Фан Клуб: Милан

Статус
Затворена за нови мислења.
F

fantomX

Гостин
Бекам ако беше добар, уште во Јунајтед ќе играше:toe:
Не е точно. Само сам се заеба. Тој арен си е, се заеба шо се ожени, и то за тогашна „спајсица“. Сакаш да се кладиме дека ако Роналдо се ожени со некоја чакалка ко Бекам шо напрај, Фергусон одма ќе го испрати?
Види малку Ули Хенес шо вели...

Викторија Бекам е смрт за фудбалот
Спортскиот директор на Баерн, Ули Хенес тврди дека ја нашол највоочливата разлика меѓу својата и екипата на Милан и ја опиша со зборовите кои први му паднаа на памет. Она што особено му оди на нерви на Хенес е фамата што се крена околу доаѓањето на Дејвид Бекам на Сан Сиро, а особено не може да ја поднесе неговата сопруга Викторија.
"Дејвид би сакал да го видам, но не и неговата сопруга. Таквите личности се смрт за фудбалот. Јас сум спортски директор на клуб и на памет не ми паѓа во описот на мојата работа да влегува потрага по хотел кој најмногу би и одговарал на госпоѓата Бекам", беше брутално искрен Хенес во своето излагање.
Интересно е тоа што и Баерн и Милан подготовките за продолжението од сезоната ги минаа во Дубаи, но во сосема различна атмосфера. Германскиот тим тренираше релаксирано додека околу фудбалерите на Милан имаше засилени мерки на безбедност и тоа токму поради Бекам.
"Ми се причини дека разликата меѓу нас и нив е во тоа што едните играат фудбал, а другите снимаат филм. Како да се во Холивуд", додаде Хенес.
Спортскиот директор на Баерн е познати по тоа што никогаш не ги филтрира своите мисли, па неговите критики често се директни и болни. Факторот гламур му е еднаков на нула, па затоа Билд го опишува како чиста спротивност на Бекам.

Не знам како Милан се речи да го прими, особено шо не практикува ира со таков вид играчи. Можеби маркетиншки, макар шо Бекам не е то шо беше порано ни на тој план. Стварно не знам.

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Додека беше добар играше, кога почна да се понаша како Бред Пит и Николас Кејџ не беше потребен и му дадовме шут карта. Да не ве лажат комунистите уште дека сами си замина:pos2:
стварно можеш да поминеш и покрај фан клубов и да не даваш бесцелни коментари
ко мува на лајно си

ете го шутнале, си заминал како и да било поминало
и затоа иш

а Бекс беше добар вчера и тоа повеќе од очекуваното
само на вчерашниот натпревар барем од Дињо и Сидорф беше подобар
можда не им беше денот, а нему му беше
ќе видиме

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.981
Поени од реакции
51.072
Додека беше добар играше, кога почна да се понаша како Бред Пит и Николас Кејџ не беше потребен и му дадовме шут карта. Да не ве лажат комунистите уште дека сами си замина:pos2:
хаха ај да не се праиме улави сеа,општо познат и признат факат е дека кога си отиде плачевте поише него Тито кога скина... :):)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
хаха ај да не се праиме улави сеа,општо познат и признат факат е дека кога си отиде плачевте поише него Тито кога скина... :):)
Тоа е точно но како што кажа погоре ФантомХ, Викторија го запусти и тој повеќе не беше истиот Бекам, легендата на Јуанјтед и најдобриот фудбалер на светот(според некои). најмногу ми е жал што жена му го запусти, а кога замина од Јунајтед беше права легенда и затоа ми беше жал.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.981
Поени од реакции
51.072
Добро де значи не било шут карта и не бил неквaлитетен играч кога си отишол...
________
Муту е повреден месец дена,не игра наредна недела,ако го дочекам денот кога Џила ке не реши сериозно ке зеам да се обесам. :mad:

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.570
Поени од реакции
5.571
Промена треба асална !
Малдини - out
Емерсон - out
Шевченко - out
Инзаги - out

И враќање на Горкуф и Палоски и повеќе давање шанса на по младите.
Вуидез in
Кардачо in
Дермиaн in и сите останати
=
Малдини секако ќе иде на крај на сезона а со него би можел и Фавали да си замине, Емерсон ќе иде само доколку Милан се реши да го продаде (или кога ќе му истече договорот, незнам уште колку има) пред неколку дена имаше шпекулација дека ПСЖ се заинтересирани за него, би било добро да се одслободимо од него на лето...
За Шевченко се гледа дека нема место во Милан најдобро решение да се врати во Динамо и таму да си ја заврши кариерата, а Инзаги мислим дека има договор до 2010/11 значи во тимот ќе го имаме уште најмалце 1 сезона, а и не така лош се дур дава голови :)
Младите треба првин на позајмица да идат па кога ќе се вратат ќе добиваат шанса, го знаеме Анчелоти дур е во Милан он нема да добиат шанса освен во куповите (а и таму слабо).

поубава слика немам видено
Да, да најубава слика... само погледнете му ја фацата на Пато колку само беше радосен на голот плус ми смени мислење за Мексес го пикна во задникот :)
Има светла иднина Пато, ќе биде она што некогаш беше Роналдо може и подобар.
Yoann Gourcuff 8.5: - Оценката на Гуркуф на гол.ком
ЦЦЦ ако го изгубиме малиов нека се убијат и анкл фестер и анчо :tapp:
Малиот е изгубен уште со доаѓањето на Роналдињо.
Да не го донесеа Роналдињо, сезонава да ја протеравме без него од идната сезона ќе го имавме Зидан во тимот ама тоа е, сега со сигурност нема да се врати во Милан а и да се врати нема место...
Кака, Рони, Гуркуф сите играат на слични позиции и само колку ќе се гушат ако играат сите прв тим... така да со среќа нека му е на Гуркуф.

пс. Како што разбрав Каладзе ќе одсуствува месец дена поради повреда.
Е сеа станува густо само со Малдини и Фавали во одбрана... но сепак мислам дека Сендерос ќе блесне доколку добие шанса ако е фит.

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Добро де значи не било шут карта и не бил неквaлитетен играч кога си отишол...
________
Муту е повреден месец дена,не игра наредна недела,ако го дочекам денот кога Џила ке не реши сериозно ке зеам да се обесам. :mad:
Така е но, но затоа сега не е ништо посебно, беше кога беше, му помина времето. На Милан му беше далеку од потребен, но јас тоа го гледам како маркетиншки потег, а не дека ќе промени нешто во играта:toe:

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Гуркуф комотно може да игра на позицијата на Сидорф...циганот реков и погоре оваа дај боже да му е последна сезона во Милан неможе една утакмица да игра добро а на другата да се понаша како да е прва звезда во тимот!!!
Иначе нема оптимизам кај мене за вракање на Гуркуф он нема да сака да се врати после ланската сезона каде што одигра '5' минути вкупно:toe: Башка има клаузула во договорот некој погоре кажа дека ако Бордо понуди 12 милиони си останува таму вајда не се глупи да не го задржат,а најтрагично ќе биде коа после 2 3 сезони ќе ни го купи некоја друга европска екипа и тука сите ќе плачеме како сме можеле да го испуштиме:nesum:

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Гуркуф го губиме од сега се знае. Нема шанси да се врати освен во краен случај ако Милан даде дури и пари за него иако го има пратено само за позајмица. А се знае колку сака да дава пари Берлускони. А Сидорф воопшто не го сакам во тимот зашто не е постојан. Многу осцилира во играта од натпревар во натпревар а тоа не се бара за играње во врвен клуб. Една утакмица одличен другата го нема. Џабе играл. Затоа подобро некој млад кој игра на исто ниво секој натпревар. А за Пато само пофални зборови. Како изигра посебно при вториот гол тоа беше фантазија. Дури дедо ми го стана од столче при продорот.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Вечерва ке биде доделувањето на наградата за најдобар фудбалер во светот

Наградата ке ја добие некој од 5 финалисти:
- Кака
- Меси
- Кристиано Роналдо
- Торес
- Шави

Се надевам дека Кака барем ке биде 2 или 3:pipi:

Едит
Кака на интервјуто пред доделувањето на наградите изјавил дека сака повторно да ја освои наградата и да се нарече "најдобар фудбалер во светот" но не се надева многу, но е среќен и задоволен што сепак е меѓу 5 најдобри фудбалери
И е сигурен дека Пато за неколку години ке ја држи таа наградата за најдобар фудбалер во своите раце:pipi:

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Торес ке биде прв па после Меси или Роналдо па трет Кака итн.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
Незнам ке видиме, ама Кака сигурно 3 ке е

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења