Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Незнам ке видиме, ама Кака сигурно 3 ке е
А што вреди ако е трет кога не е прв? :)
Реално Роналдо ја заслужи наградата за минатава сезона.
И читам погоре во врска со младиве играчи као Виудез,Кардачо и т.н.Нас ни треба инвестиција,поточно да купиме веќе подокажани играчи(се разбираме на какви мислам),а овие ако беа толкави таленти ќе си играа во прв тим,или барем ќе влегуваа почесто.Еве земете го Пато,има 19 години а игра прв напаѓач во Милан...Значи и Кардачо да беше како него ќе играше...

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
А што вреди ако е трет кога не е прв? :)
Реално Роналдо ја заслужи наградата за минатава сезона.
И читам погоре во врска со младиве играчи као Виудез,Кардачо и т.н.Нас ни треба инвестиција,поточно да купиме веќе подокажани играчи(се разбираме на какви мислам),а овие ако беа толкави таленти ќе си играа во прв тим,или барем ќе влегуваа почесто.Еве земете го Пато,има 19 години а игра прв напаѓач во Милан...Значи и Кардачо да беше како него ќе играше...
Ама како што знам јас, Милан даде околу 20 милиони за Пато, и тоа мене не ми изгледа како подокажан играч.. Тој веќе е докажан... А мислам дека ке му дојди времето и на младиве во Милан да играат прв тим, бидеќи има доста за чистење од Милан..

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Да,Милан даде околу 20 милиони и таа инвестиција би требало да му се исплати.А за другиве млади играчи.сакав да кажам,едноставно не може секој кој го зеле помлад или имал некој моментален блесок,да стане светска ѕвезда.Еве пример,Кардачо,тој можда ќе биде добар играч,ама додека пробува и станува добар не може да игра во лигата,поготово сезонава кога секоја утакмица ни е тешка.

F|eR

Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Да,Милан даде околу 20 милиони и таа инвестиција би требало да му се исплати.А за другиве млади играчи.сакав да кажам,едноставно не може секој кој го зеле помлад или имал некој моментален блесок,да стане светска ѕвезда.Еве пример,Кардачо,тој можда ќе биде добар играч,ама додека пробува и станува добар не може да игра во лигата,поготово сезонава кога секоја утакмица ни е тешка.
Брат не може Милан со една екипа да игра уште 10 годин(т.е со оваа екипа)... Тие млади играчи како Кардачо, Антонини мислам беше и некој други ке добијат шанса.. Тие се иднината на Милан, а не Малдини, Каладзе, Инзаги, Сидорф... Тие како што знам се од школата на Милан и за нив мислам дека не би требало да има грижа, бидеќи луѓето покрај Анчелоти знаат колкави се нивните способности... Дете со 18 години, не докажан во фудбалот не може така лесно да се снајде во Серија А и тоа во тим како Милан.. Тие треба да се дадат на челичење во послабите лиги.. Е кога ке се вратат од таму да одат уште еднаш на позајмица некаде во Серија А во послаби екипи и тогаш ке се види дали се тие за првотимски статус..

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Па тоа и јас викам...:)
Милан треба да купи веќе подокажани играчи,а не да се молиме во Палоши и Кардачо.Ако се добри тие,Анчелоти и стручните таму,не се глупи,ќе ги стават да играат.
Ама во моментов тимот е тој.Не може,бар не сезонава,да се праат експерименти..Ај да видиме како би играл Кардачо наместо Амброзини, или слично...

F|eR

Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Па тоа и јас викам...:)
Милан треба да купи веќе подокажани играчи,а не да се молиме во Палоши и Кардачо.Ако се добри тие,Анчелоти и стручните таму,не се глупи,ќе ги стават да играат.
Ама во моментов тимот е тој.Не може,бар не сезонава,да се праат експерименти..Ај да видиме како би играл Кардачо наместо Амброзини, или слично...
Не е се во парите и купените и докажани играчи... Ако се купат сега млади играчи, тогаш зошто Милан има своја школа?? Буквално ке треба сите играчи да ги дава на слаби клубови... Па еве брат чист пример е со Маркизо во Јуве.. На дечкото му дадоа шанса, и ја одработува добро и то како добро.. Значи сепак школата на Јуве дала созреан играч... Само му треба повеќе шанса... Со послаби екипи би требало да му се дава шанса.. Така ке се челичат.. А не е се во парите.. Не ме сваќај погрешно но и Милан даде големи суми на пари, а со тоа требаше попара да прави во Серија А, но сепак не му оди нај нај... И кога ке видиш не е се во парите..

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Ама зошто му дале шанса на Маркизо во Јуве? Затоа што мислеле дека ќе ја искористи добро..и си ја користи човекот.Јас викам...ако Кардачо или било кој друг,се добри,нормално дека ќе добијат шанса.Има ваму стручњаци што ваљда знаат кој би требало да игра или да добие шанса...Пак ќе речам,од изборот што го имаме...
И сеа за да се челичи Кардачо,на пример Пирло ќе седи на клупа? Па нека го даат некаде,нека проверат каков играч е,па ако е добар..назад!

F|eR

Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
Ама зошто му дале шанса на Маркизо во Јуве? Затоа што мислеле дека ќе ја искористи добро..и си ја користи човекот.Јас викам...ако Кардачо или било кој друг,се добри,нормално дека ќе добијат шанса.Има ваму стручњаци што ваљда знаат кој би требало да игра или да добие шанса...Пак ќе речам,од изборот што го имаме...
И сеа за да се челичи Кардачо,на пример Пирло ќе седи на клупа? Па нека го даат некаде,нека проверат каков играч е,па ако е добар..назад!
Ама да играат во втор тим на Милан и Прв не е исто.. Сепак ке сакаат повеќе да се покажат во прв тим и да си фатат првотимски статус... Еве пример со Џовинко.. Заедно со Пато се едни од најдобрите млади играчи во Италија, па сепак Џовинко не добива шанса.. И сега покрај тоа што го имаме како иднина за Јуве, да купуваме нови млади иргачи?? Што ке се случи со талентите тогаш.. Знаеш јас што викам.. Трпение спасение!!:helou:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Да тибам тренеро глуп... Го извади Роналдињо за да остани Бекам во игра. Можевме да го добиеме натпреварот доколку го имавме Рони на терен. Вака со оваа балерината.... трчај трчај, завртисе и мафни кон камерите.... ништо не напрајвме. Не требаше Рони да излезе, наместо да примат, ке дадеа уште еден гол и ке ја обезбедеа победата.

Додека се игра безвеза, нема ништо да се напрај. Одбраната не е семоќна, има пропусти, но сепак.... Едвај чекам да се врати таја балерината од каде што дојде.

Балерината изигра 10 пати подобро од Роналдињо на овој меч, Балерината му нацрта топка на Роналдињо на втора статива преку цела одбрана на рома, Балерината беше единствениот у тимот што трчаше напред назад, Балерината имаше највеќе истрчани километри на утакмицата, Балерината ни беше најдобар играч после Пато и Кака .

Роналдињо промаши чиста шанса, немаше еден дриблинг, не се спои со топката,

ја и ти изглеа смо глеале различни натпревари :smir:

а голот што го примивме не беше крив нити рони, нити амброзини нити Балерината, само што влезе Амбро примивме гол, и да иргаше роналдињо може ќе го примевме пак

одбраната ни е дупе и тоа е тоа:tapp:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Бекам секогаш истрчува најмногу на натпреварите кои ги игра. И изигра сосем солидно. Мислам дека не е ова лани па Амброзини да игра многу повеќе. Сезонава Амбро е тапа и не треба толку шанси да добива. Нека игра Бекам во средината дур му трае позајмицата па до крај на сезона ке се снаоѓаме некако. Па и Фламини е доста подобар од Амбро. Ова го кажувам за местото на Бекам кој повеќе го заслужува моментално во средината на теренот.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Вака и јас значи тропам тропам за анчелоти ама денеска се ставам на еден форум и имаше едно добро мислење на еден итаљанец кое гласеше вака Дали сте виделе Анчелоти да изјави во јавност дека сака некој играч во неговиот тим. Дали анчелоти има реализирано некој трансвер . НА овие две прашања најверојатно одговорото од сите ќе биде НЕ епа сега кажете ми вие да сте тренер и некој да ти трупа играчи како ќе му дојде т.е некој сњо повисока позиција дури и сопственикот си купува играчи за имиџ на тимот а не за освојување и за правење успеси . Значи ова беше мислењето на човекот и јас се сложувам со него и уште нешто би додал за трансвер политиката значи ви текнува кога милан беше загреан да мења трењер и сега тогаш слободниот Марчело Липи кој според мене е најдобар трењер во светот значи беше кандидат да седне на клупата на Милан и он на преговорите се појавил со листа на трансвери што ги посакува мислам дека беа 5 имиња и небеа нешто многу скапи ама Берлускони и Галеани (чичко гној) не им одговараше тоа некој друг да води трансвер политика и одбија.
Друго нешто што го слушнав а тоа беше коментарот на ОБН и почнува преносот на утакмицата и ги покажуваат играчите и водителот кажа една добра реченица во составот на милан има многу уметници ама малце работници што е потполно точно како сакате толкувајте на слабите резултати неможе да се замижи за тоа мое мислење е дека у милан има проблем потежок отколку што се мислеше и треба повеќе работа како на теренот така и во клубот за да се реши оваа работа!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.713
Поени од реакции
49.075
Дали ти се меша тебе раководството во твоите тактики директно на теренот,на пример дали се јавува Галијани и ти вика сеа стави го Емерсон место напаѓач или почни да се повлекуваш и да чуваш резултат иако има уште 20 и кусур минути ефективна играа а ти имаш ужасна одбрана.

на крај краева дали ако се осеќаш неисполнет и немоќен и неавторитетен а се сметаш себе за професионалец има смисла да продолжиш со работата..

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.278
Поени од реакции
8.443
Дали ти се меша тебе раководството во твоите тактики директно на теренот,на пример дали се јавува Галијани и ти вика сеа стави го Емерсон место напаѓач или почни да се повлекуваш и да чуваш резултат иако има уште 20 и кусур минути ефективна играа а ти имаш ужасна одбрана.

на крај краева дали ако се осеќаш неисполнет и немоќен и неавторитетен а се сметаш себе за професионалец има смисла да продолжиш со работата..
А па што друго има на располагање ??? ај види па пиши и уште нешто не го бранам анчелоти не викам дека не е ни до него ама има и нешто подлабоко што го мачи милан!

Член од
23 февруари 2008
Мислења
59
Поени од реакции
2
Aко не го вратат Гуркуф на лето дефинитивно ќе станат неозбилна екипа од рангот на Киево и Сиена,дечкото растура годинава во Бордо го сметаат за наследник на Зидан, а што направи генијалецот Галиани го избрка за да направи место за еден наркич од Бразил и сега еден манекен од Англија на привремена работа во САД.Од врвна екипа пред 3-4 години станаа предмет на заебанција и шега од типот геријатрија, пензионерски дом итн.Штета, стварно штета.Голем фан сум на Милан и греота е шо се случува со овој великан

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom