Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 29.159
- Поени од реакции
- 62.633
Искрено, многу би изгубила Сериа А доколку се продаде Кака..Губиме од првенство еден од најдобрите играчи во светот, и тоа не е убаво..Затоа јас сум против продажбата на Кака во Манчестер Сити, но не знам како ќе реагираат Берлускони и Галијани на ова, дали ќе се намамат на парите, а искрено се надевам дека нема ....
Тоа е тоа, кратко и јасно.
Абе еден играч си е еден играч... може да се повреди и да отиде сезоната без него. А памтите пред недела-две кога имаше шпекулации дека треба да оди на операција. Вака ќе земете 5-6 играчи од светска класа. Роналдињо ако заигра ко на времето, нема ни да приметите некоја ОГРОМНА разлика.
Еве читам сега сте биле заинтересирани за Есиен и Адебајор. Сите знаеме дека е Кака светска класа, ама 5 играчи се 5 играчи![]()
Јас повеќе сакам да остане, искрено далеку повеќе ме плаши Милан со неколку нови играчи од светска класа. Пак напоменувам, мое мислење.
Види, не се работи за тоа дали ќе биде Милан појак или послаб. Економски продажбата е и повеќе од оправдана. Во време на реција продаваат играч за ненормални пари. Но ги руши вредностите кои ги има фудбалот. Односот клуб-фудбалер, лојалноста и верноста од двете страни... Читав некаде фанови на Милан викаат дека оваа постава на Милан без Кака е како без душа.
Јас сакам и Милан и Јувентус да се што посилни. Сакам Сериа А пак да биде најсилна лига. Но со вакви супер-богаташи кои се појавија во фудбалот, никогаш нема да сме раат. После ова сигурно има луѓе во фудбалот кои ќе покренат иницијатива да се ограничи колку може еден клуб да потроши за еден фудбалер.