Dechki ova e ludost, 243 milioni funti, cccc da ne ti se veruva!!
Ovie City samo ke mi rasipat ljubovta kon fudbalot.
Igracot koj veruvav deka ke ostane cel zivot vo milan, si otide za pari.
Ali okej nemozheme samo nego da go krivime, tuka e i Galiani kako glavna tochka.
Не може нема да влезат на терен навивачите свесни се за ризикот да има инцидент кој ќе ја врати пак сериа а 1 чекор назад да сум јас водач на група кога ќе почне натпреварот едноставно ќе искочам со цела навивачка група нека играат на празен стадион!
Кака не сака во Манчестер Сити и покрај желбата на неговиот татко и дозволата на Милан. Интернет порталот Спортмедиасет, што е во сопственост на Силвио Берлускони пренесува дека во просториите на "росонерите" дошло до жестока кавга меѓу Кака и татко му, кој сака тој да замине во Премиерлигата. Кака не верува во проектот на богатите Арапи и самиот е свесен дека за неговата кариера тоа ќе биде чекор назад и покрај парите. Неговиот татко изминативе денови интензивно преговара со "граѓаните" и му обезбеди богат договор, а на Милан отштета со која би можеле да ја освежат екипата со неколку квалитетни играчи. Последниот збор е, сепак, на Кака.
Навивачите на Милан почнаа со мирни протести пред Миланео, носејќи транспаренти "Не оди Кака", "Рацете подалеку од Кака", што се верува дека влијаело на неговата одлука.
Смртни закани за Галијани и Берлускони
Дека нема така лесно да излезе на крај со најверните фанови кои не сакаат ни да слушнат за продажба на миленикот Рикардо Кака, покажува веста дека потпретседателот на Милан, Адријано Галијани, веќе ангажирал неколку вооружени телохранители кои ќе мора да се грижат за неговата безбедност за време на денешниот првенствен натпревар со Фиорентина во Милано.
Дека ситуацијата е излезена од контрола покажуваат и неколкуте писма испратени до седиштето на калчо гигантот, а освен заканувачките текстови во истите се пронајдени и неколку куршуми кои се наменети за потпретседателот Галијани и за сопственикот и премиер на Италија, Силвио Берлускони.
“Се уште не е решено ништо, но е многу тешко да натераме да остане некој на кого му предлагаат 15 милиони евра годишно"- кажа Берлускони. "Се разбира дека ми е жал ако не напушти, но во овој момент не сум во можност да го задржам"- додаде тој.
"Ние не можеме да му ја покачиме платата бидејќи таа веќе е на највисоко ниво за нас (9 милиони евра по сезона) и ќе се растури целиот тим во спротивно"- продолжува сопственикот.
"Треба да ги покачиме платите на сите во тимот, а тоа не може да си го дозволиме. Ризикуваме дури да го загубиме без да оствариме профит за него, но се надевам дека ќе остане"- додаде уште Берлускони.
"Росоњерите" платија за Кака 8 милиони евра на Сао Паоло во август 2003 година.
тоооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо
Браво кака ај ова да е вистина да ова вистина земам виното
Кака не сака во Манчестер Сити и покрај желбата на неговиот татко и дозволата на Милан. Интернет порталот Спортмедиасет, што е во сопственост на Силвио Берлускони пренесува дека во просториите на "росонерите" дошло до жестока кавга меѓу Кака и татко му, кој сака тој да замине во Премиерлигата. Кака не верува во проектот на богатите Арапи и самиот е свесен дека за неговата кариера тоа ќе биде чекор назад и покрај парите. Неговиот татко изминативе денови интензивно преговара со "граѓаните" и му обезбеди богат договор, а на Милан отштета со која би можеле да ја освежат екипата со неколку квалитетни играчи. Последниот збор е, сепак, на Кака.
Навивачите на Милан почнаа со мирни протести пред Миланео, носејќи транспаренти "Не оди Кака", "Рацете подалеку од Кака", што се верува дека влијаело на неговата одлука. Смртни закани за Галијани и Берлускони
Конечно една добра вест во врска со кака и со иве двјца да му дојде малу умот.:helou:
Навивачите на Милан почнаа со мирни протести пред Миланео, носејќи транспаренти "Не оди Кака", "Рацете подалеку од Кака", што се верува дека влијаело на неговата одлука.
Денеска само прекинувње на натпреварот или пак неидење на утакмици за да видат келавиот гној и Берлускони дека неможат да си играат со играчите како што сакаат.
“Се уште не е решено ништо, но е многу тешко да натераме да остане некој на кого му предлагаат 15 милиони евра годишно"- кажа Берлускони. "Се разбира дека ми е жал ако не напушти, но во овој момент не сум во можност да го задржам"- додаде тој.
"Ние не можеме да му ја покачиме платата бидејќи таа веќе е на највисоко ниво за нас (9 милиони евра по сезона) и ќе се растури целиот тим во спротивно"- продолжува сопственикот.
"Треба да ги покачиме платите на сите во тимот, а тоа не може да си го дозволиме. Ризикуваме дури да го загубиме без да оствариме профит за него, но се надевам дека ќе остане"- додаде уште Берлускони.
"Росоњерите" платија за Кака 8 милиони евра на Сао Паоло во август 2003 година.
Зарем мислите дека има избор Берлускони?
Зарем не помисливте дека Кака си решава за својата судбина?
Зарем помисливте дека Берслускони ќе ја избрка иконата на Милан?
И ајде смирите ја тензијата малце, Кака не си оде од Милан.
Алооо!!!
Леле ми се плаче од клипов погоре, како мојт да си ојт Кака ко во Милан ја изгради цела кариера, стана најдобар играч во цел свет, како мојт не ми е јасно. Ајде да се молиме да не си ојт.
Нема да го прекинат натпреварот зс едвај чекаат да го казнат милан.Ако добро се сеќавате кога навивачите од атланта влегоа втерен и беше прекинат натрпреварот а не ја казнија атланта.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.