Колку мажите навистина сакаат паметни жени?

• Креатор на темата Креатор на темата Lilu23
  • Време на започнување Време на започнување
I really do.

Не очекувам попаметна, ама барем близу до мене : )

Same thing here... Таа самата да носи квалитетни одлуки, да може муабет да направиш со неа, да има разбирања за општи работи... и слично. А некоја што ќе ми се кипри цело време, паметна што ќе ми се прави, а всушност не е... не фала, срце... :)

Абе кај може попаметна да се роди од вас,што сте смешни,вие сте на мама најпаметни.

Секако дека има паметни девојки..
и секако дека ја сакам паметна.. али не сакам да биде Ајнштајн..нормално. :wink:

Иначе колку и да е убава и згодна џабе ке ти биде.. нема да се глеаме цело време или само ја да зборам .. па да објаснувам што зборам..па тоа нервира бе !!
Дефинитвно нека си биде од све помалце тоа е најдобро..Па дури и би немал проблем да је и попаметна од мене.. само да не го злоупотребува тоа ,нели :helou:

Па дури и би немал проблем да је и попаметна од мене.. само да не го злоупотребува тоа ,нели :helou:

Како би го злоупотребила тој факт?Би ти поставувала прашања што не ги знаеш пред луѓе,би те потсетувала секој божји ден на твој гаф,би те терала напоредно да играте игри како милионер....Како,мене не ми е јасно,ако би сакал објасни ми.

Може ама и не мора, јас ќе ја научам како да размислува, и ќе биди паметна :kesa:.

Како би го злоупотребила тој факт?Би ти поставувала прашања што не ги знаеш пред луѓе,би те потсетувала секој божји ден на твој гаф,би те терала напоредно да играте игри како милионер....Како,мене не ми е јасно,ако би сакал објасни ми.
Ти ова го кажа иронично, ама баш така реално би се однесувала жена попаметна од маж :)

Самото тоа што е попаметна ја прави свесна дека е на повисоко интелектуално ниво, што порано или подоцна ќе доведе до тоа да се чувствува супериорна во однос на него, па неретко и да доаѓа до вакви ситуации кои ги наброја а кои него би го потцениле или понижиле.

Свесно или несвесно, самото ќе се наметне, зошто сме луѓе и имаме его, кое тешко се контролира. :)

Никој не сака да биде интелектуално инфериорен во однос на некој друг, а особено не на неговиот партнер. Затоа мажите сакаат паметни жени, но не и попаметни од нив.
И ти би се чувствувала загрозено ако твојот партнер се постави надредено затоа што го има адутот на повисока интелигенција од твојата.

Баш затоа луѓето треба да си бараат такви како нив. Тоа е всушност брановата должина што секој сака да ја има со партнерот, а која се однесува на комуникацијата, интелектуалните способности и разбирањето.

Хахаха па не мора да е премногу паметна за да може да го праи тоа,зборам за гафовите ,прашањата и сл..
Знам особи кои го праеле и го праат тоа никад не сум ги сматрал за толку паметни..повеке би рекол дека биле зајадливи..во денешно време такви ги има колку сакаш..

Незнам како да објаснам, онака реков злоупотреба..
Секако ако си е фина а паметна ја нема да имам проблеми со тоа..Проблем ке е ако стане немирна,почне да вара.. а ја нема да можам да ја фатам ,пошто е многу паметна нели :)
Ако е за добро нека биде паметна ептен,и за двајцата ке биде добро...
али ако скршне од патот, во однос на мене .. е тоа ке биде лошо ,ваљда по мене,пошто је препаметна :pos2: :)

Псај мене ми е интересен фактот,преточен во тој над тебе пост од Буцио.
Он ќе ја научел да размислува:)Како бе мене не ми се погоди некој ваков,да ме просветли,цел живот го барам,со кандилце:)

Псај мене ми е интересен фактот,преточен во тој над тебе пост од Буцио.
Он ќе ја научел да размислува:)Како бе мене не ми се погоди некој ваков,да ме просветли,цел живот го барам,со кандилце:)
Еее тоа е мистерија.

За секое грно постои капаче,така да колку е паметно машкото,логично е и неговото девојче да му парира во мозокот.Ниедно глупо машко не може да функционира со паметно девојче и обратно.Се друго е релативно.

Хахаха па не мора да е премногу паметна за да може да го праи тоа,зборам за гафовите ,прашањата и сл..
Знам особи кои го праеле и го праат тоа никад не сум ги сматрал за толку паметни..повеке би рекол дека биле зајадливи..во денешно време такви ги има колку сакаш..

Незнам како да објаснам, онака реков злоупотреба..
Секако ако си е фина а паметна ја нема да имам проблеми со тоа..Проблем ке е ако стане немирна,почне да вара.. а ја нема да можам да ја фатам ,пошто е многу паметна нели :)
Ако е за добро нека биде паметна ептен,и за двајцата ке биде добро...
али ако скршне од патот, во однос на мене .. е тоа ке биде лошо ,ваљда по мене,пошто је препаметна :pos2: :)

Сега уште повеќе ме збуни со варањево:pos2:може е снаодлива,а незнае кога Македонија стана независна држава.Јас во таа насока барам одговор,како ќе злоупотреби,сигурно нема за доручек да му поставува задачки со ѕвездички (ко што би рекла една професорица по математика)

Буцио,стварно е мистерија:)

Незнам зашто некои несакаат паметни па и попаметни. Баш ми е убаво така.

Проблем ке е ако стане немирна,почне да вара.. а ја нема да можам да ја фатам ,пошто е многу паметна нели
Ако те изневерува воопшто не е паметна,затоа што кога тогаш ќе ја види некој твој близок, и ќе има доволно храброст да ти го кажи тоа.

Шмекам секакви жени. Глупите се интересни на еден начин паметните на друг.
Но сепак ќе кажам...многу појако е кога се шмекаш со некоја со повисок степен на интелигенција :smir:
Тука ние мажите веќе ако сме со некоја паметњаковичка...треба посебно да ги отвориме очите. Бидејќи со паметни нема многу трте- мрте:) И не треба мажите да дозволат жените да ги надпаметат (го ископав изразов добро испадна :wink: ) Ако дозволиме да испаднат попаметни од нас....еее тек тогаш почнуваат муабетите...
Шо беља ме снајде со оваа бе. Шо убаво си шмекав глупи цури. Испаѓав Ајнштај за нив и се дичев поради тоа. Хехех...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom