Лани Сидорф беше главен играч во Милан.
Годинава игра солидно,една или две утакмици потфрли како и останатиот дел од Милан.Едноставно човекот има нешто што другите го немаат.Перфектен шут,дриблинг 1 на 1,градење на топка,асистенции.Што повеќе сакате од еден играч од средината?
Абе луѓе не ме разбирате...јас не реков дека Сидорф нема квалитети,да ги немаше не ќе беше во Милан и нема да имаше титули со 3 различни тима...ама тоа не значи дека по секоја цена треба да игра...форма си е форма,години си се години,не треба да се форсира... Еве на пример лани додека Сидорф ја градеше топката,Гуркуф седеше на клупа(отиде во Бордо и експлодира...) сега додека Сидорф дрибла по страна некој седи на клупа...Од каде знаете дека коа би играл некој друг на негово место не би играл подобро од него?а бе сеедорф спорет мене е еден од топ 5 играчи во светот незнам сашто толку прашина околу нековите квалитети кога цела европа знае за него па ретко има играч со 3 шапмионски титули во европа и тоа со разни тима па ја не гледам некоја слаба страна кај него техника како никој во милан шут да па не знам сто треба да има еден добар играч :helou:
Ти кога нареден пат ќе гледаш фудбал, гледај со широко отворени очи.Абе луѓе не ме разбирате...јас не реков дека Сидорф нема квалитети,да ги немаше не ќе беше во Милан и нема да имаше титули со 3 различни тима...ама тоа не значи дека по секоја цена треба да игра...форма си е форма,години си се години,не треба да се форсира... Еве на пример лани додека Сидорф ја градеше топката,Гуркуф седеше на клупа(отиде во Бордо и експлодира...) сега додека Сидорф дрибла по страна некој седи на клупа...Од каде знаете дека коа би играл некој друг на негово место не би играл подобро од него?
А сега си го гледал Гуркуф како игра? И пази тоа е истиот играч...Ти кога нареден пат ќе гледаш фудбал, гледај со широко отворени очи.
Гуркуф самиот си го правеше тоа во Милан т.е. сам си ја заслужуваше клупата.
Како!?!
Епа кога ќе му се отвореше чиста позиција за шут, тој сам ја затвораше. Ако имаше позиција за добар влез, тој целиот исплашен ќе се повлечеше или ќе се ослободеше од топката. Колку и да е добар Гуркуф, постои можност тој да не припаѓа на Милан. Да се надеваме дека Бордо ќе го поттурне и кога ќе се врати ќе може да се носи со конкуренцијата и играта.
Сидорф е клучен играч за Милан. Не знам кој би имал против него.
Знае да изигра добро на повеќе позиции, има добар центаршут и во случај ако има простор за шут, подобро нека нема играч пред него.
Па зошто сеа не игра така? Зошто сега не си шиба авто-голови? Притисокот е голем коа еден млад играч за 10 минути,треба да изигра и да заработи место или појше минути во тим као Милан? И јас не реков дека ќе се врати,реков дека го бараат назад.Гуркуф ако не се лажам доби доста минутажа лани во Милан на почетокот на сезоната.Сеа дечкото што беше исплашен што си шибаше автоголови не сум јас крив.Едноставно преголем товар беше тоа за него.А зашто си сигурен дека Гуркуф ке се врати?
Сакаш да се кладиме дека Гуркуф нема да игра за Милан наредната сезона?
А сега си го гледал Гуркуф како игра? И пази тоа е истиот играч...
И како сакаш да се понаша коа го ставаше 10 мин пред крај,а притисокот над него беше голем...И ќе повторам,од каде знаеме ние,можда Милан ќе играше подобро ако Гуркуф играше повеќе? И зошто сеа го бараат назад? Тоа е истиот играч..
И да се вратам на главното....ЧИТАЈТЕ погоре, јас не реков дека Сидорф нема квалитети,туку кои од нив ги користи сеа? Тој има квалитети,ги спомнаа погоре,и јас ги знам и го почитувам,ама која корист ја имавме ние сезонава од нив?
Во врска со болдираното...што од тоа што самиот си го наброил виде од Сидорф досега сезонава?
Болд за болд.Ти кога нареден пат ќе гледаш фудбал, гледај со широко отворени очи.
Пато по никоја цена не смее да го напушти тимот. Пато ќе биде она што денес е Кака, така да тоа би било најголема грешка.Слушнавте за новите шпекулации? Пато во замена за Серхио Рамос. Мислам дека би ни дошол добро Рамос а и Пато нема голем ангажман мометнално во Милан. Само да не се заебиме, да сака да остане во Реал....
Ако не е спремен да ја носи одговорноста во дресот на Милан нека си остане тамо во Бордо или нека крши глава во друг тим.Такви пицајзли не ни требаат.Па зошто сеа не игра така? Зошто сега не си шиба авто-голови? Притисокот е голем коа еден млад играч за 10 минути,треба да изигра и да заработи место или појше минути во тим као Милан? И јас не реков дека ќе се врати,реков дека го бараат назад.
Види сеа...:salut: Дискусијата беше за Сидорф...Гуркуф го зедов како пример. Зошто не ме разбирате,не знам.... реков од каде ние знаеме дека играта сезонав нема да биде подобра ако наместо Сидорф игра некој друг..Као тој друг за лани го нафрлив Гуркуф, во таа смисла...Болд за болд.
Ти вака пиле. Го гледаше Бориело минатата сезона? Партал батето, а сега го промашува голот од 2 метри. Нема ама ич да ме чуди ако и Гуркуф кога ќе дојде ќе се понаша како изгубен шваба. + ете го гледаш Гуркуф се враќа батето во Милан и дава список со еден куп услови, чинам дека и правеше некои такви записи. Јас му го сакам најдоброто на Милан, ама некои работи едноставно не можат да бидат.
Не...туку сакам на еден барем нешто од тоа да направи...ти ги наброи неговите квалитети,и јас ги знам,ама кажи ми што од тоа виде сезонава? Не може по секоја цена да игра..Коа ќе видиш дека нешто не штима,менувај,така?Не можам да те разберам. Ти сакаш секој натпревар Сидорф да мести два гола и еден да постигне?