Црвенковски го разреши Димитров

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Со тебе е невозоможно да се дискутира од причина што ги извртуваш фактите или ги презентираш како што ти одговараат:
Nego shto? Ne debatirash so mene posho nemash dokaz za kontra tvrdenjata moi pa morash da se vadish so toa shto jas sum gi vrtel faktite vo moja polza.Takvite kako tebe covek da gi plesne so fakt ke vikaat deka go nemalo.

Прво, не е факт дека Груевски прифатил промена на име во Букурешт, тоа така сакаш да си го тераш убаво ти звучи
E ne Cacko prifatil Republika Makedonija Skopje.

Второто ти е класична брканица во твојот мозок што и тебе не ти е јасна. Нити е релевантно нешто нити е битно. Ете ги информирал Грците за нашиот став. По таа логика Караманлис треба да го информира нашето собрание за нивниот став, а не Груевски. Ама пак ќе речам, без врска теории колку да се пишува нешто.
E bash sakam da te vidam shto ke kazesh koga kje izlezat tvrdenjata niz javnosta za toa deka G'uevski go informira Grchkiot parlament za situacijata.I plus toa ne go tvrdi SDSM tuku cela EU i Megjunarodna Zaednica.

Ама за разлика од останатите кои веќе ја предадоа борбата, тој и неговата партија уште не попуштаат. Затоа ја има поддршката од мене и од мнозинството Македонци.
Pak greshka si...popushtil i te kako vo Bukurest...treba li dokaz i za ova?

Кога - тогаш ќе се промени власта.
Tochno...zatoa G'uevski treba da se potseti na basnata za orelot i zhelkata.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
2.201
Поени од реакции
86
Никола ја има одговорноста и водењето на преговорите. Впрочем тој си стави свој шпион да гледа како преговара Димитров. Лели е така, бујрум ,седи таму и преговарај. Чим се меша кај што не треба, ај да го видиме сега него. Не може само да лапаш пи*ка ти матер 2год. да переш пари од реклами, а да не превземеш одговорност.
Ti kazhal nekoj deka pcuenje vo nedostig na uzrean dijalog ili monolog se vikalo derenje?
A ovoj gorniovne go komentiras za pcuenje a?Oti e od tvojata bagra.

Inaku ne znam so se pobesnevte tolku.Da pocekame reakciite.SAmo se so ocekuvam e sekoj seriozen politicar i analiticar da go osudi ovoj ocajnicki i pomalku beden poteg.Ama vo nedostatok na muda niskite udari ko ovoj se normalni i ocekuvani.Dobar udar lukav da...ama dali ke mu se odbie od glava ke vidime.Prvo go izburicka cel proces ja radzdrma nasata pozicija i na kraj ja dotolci.Alal da mu e.Ama ke se smeam koa ke gi izgubi i narednite izbori.Si kupuam pukanki i na bihacka tamu kaj vaseto duvlo ke si mezam,dodeka vie trckate i se karate koj da dae nareden ostavka....

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
A ovoj gorniovne go komentiras za pcuenje a?Oti e od tvojata bagra.
Ne mi se obrati mene plus i ne sum Admin...ama i ako zasluzhil shto e ochigledno deka zasluzhil da bide baniran ili slichno radi navreda kon chlen na forum...oko nema da mi trepne sho kje go baniraat ili sho nekoj kje se pobuni.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.690
Поени од реакции
59.858
Nego shto? Ne debatirash so mene posho nemash dokaz za kontra tvrdenjata moi pa morash da se vadish so toa shto jas sum gi vrtel faktite vo moja polza.Takvite kako tebe covek da gi plesne so fakt ke vikaat deka go nemalo.
Ти извади барем еден факт на 10 поста па ќе видиме. Ако не го видам јас ќе го видат другите. Досега, само си го забавуваш умот.

E ne Cacko prifatil Republika Makedonija Skopje.
Цацко не ама на Бане особено му се допаѓа оваа идеја. Пак ќе ти повторам, тој предлог беше одбиен од Грција. Тоа е факт, затоа што може да се провери, го имаше на сите вести пред самитот. Она другото, прифаќање на одбиен предлог... незнам дали се толку глупави, можеби и се.

E bash sakam da te vidam shto ke kazesh koga kje izlezat tvrdenjata niz javnosta za toa deka G'uevski go informira Grchkiot parlament za situacijata.I plus toa ne go tvrdi SDSM tuku cela EU i Megjunarodna Zaednica.
Тоа не го демантирав шупелко. Ти реков дека е сосема нерелевантно, тоа е моето мислење. Прочитај си уште еднаш.

Pak greshka si...popushtil i te kako vo Bukurest...treba li dokaz i za ova?
Моментално имаме предлози кои пристигаат секој месец-два. Опозицијата е спремна да се фати за пенкалото, Груевски не. Час го обвинувате дека попуштил, час дека е непопустлив. Одберете едно.

Tochno...zatoa G'uevski treba da se potseti na basnata za orelot i zhelkata.
Или на скорпијата и жабата.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
После шокантниот потег на Црвенковски да го отповика Никола Димитров од преговорите, со писмена изјава после неполни 24 часа излезе самиот Димитров. Со одбрани зборови, но сепак отворено го кажува своето несогласување.

„Кога станува збор за прашањето на името, личната и професионалната судбина се сосема неважни. Сепак, не можам, а да не изразам несогласување со понуденото објаснување дека во името на единството се отповикува оној кој постојано работеше и јавно апелираше за единствена и натпартиска национална платформа за прашањето на името“.
„Единствениот релевантен одговор на прашањето дали овој чекор ќе значи повеќе единство, како што се тврди, или пак, бетонирање на разликите и префрлање на одговорноста, ќе го даде времето“.- Димитров.

а1.ком.мк

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
aj da napisam i jas nesto za veke zapocnatava diskusija.

a1 ``Кога станува збор за прашањето на името, личната и професионалната судбина се сосема неважни. Сепак, не можам, а да не изразам несогласување со понуденото објаснување дека во името на единството се отповикува оној кој постојано работеше и јавно апелираше за единствена и натпартиска национална платформа за прашањето на името“. „Единствениот релевантен одговор на прашањето дали овој чекор ќе значи повеќе единство, како што се тврди, или пак, бетонирање на разликите и префрлање на одговорноста, ќе го даде времето“.-dimitrov

Znaci dokolku zboruvame za strategija vo odnos na pregovori, mene mi e cudno sto crvenkovski bez znaenje na dimitrov ili konsultacija ednostrano go povlekuva.

Znaci so samiot takov cin crvenkovski i sam potvrduva deka odlukata ima ``zadni` nmaeri i za ``inaet`` ja donel odlukata.Sega do novo naimenuvanje pregovorite se blokirani.Nego nejse jas bi gi stopiral pregovorite, nego deklarativno e veke deka prred finaleto pickite begaat od odgovornost ama i pak mnogu fino go``podrzuvaat`` companjonot da si vlezi so grloto vo jagodi :
``Истовремено, соопшти дека СДСМ е за референдум, но за прашањето да има консензус од сите релевантни партии.``-Координаторот ма СДСМ, Цветанка Иванова..na vcerasna sednica.
Ova seto treba da se sfati deka na onie koi stavot im e ``vitkanje na kicmata`` treba da najdat ``vinovnik`` vo slucajot gruevski i vladata za eventualnata smena na ime, koi tie ja podrzavaat i koja im e domasna zadaca.
Posle jasno iskazan stav na zaev deka sdsm e za ime so geografska odrednica koja ke go zameni bjrm , da rabotis za ostvaruvanje na istoto a da sakas cist da se izvadis vi e isto da si peder a da neti vlezi.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Ајде, еве реплика на постот, кога си запнал:
Супер :)
За ова веќе реплицирав, ама некако не ти се читаше. Откако Бране направи ршум во преговорите, сега Никола немало во кој да го впери прстот. Одговорноста била на Никола. Позициите во преговорите, на наша штета, ги помести Бранко. Мангупски. Suicide ова не може да го види, па него му е простено. Ти знаеш, ама се правиш на три и пол. Затоа постот кон тебе ми беше поостар.
Секоја штета доколку е направена, може едноставно да се одстрани. Прекин на преговорите. Не преговараме. Тхе енд. Готово. Тоа е различен став, а не...народот ќе каже, Петко ќе каже. Тоа е кукавичко затскривање. Инаку што мислеше ти ? Дека ќе ги фатиме грците не кондиција па ќе се дигнат раце. Штом се водат преговори, МОРА да завршат со компромис, или не мора, само во ситуација доколку се прекинат. Тоа ти се викаат различни ставови и различни концепции.
Друго:

Под преземање на крупен чекор вие подразбирате: неспособен е да ги потпише Грчките барања. Тоа е она за што му забележувате. А ако ги потпише ќе му следи политички линч, т.е. негова одговорност која тој требало да си ја преземе. Па не е он SuicideMessia па да прави такви салто мортале чекори. Ви текнало ли некогаш дека иако е премиер, тој или било кој утре, не сме го изгласале за да го потпише тој документ, не сме му дале поддршка за такво нешто, па затоа е обврзан да не праша, на референдум. Ако во следните избори излезе човек и каже дека ќе потпише а ние му ја дадеме довербата, во ред. Се дотогаш, секој чин на носење одлука без добивање на согласност од гласачите, е без мандат и е предавнички.
Во ред, гледам дека и ти си паднал на финтата референдум. Долга и широка расправа ќе биде тоа, во која имам безброј аргументи да ти противречам. Но прво да го почекаме.
Тука ќе скратам. Вие кои сте поддржувачи на идејата дека треба да го смениме името, идентитетот, пасошите, уставот... за да влеземе во ЕУ и НАТО, треба да сватите дека сте убедливо малцинство во земјава, а во демократијата одлучува мнозинството. Така да глупаво е да кукате што некој не се однесува на начин за кој што вие немате 51% “аргументи“
Вие кои сте подржувачи ? Кои сме тоа ние ? И каде ти прочита мој став со кој Јас се сложувам да се смени името, идентитетот, пасошите, уставот.... Доколку некаде го има, биди љубезен и дај линк да го видиме сите, во спротивност не генерализирај.
Вие пак, кои мислите дека можеме да го смениме името, а да ни остане се друго, како компромис нели, не сте баш во допир со реалноста. Тоа ни Груевски, ни Црвенковски, ни било кој друг нема да го извлече од Грците.
Може може...и те како може.
Вака.
Уверен сум дека најмалку со привремената референца можевме да влеземе во НАТО, доколку се имаше слух да се искористи Бушовата наклонетост. Уверен сум дека е можен компромис во кој јазикот и идентитетот ќе биде зацементиран, уставот нема да се менува исто како и пасошите, и државите кои не признале како Република Македонија и во иднина да не нарекуваат така.
Ова не е невозможна мисија. Ова требаше да биде компромисот направен пред некој месец. Се ми се чини дека ова ќе биде и идниот компромис.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.690
Поени од реакции
59.858
Вие кои сте подржувачи ? Кои сме тоа ние ? И каде ти прочита мој став со кој Јас се сложувам да се смени името, идентитетот, пасошите, уставот.... Доколку некаде го има, биди љубезен и дај линк да го видиме сите, во спротивност не генерализирај.

Може може...и те како може.
Вака.
Уверен сум дека најмалку со привремената референца можевме да влеземе во НАТО, доколку се имаше слух да се искористи Бушовата наклонетост. Уверен сум дека е можен компромис во кој јазикот и идентитетот ќе биде зацементиран, уставот нема да се менува исто како и пасошите, и државите кои не признале како Република Македонија и во иднина да не нарекуваат така.
Ова не е невозможна мисија. Ова требаше да биде компромисот направен пред некој месец. Се ми се чини дека ова ќе биде и идниот компромис.
Сите кои тврдите дека Груевски сака референдум наместо самиот да преземе одговорност. Под одговорност, напишав и предходно, се бара да потпише промена на името. Другото е фарбање.

Болдираното:
Буш ни беше наклонет. Не влеговме во НАТО со привремената референца. Ни на крај памет на Грција не и падна да попушти по тоа прашање. Ветото ни беше зацементирано неколку месеци пред самитот.

Уверен си дека е можен компромис каков што кажа? Врз основа на што си уверен? Во кој дел од Грчкиот национализам и иредентизам почувствува дека ете, би можеле да попуштат тука?

Овој компромис беше невозможен пред некој месец. Невозможен е и сега, и ќе остане невозможен. Другата страна нема да прифати. Поради тоа што најдоа плодна почва кај нас за обработка, сега ќе чекаат. Не им се брза. Кај нас, незадоволството од власта по разни прашања ќе расте, се додека во еден момент не решиме да ги замениме. После ќе видиш што е компромис.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Сега го гледав “мангупот“ Бране (во нашата фамилија апаш) кој му бил аргументот.
Да покажел единство околу името.
Јааааооо бре, дируно ме.

2 дијагнози имам за него.
1. Или мозокот му ја има уништено мозочната маса и ствара конфузија кај него.
2. Или не направил update на финтите од 1990 година.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Корекција:
1. Или АЛКОХОЛОТ му ја има уништено мозочната маса и ствара конфузија кај него.

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
Kako be NE...ti gledash reklami ili ne?

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Корекција:
1. Или АЛКОХОЛОТ му ја има уништено мозочната маса и ствара конфузија кај него.
ја мислам дека мешањето на кокаин со алкохол ми ја има уништено мозочната маса! тоа белото од чочоровска јако ми излгледа! :)

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.574
Поени од реакции
295
[acko]®;1825497 напиша:
ја мислам дека мешањето на кокаин со алкохол ми ја има уништено мозочната маса! тоа белото од чочоровска јако ми излгледа! :)
Vaka li e G'uevski popameten od Branko bre? :) Ama Branko vakov takov, narkoman ili pijanica pak maestralno go nasedna G'uevski po kojznae koj pat...Aj sega obidi se da me demantirash :helou:

P.S. Znam deka tuka e bolkata ama Branko si e Branko.Car!

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
aj da napisam i jas nesto za veke zapocnatava diskusija.

a1 ``Кога станува збор за прашањето на името, личната и професионалната судбина се сосема неважни. Сепак, не можам, а да не изразам несогласување со понуденото објаснување дека во името на единството се отповикува оној кој постојано работеше и јавно апелираше за единствена и натпартиска национална платформа за прашањето на името“. „Единствениот релевантен одговор на прашањето дали овој чекор ќе значи повеќе единство, како што се тврди, или пак, бетонирање на разликите и префрлање на одговорноста, ќе го даде времето“.-dimitrov

Znaci dokolku zboruvame za strategija vo odnos na pregovori, mene mi e cudno sto crvenkovski bez znaenje na dimitrov ili konsultacija ednostrano go povlekuva.
А тебе Димитров директно те извести дека без негово знаење е повлечен ?

Znaci so samiot takov cin crvenkovski i sam potvrduva deka odlukata ima ``zadni` nmaeri i za ``inaet`` ja donel odlukata.Sega do novo naimenuvanje pregovorite se blokirani.
Како тоа блокирани преговорите кога имаме преговарач?

Nego nejse jas bi gi stopiral pregovorite, nego deklarativno e veke deka prred finaleto pickite begaat od odgovornost ama i pak mnogu fino go``podrzuvaat`` companjonot da si vlezi so grloto vo jagodi
Чек бе до вчера се бараше од Бранко да не се меша во преговорите,еве се повлече и пак не е добро?

Kajgana Shop

На врв Bottom