MaxTV IPTV телевизија (Македонски Телеком) генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Еве видете во Унгарија што се има во T-Home. Луѓево покрај ИПТВ даваат и сателитска и кабелска телевизија одделно. А цените мислам дека не се многу високи (иако не ги разбирам баш форинтите). http://www.t-home.hu/
Дали тоа кај нас некогаш ќе се случи? НЕ! хахахаха:pos2:

Член од
10 ноември 2008
Мислења
68
Поени од реакции
0
Има ли некој ставено Макс ТВ на 2 ТВ. Ако има да ли се функционира без проблем.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
Има ли пилот во авионов?

Ставив MaxTV+, оној со 150 гиги интернет. Претходно користев АДСЛ100 и бев презадоволен мора да кажам. Ама откако ставив новава понуда, проблеми колку сакаш.
Од 3MaxTV кај мене функционира само 1, а тоа е телевизијата. Интернетот е дрво невидено, даунлоудот е 2 пати помал, аплоудот 10 ПАТИ!!! Телефонот пошто иде преку рутерот ваљда не е сетиран ко што треба и треба да се затварам во ВЦ за да можам да се разберам со човек, ништо не се слуша!
Пратив мејл со рекламација, 3 пати се јавив, бев во салон и еве 11 дена ме шибаат.
Катастрофа!!!
На сликиве е споредба на интернетот, пред MaxTV и по него.

Пред:

Во пракса:

После:

Ако има уште некој со сличен проблем, ќе молам нека пише.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
па толку и треба да ти биде брзината,колку сакаш ти ?
и не мерете на бугарскиот сервер на спидтест ептен е шкарт,српскиот е добар

Член од
23 јуни 2008
Мислења
403
Поени од реакции
7
Види ова Македонија богата земја била
сите имаат по 3000 месечно да даваат за интернет и телевизија
па спремни се дури и повеќе од другите земји да плаќаат
ашколсун

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
па толку и треба да ти биде брзината,колку сакаш ти ?
и не мерете на бугарскиот сервер на спидтест ептен е шкарт,српскиот е добар
Незнам што сакаш да кажеш со ова, колку сакам да ми биде...
Сакам да биде најмалку она што било и што го плаќам. Затоа ги ставив скриншотите.
Ако е бугарскиот сервер шкарт, uTorrentot не е, види, не е сложена математиката.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
...
Ако е бугарскиот сервер шкарт, uTorrentot не е, види, не е сложена математиката.
Па всушност немаш ставено слика со utorrent откако си го ставил пакетот. Не дека не ти верувам. :). Мислам дека и други пред тебе се жалеа на брзината со Маx 3 пакетите, побарај поназад во темата.

Член од
8 август 2008
Мислења
447
Поени од реакции
17
bobi2008 не треси зелени без врска убаво ти кажа горе човекот од како ставил maxtv+ тапа му е нетот еве ти официјално колку линк треба да има, доколку не знаеш.

3 Мах Comfort | 3 Мах Comfort +
5120/768 Kbps | 6144/768 Kbps

доколку и на ова не веруваш http://www.t-home.mk/mk/?z=1183 и читај :)

како што гледам он има сега во моменат 3736/95 што значи нешто проблемот е до т-хоме. Би ти препорачал друже исклучи телевизијата и тестирај го пак, тестирај на повеке сервери, србија, бугарија, германија. И види дали ќе ти покаже исто. Ако ти е пониска од што треба јави им се во техничка и замарај ги се додека не ти го поправат проблемот. Не вреди да плаќаш скоро 3000 денари за нешто што не е како што треба. Со среќа и поздрав.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
bobi2008 не треси зелени без врска убаво ти кажа горе човекот од како ставил maxtv+ тапа му е нетот еве ти официјално колку линк треба да има, доколку не знаеш.

3 Мах Comfort | 3 Мах Comfort +
5120/768 Kbps | 6144/768 Kbps

доколку и на ова не веруваш http://www.t-home.mk/mk/?z=1183 и читај :)

како што гледам он има сега во моменат 3736/95 што значи нешто проблемот е до т-хоме. Би ти препорачал друже исклучи телевизијата и тестирај го пак, тестирај на повеке сервери, србија, бугарија, германија. И види дали ќе ти покаже исто. Ако ти е пониска од што треба јави им се во техничка и замарај ги се додека не ти го поправат проблемот. Не вреди да плаќаш скоро 3000 денари за нешто што не е како што треба. Со среќа и поздрав.
WTF?

Читаш ли што напишав.
Тој самиот погоре пиша да ја видиме сликата со utorrent, но има ставено само слика од utorrent со одлична брзина кога имал MAX ADSL.
Му верувам дека има проблеми, како и многу многу други.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
WTF?

Читаш ли што напишав.
Тој самиот погоре пиша да ја видиме сликата со utorrent, но има ставено само слика од utorrent со одлична брзина кога имал MAX ADSL.
Му верувам дека има проблеми, како и многу многу други.
друже јас имам call and surf comfort и на торент не вадам повеке од 550кб, а ти имаш 800.
Не треба да се жалиш,и напрај спидтест на белградскиот сервер и постирај

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Не очекувајте нешто подобар интернет и ни обично ниту со маџ тв се додека не почнат да менуваат инсталации и да почнат да ставаат оптика, што нема да се случи во рок од помалку од година дена од сега.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
57
Поени од реакции
0
друже јас имам call and surf comfort и на торент не вадам повеке од 550кб, а ти имаш 800.
Не треба да се жалиш,и напрај спидтест на белградскиот сервер и постирај
Еве бе пријател, не е работата кај ќе го направам тестот, туку што добивам тука кај нас. Скриншотов е баш пред да постирам:

На торент симињам My Name is Earl од 175 мега со 3000 сидови за саат и пол, што пред да го ставам новиов пакет ми го симињаше за 10-тина минути. Тиња е ептен.
Денес конечно дојде екипа да среди што треба, им кажав за брзината, ми кажаа дека неможат да ми помогнат зошто имале проблем со Србија, т.е. „Имаме проблеми со Србија, не дупат од нова година навака“ (извинете на израз, цитирав).

Kajgana Shop

На врв Bottom