И читам погоре во врска со младиве играчи као Виудез,Кардачо и т.н.Нас ни треба инвестиција,поточно да купиме веќе подокажани играчи(се разбираме на какви мислам),а овие ако беа толкави таленти ќе си играа во прв тим,или барем ќе влегуваа почесто.Еве земете го Пато,има 19 години а игра прв напаѓач во Милан...Значи и Кардачо да беше како него ќе играше...
Ама за Пато беа дадени 20 милиони, несмееш толку да ризикуваш со млади играчи.А и знаеме Милан дека толку пари дава еднаш у 5 години, ама му се исплаќаат.
Кардачо и Виудез се одлични играчи, посебно Видуез, кој го нарекуваат Уругвајски Кака, а и Кардачо е ѕвер, него надимакот му е Уругвајски Пирло.:pos2::pos2:
Јас од овие играчи очекувам да станат првотимци за некое време!!
Да,Милан даде околу 20 милиони и таа инвестиција би требало да му се исплати.А за другиве млади играчи.сакав да кажам,едноставно не може секој кој го зеле помлад или имал некој моментален блесок,да стане светска ѕвезда.Еве пример,Кардачо,тој можда ќе биде добар играч,ама додека пробува и станува добар не може да игра во лигата,поготово сезонава кога секоја утакмица ни е тешка.
Епа тоа е, треба да се дадат на позајмица ако сакаме да станат играчи, а не да ги измачуваме по нашите младински категории и да греат клупа.
Чисти примери ти се:Одо, Броки, Антонини, Бориело, Амброзини, Гуркуф
()....
Вака и јас значи тропам тропам за анчелоти ама денеска се ставам на еден форум и имаше едно добро мислење на еден итаљанец кое гласеше вака Дали сте виделе Анчелоти да изјави во јавност дека сака некој играч во неговиот тим. Дали анчелоти има реализирано некој трансвер . НА овие две прашања најверојатно одговорото од сите ќе биде НЕ епа сега кажете ми вие да сте тренер и некој да ти трупа играчи како ќе му дојде т.е некој сњо повисока позиција дури и сопственикот си купува играчи за имиџ на тимот а не за освојување и за правење успеси . Значи ова беше мислењето на човекот и јас се сложувам со него и уште нешто би додал за трансвер политиката значи ви текнува кога милан беше загреан да мења трењер и сега тогаш слободниот Марчело Липи кој според мене е најдобар трењер во светот значи беше кандидат да седне на клупата на Милан и он на преговорите се појавил со листа на трансвери што ги посакува мислам дека беа 5 имиња и небеа нешто многу скапи ама Берлускони и Галеани (чичко гној) не им одговараше тоа некој друг да води трансвер политика и одбија.
Друго нешто што го слушнав а тоа беше коментарот на ОБН и почнува преносот на утакмицата и ги покажуваат играчите и водителот кажа една добра реченица во составот на милан има многу уметници ама малце работници што е потполно точно како сакате толкувајте на слабите резултати неможе да се замижи за тоа мое мислење е дека у милан има проблем потежок отколку што се мислеше и треба повеќе работа како на теренот така и во клубот за да се реши оваа работа!
Слаби играчи беа.....
Лусио сонува да игра во Милан
Пред некое време имаше шпекулации дека ќе го зимаме Лусио, одличен играч е, ама не би сакал да го земиме пред се поради тоа што е 30 години и за кратко време ќе биде 31...
Инаку за у напад јас би го одбрал Робин Содер, може се сеќате на детево, летото бевме заинтересирани за него, има 17 години и скаутите на Милан му дале највисока оцена.
Ќе заборавев да ви кажам дека минатата сезона гостигнал 8 гола на 17 настапи, а оваа 5 гола на 10 настапи...
А и ова лето му истекува договорот со Готеборг, па ако Галијани го употребе малото мозоче би можеле да го ќариме
Едит од Модератор
п.с. Зарем е
можно(Дигао е ова), eден настап за селекцијата на Бразил .