi da si proverue....ili najevtin kablovski koj e pojma nemam....I smesno e kaa ce kazis 589 denara za 10 Gb internet..Toa e internet za 8 dena onaka samo email idividi onnet i facebook da otvaras...Otvori li youtube gotov si ...pa da simnis nesto ..boze sacuvaj....minimum 25 Gb i pak se malce..realno nad 40 Gb e dobro .....ali slab makedonski pazar...toa e....flat ce ima nekad kaa ce pocnat site da go gasat ADSL ot ....

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
ајдеее сите почнаа во isp компании да работат
:pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom