Црвенковски го разреши Димитров

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Го заборави и Панде Лазаров кој не беше баш од ВМРО,или се откажавте од него одкако го пикнаа во Шутка?:pos2:
Fala bogu ako ja usral...nema shto ama oko ne mi trepnuva.Rekov...nebitno dali e DPMNE ili SDSM ako e kriv ... pravec shutka ili idrizovo.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Fala bogu ako ja usral...nema shto ama oko ne mi trepnuva.Rekov...nebitno dali e DPMNE ili SDSM ako e kriv ... pravec shutka ili idrizovo.
Бравос бе,само се чудам оти овој министеров од ДУИ го поставија до Премиерот кога тој лично ја спроведе продажбата на ЕСМ,која некои ја нарекуваат “криминална“?:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Улогата на Претседателот во прашањето за името е срамна и надвор од секоја логика - реагира вториот член на македонскиот преговарачки тим Мартин Протоѓер, откако на брифинг во кабинетот на Црвенковски беше наречен политички комесар и гестаповец кој за време на преговорите со Нимиц го имал главниот збор.
Го повика Претседателот да не го злоупотребува процесот на преговори за добивање политички поени.
Претседателот не го интересира тоа што со отповикувањето на Димитров се уриваат позициите на земјата, за него најважно е да најде тема со која ќе се врати во политиката, пишува Протоѓер во соопштение доставено од владината прес канцеларија.
Му се налути на Димитров оти на овој на последната координација му кажа дека греши и дека анализите и проценките му се лоши.
Му кажа дека е јасно дека Грција не сака компромис.
Оттогаш наваму не контактираа.
Црвенковски не креваше слушалка и не го примаше на средба Димитров за да слушне што Нимиц му пренел на последната средба, вели Протоѓер.

За него е нелогично Претседателот да го разреши Димитров за да ја натера Владата на единство, а во исто време да бил задоволен од неговата работа.

Тој е уверен дека граѓаните ќе ја прочитаат играта на Претседателот кој ја набедува Владата за неодговорно однесување и дека граѓаните ќе се сетат што оставил зад себе Претседателот во последниве 17 години.
И покрај низата навреди, Протоѓер решил да не одговори со навреди затоа што припаѓа на друга генерација која има различни вредности.
Тоа што го прави во моментов Црвенковски, нека се запраша само кому му одговара, кој добива од ова, што добива Македонија, а колку губи? Само ќе го потсетам, јас не сум Гестапо ниту Гебелс, ниту политички комесар. Но, тој е сепак Бранко, вели шефот на кабинетот на премиерот Груевски.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
А па,една улога што одигра Протуѓеров во разговорите окулу името,што да ти кажувам,исто како Орсон Велс во Оркански Висови.Се влечкаше со чантето како недоветен окулу медијаторот.:smir:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
A ti ko dokazan prilepski tracar mora na se da stavis kapace.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Му кажа дека е јасно дека Грција не сака компромис.
Оттогаш наваму не контактираа.
Црвенковски не креваше слушалка и не го примаше на средба Димитров за да слушне што Нимиц му пренел на последната средба, вели Протоѓер.
Dimitrov e pregovarachot...sho takvo bara Protugjer kaj Branko?Koj povod toa sakam da mi go objasnish.Ne me interesira shto mu rekle Grcite na Protugjer od prosta prichina shto Protugjer ne e pregovarachot...logichki nema shto da bara da se obrakja kaj pretsedatelot.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
A ti ko dokazan prilepski tracar mora na se da stavis kapace.
Dimitrov e pregovarachot...sho takvo bara Protugjer kaj Branko?Koj povod toa sakam da mi go objasnish.Ne me interesira shto mu rekle Grcite na Protugjer od prosta prichina shto Protugjer ne e pregovarachot...logichki nema shto da bara da se obrakja kaj pretsedatelot.
Mоре смена и на обајцата треба под итно,разбирате ли?За таму треба “човек лисица“,да плаче,солзи да рони и кога треба и кога не треба,да кука цело време и наместо молитва или поздрав да му го кажува на сите основното човеково право за избор на сопствено име,кој знае што да одговори во секој момент,а не како да лапнал метла,па се штутка како недоветен пред камерите,овие со клешта зборовите да им ги влечеш,не знаат да зуцнат,сигурно ги впиваат сите зборови што таму ќе им ги кажат радувајќи се дека научиле уште малку Англиски.
Мислам дека Топурковски би бил најсоодветен,токму за таа намена па да му ги простиме гревовите.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ти знаеш да читаш?

За Димитров станува збор. Не Протуѓер.

lav

Член од
17 март 2005
Мислења
1.203
Поени од реакции
13
Mоре смена и на обајцата треба под итно,разбирате ли?За таму треба “човек лисица“,да плаче,солзи да рони и кога треба и кога не треба,да кука цело време и наместо молитва или поздрав да му го кажува на сите основното човеково право за избор на сопствено име,кој знае што да одговори во секој момент,а не како да лапнал метла,па се штутка како недоветен пред камерите,овие со клешта зборовите да им ги влечеш,не знаат да зуцнат,сигурно ги впиваат сите зборови што таму ќе им ги кажат радувајќи се дека научиле уште малку Англиски.
Мислам дека Топурковски би бил најсоодветен,токму за таа намена па да му ги простиме гревовите.:toe:
Погрешно мислиш дека тој би бил нај-соодветен...и едиенствена наша солуција.
Ако тамо..наместо чопор од секакви експерти..работат луѓе налик на Џемперковски.
..тогаш и може да ги „фати„ на балканска цака..ама тамо се прави волци..со однапред истражени варијанти и подваријанти...најмалку за наредните 50 години водење на сите врсти на „преговори„..
Дури и да го прогласиме за НЕЗДРАВ во умот..оној кој и не ФИРОМИЗИРАШЕ..и прифатил (без да не праша) вакви „разговори„..дури и тогаш алот ни куче не ни го јаде..со маст да е премачкано.
пс
Словенците ..своевремено кога нашиве се шетаа по Белград (како тогашен центар на моќта..секаква) водеејќи „мудра„ политика..тие своите „преговарачи„ најпрво ги праќаа во Бајтовиот Институт..на „доработка„..односно добиваа инструкции (од прави експерти..разбира се) што и како да прашаат , но и да одговорат ако некој нешто ги запраша за нивно мислење..
Затоа сега и се во ЕУ..оти работеа тимски и без овдеспоменатите „балкански„ цаки и керефеки ..од новинарите (истотакви) прогласени како многу „мудри„
:tapp:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.997
Поени од реакции
5.611
Бучко ти бил голем пријател на уште еден ДПМН-овец,го викаат Брат Љубе.Најверојатно беше само нем набљудувач ама голем корисник на проценти од продажбата.:toe:
Бил пријател? Негова работа ... А нивното пријателствување каква врска има со продажбата на ЕСМ ќе ми кажиш, а уште повеќе со темата која носи наслов Црвенковски го разреши Димитров?:toe:

Или секоја тема која е отворена за постапките на Ел Хефе, ја насочувате во погрешна насока?

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Ти знаеш да читаш?

За Димитров станува збор. Не Протуѓер.
Ti izglea ne si me prochital ili pak krajno ne si sakal da me razberish...bash Protugjer e prichinata za povlekuvanjeto na Dimitrov od strana na pretsedatelot.I edno prashanje do tebe : Dali Protugjer e pregovarachot ili ne?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ti izglea ne si me prochital ili pak krajno ne si sakal da me razberish...bash Protugjer e prichinata za povlekuvanjeto na Dimitrov od strana na pretsedatelot.I edno prashanje do tebe : Dali Protugjer e pregovarachot ili ne?

Нешто не е во ред со тебе, оди на преглед сериозно.

Димитров е повлечен бидејќи му противречел на Б.Ц., а не поради Протуѓер.

Имаш изјава на Димитров каде самиот го напаѓа Б.Ц.

А Б.Ц. како и секогаш ЛАЖЕ.

А ти како и секогаш го КОПИРАШ.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Ima li nekoj sto vodi evidencija (spisok) kolku luge BC od 1991 do denes gi upotrebil kako toilet paper i gi frlil na politickata scena vo MK.
Ne barajte pricina zosto go smenil Dimitrov nitu vo Vladata, nitu kaj samiot Dimitrov nitu pak kaj Nimitz.
BC e kako skorpijata vo pirkaznata so zabata. Ednostavno takov karakter e mora da go potrosi bez razlika koj e, kolku dobar/los e, ne gledajki dali i sluzi na Makedonija ili ne.
Toa e pojako od nego.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Ima li nekoj sto vodi evidencija (spisok) kolku luge BC od 1991 do denes gi upotrebil kako toilet paper i gi frlil na politickata scena vo MK.
Ne barajte pricina zosto go smenil Dimitrov nitu vo Vladata, nitu kaj samiot Dimitrov nitu pak kaj Nimitz.
BC e kako skorpijata vo pirkaznata so zabata. Ednostavno takov karakter e mora da go potrosi bez razlika koj e, kolku dobar/los e, ne gledajki dali i sluzi na Makedonija ili ne.
Toa e pojako od nego.
..Бучко, Рада..сега Заев.. :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom