Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
Сега уште повеќе ме збуни со варањево:pos2:може е снаодлива,а незнае кога Македонија стана независна држава.Јас во таа насока барам одговор,како ќе злоупотреби,сигурно нема за доручек да му поставува задачки со ѕвездички (ко што би рекла една професорица по математика)

Буцио,стварно е мистерија:)

Добро Леандра дарлинг,.праиме муабет за супер интелегентна типка (притоа и шармантна,заводлива и убава пошто само паметна не ми треба) и ја не би можел да дадам конкретен пример што она точно би напраила т.е на кој начин би го злоупотребила тоа ,но ја сум сигурен дека е можно..
А зошто незнам за конкретен пример ,зошто не ми се десило да бидам со таква особа,а баш сакам да сум со таква,и далеку од тоа дека таква нема... :smir:

Ако те изневерува воопшто не е паметна,затоа што кога тогаш ќе ја види некој твој близок, и ќе има доволно храброст да ти го кажи тоа.

Не зафркавај и глупите веке не се толку глупи за да ги види некој што ти је близок..освен ако намерно праи да биде видена.. то је веч нешто друго.. Збориме за супер паметна ..:wink:

Па подобро поминуваат снаодливи дечки(шмекерски настроени у стилот на Казанова и Џејмс Бонд) кај таканаречени глупи или полесни девојки. Али поголем предизвик ми се поинтелигентни девојки не дека јас сега сум некој мудрец од типот на Аристотел, едноставно поубаво ми делуваат на терен наизглед интелигентни, воспитани девојки со манири, ама да не бидат тие манири претерани, да она влегува у филмови се понаша ко кралица и дека сите околу неа се под неа.

Шмекам секакви жени. Глупите се интересни на еден начин паметните на друг.
Но сепак ќе кажам...многу појако е кога се шмекаш со некоја со повисок степен на интелигенција :smir:
Тука ние мажите веќе ако сме со некоја паметњаковичка...треба посебно да ги отвориме очите. Бидејќи со паметни нема многу трте- мрте:) И не треба мажите да дозволат жените да ги надпаметат (го ископав изразов добро испадна :wink: ) Ако дозволиме да испаднат попаметни од нас....еее тек тогаш почнуваат муабетите...
Шо беља ме снајде со оваа бе. Шо убаво си шмекав глупи цури. Испаѓав Ајнштај за нив и се дичев поради тоа. Хехех...

Еднаш и ја сакав да станам Ајнштајн...ама очигледно не ми успеа..
А сега кога глеам дека си станал т.е си за некои Ајнштајн ,просто ти завидувам.. :pos2:

abe so pametna zena ke se razberis nekako, ama so inaetcija tesko-zivci da si iskinis.
koi zeni gi smetate za pametni? tie cii gledista i stavovi vi se dopagaat,so koi dobro mozete da razgovarate i imate za sto da razgovarate.ste na ista branova dolzina.

dali moze edna licnost da ve smeta za glupa, a vo isto vreme druga licnost da ve smeta za pametna?

Сакаат.....
Со паметна жена можеш и разговор да имаш.....
Со глупа жена, ти останува само да ја гледаш, бидејки сигурно ќе има атрибути за гледање и посматрање......

......така вика правилото, ако е убава тогаш е глупа ко точак....
......ако е паметна...нема физички атрибути....
нормално дека има и искулчоци....кои се ретки.....:helou:

Пред некоја ден на братучед ми на телефон му се јави новата женска и го прашува кај си бе, а тој еве кај братучед ми, таа праша некого за да ојш таму :pos::pos::pos:јас мене ме праша бе шо е сега проблемот :pos::pos:изгинавме.Инаку не го познавам девојчето, ама гледај му умот крои му капа.Сигурно го нема привлечено со паметот и интелектот.

Има мажи и има мажиња.
На мажите им треба паметна жена за да се чувствуваат вредно, на мажињата пак напротив, им треба што е можно поглупа за да се чувствуваат вредно, и паметно, и убаво :)

......така вика правилото, ако е убава тогаш е глупа ко точак....
......ако е паметна...нема физички атрибути....

Муабетов ти е... Држ ме мајко, с'испосрав...
Јас сум глупа и немам физички атрибути. Ама затоа имам добра душа. Мислиш дека ќе си најдам дечко? Драга Таа...

да сакам паметни...и една причина е во тоа шо јас сум вљубен во една девојка...нејзиното брзо размислување...нејзината логика која во мене малце ја има,читање меѓу редови јас ич не знам,бистрина,...и едноставно многу се поврзав за неа..и ја засакав зошто знаев дека таа можи да ме донеси на ред т.е. да поднаучам,да разбирам и јас нешо...па после нејзината убавина добрина и така натака...добро е да имаш паметна жена...ама шо ке те сака...

Има мажи и има мажиња.
На мажите им треба паметна жена за да се чувствуваат вредно, на мажињата пак напротив, им треба што е можно поглупа за да се чувствуваат вредно, и паметно, и убаво :)

Муабетов ти е... Држ ме мајко, с'испосрав...
Јас сум глупа и немам физички атрибути. Ама затоа имам добра душа. Мислиш дека ќе си најдам дечко? Драга Таа...

Ај среди си ги мислите....
....и немој се да сваќаш буквално.....:smir:
Лепота,памет,добра душа....итн.
....многу атрибути....
веројатноста да ги најдеш сите кај една личност е многу мала....
затоа и реков има и исклучоци, кои се ретки....

Macno mi e i samo muabet da pravam so takvite so gi narekuvam "flejti"...demek 3 cisti u glava nemat za nisto, a od iskustvo si znam deka edna vrska moze da bide mnogu po stimulativna koga tipkata ti e pametna, znae so zbori, kako zbori i si drzi svoi stavovi. Vo takva sredina moze samo da se nauci eden od drug a toa sekako e dobro

mnogu sakam pametni zeni,ama retko se naogaat vistinski pametni,za zal,poveketo samo mislat deka se pametni.

mnogu sakam pametni zeni,ama retko se naogaat vistinski pametni,za zal,poveketo samo mislat deka se pametni.
И како ги препознаваш кои се паметни, а кои се прават паметни?
Да погодам, доволно си паметен да знаеш после првите 10 реченици муабет, нели?:wink:

И како ги препознаваш кои се паметни, а кои се прават паметни?
Да погодам, доволно си паметен да знаеш после првите 10 реченици муабет, нели?:wink:

Па обично може ..... не секогаш нормално.....
....набљудуваш....гримаси,гестови,употреба на зборови.....
.....
паметните (мажи и жени), обично знаат да се изразат најкратко и притоа да бидат најјасни, и соговорникот да ги разбере што сакале да кажат....
"паметните".....користат премногу стручни зборови....всушност....воопшто користат многу зборови....имаат предолги реченици...мислата нема почеток и крај....
и на крај пак не ти е јасно што сакале да кажат.....
...овие се познати како "филозофи" кажано на скопски....:tapp:

.....
паметните (мажи и жени), обично знаат да се изразат најкратко и притоа да бидат најјасни, и соговорникот да ги разбере што сакале да кажат....
"паметните".....користат премногу стручни зборови....всушност....воопшто користат многу зборови....имаат предолги реченици...мислата нема почеток и крај....

Јаооо ... онда, ништо, јас мислев дека сум паметна, ама изгледа сум филозоф според „скопјани“ пошо нели користам повеќе од 10 зборови кога сакам да објаснам нешто.
Штета! :(

.....

Ако некој е склон кон филозофирање, не значи дека е глуп, туку дека едноставно таков му е начинот на изразување. Секој човек можеш да го разбереш што сака да каже, ако имаш волја за тоа и ако се потрудиш малку.:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom