Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Oдлични играчи, само доста од нив играат надвор (Тупан, Бајо, Петров, Деспотовски, Начевски, Перендија) и се добро платени, па иако повеќето се вардарци во срце тешко дека ќе дојдат. А тие што се без клуб (Р.Попов, Савиќ, Стјепановиќ, Мегленски, Илијоски, Г.Глигоров) извесно е дека ќе пристапат, со официјализирањето на влезот на Брацо од почетокот на декември. Доста од нив се блиски со него и имале соработка претходно. Роберт Попов, за тие шо не знаат, праеше дар-мар во Беласица во времето на Таковски и штета што го мачеа повреди, инаку ќе напраеше многу подобра кариера од брат му Горан. И во ваква состојба, е екстра засилување за нашава мизерна Лига, па можеби и шанса за него да се врати во формата што ја имаше пред да се повреди.

Аааа сеа ми текна кој е овој Бојович сеа читав и во спорт...А Начевски е престар да го памтам вчера не маптам што сум јадел а не пред 10 години :) Да го видам ко фаца може ке ми текне али вака тешко, исто и за Попов ако е тој што мислам а Петров јок...Фала како и да е конечно значи ке има квалитетна одбрана...Да почекаме уште некој месец па да видиме што ќе биде од целава ситуација :)
А бе дете бе пред 10 години ти си имал нецели 7 години така да не си имал поима кој е Начевски и не џвакај жила за текушни проблеми безвезе. Начевски како играч никогаш не сум го сакал секогаш ми бил антиатичен, типичен малер играч влага у игра и се прима гол :pos2:. После тоа отиде у Маџари коа беше јак клубот и после забега по грчки 2 лиги сега е у Азербејџан мислам и прилично добра паричка зема таму . Ти Бојовиќ не го памтиш пред 3 години играше за Вардар па Начевски ќе го памтиш :pos2:

--- надополнето ---

Збориме за Горан попов репрезентативецот?:icon_eek:
:pos2::pos::pos::pos: Алоооо ти збори за Драган Начевски и он има играно за репрезентација неколку настапи порано еве ти го
http://www.transfermarkt.ch/de/dragan-nacevski/profil/spieler_26993.html

Горан Попов поранешен играч на Вардар. Вика Одлично ако дојдат овие а три чисти нема кои се :zver:. Битно некој доаѓа што ти е гајле:pos:. Ако не знаеш попрво прашај некои поголеми од тебе Хромче а не да се правиш паметен дека се само ти знаеш.

А бе дете бе пред 10 години ти си имал нецели 7 години така да не си имал поима кој е Начевски и не џвакај жила за текушни проблеми безвезе. Начевски како играч никогаш не сум го сакал секогаш ми бил антиатичен, типичен малер играч влага у игра и се прима гол :pos2:. После тоа отиде у Маџари коа беше јак клубот и после забега по грчки 2 лиги сега е у Азербејџан мислам и прилично добра паричка зема таму . Ти Бојовиќ не го памтиш пред 3 години играше за Вардар па Начевски ќе го памтиш :pos2:

--- надополнето ---

:pos2::pos::pos::pos: Алоооо ти збори за Драган Начевски и он има играно за репрезентација неколку настапи порано еве ти го
http://www.transfermarkt.ch/de/dragan-nacevski/profil/spieler_26993.html

Горан Попов поранешен играч на Вардар. Вика Одлично ако дојдат овие а три чисти нема кои се :zver:. Битно некој доаѓа што ти е гајле:pos:. Ако не знаеш попрво прашај некои поголеми од тебе Хромче а не да се правиш паметен дека се само ти знаеш.
Пензионер ај врати се и види зашто пишав дека е престар да го памтам...Да точно пред 10 години имав 8 години и што сеа?Што да праам што го следам Вардар од 2003 а не од порано?Да одлично викам некој ги знам некој не..Кој и да дојде е добро за Вардар со овој состав..А тоа што не знам прашав ама ти се појавуваш со смајлиња како :pos2: и се правиш паметен...Не е битно јас од кога сум го гледал Вардар, он увек ве тепал а ти неможеш да се помириш со тоа па чекаш некој деца да им јадеш гомна ахх пензионери немаат работа па ќе паламудат...Ако знаеш да одговориш убаво одговори а не да брмчиш.

Овие играчи колку и да се вон форма, се класа подобри од сите во нашава лига... Роберт Попов беше одличен играч, како што кажа Гоксо штета што многу се мачеше со повреди, инаку на времето беше 10 пати подобар од брат му Горан. Ако не се лажам беше прогласен и за најдобар играч во бугарското првенство. Начевски ти е напаѓач кој од 30 натпревари во сезона, едвај 3 гола ќе даде, никогаш не сум го ценел, но како што кажав претходно, за нашава моментална лига е екстра засилување. Перендија исто така е одличен играч, моментално игра во Оцелул (први на табела во Романија), а додека играше во Вардар ми остава сосема солиден впечаток. За Бојовиќ го мислам истото што и за Перендија, одличен дефанзивец! Баже Илијоски никогаш не сум го почитувал како играч, едноставно не го бива детето за фудбал (според мене). Отиде за добри пари во Кореја, а се врати поради носталгија тука да игра по ливадиве. Стјепановиќ и Глигоров се одлични играчи и секогаш го оставаат срцето на терен. Вандаир е веќе издишан фудбалер, а овие бразилциве од Работнички на времето не можеа ни на клупа да седат во Вардар. За Бајо, Деспотовски и Тупан нема потреба да се трошат зборови...

Доколку дојдат сите овие играчи (или барем поголем дел од нив) во Вардар, тогаш сигурно ќе избегнеме преселба во втора лига...

Во втора лига не може да настапуваат странци (ова се однесува за тој што праша погоре за останување на играчиве доколку испаднеме од лига) :)

Пензионер ај врати се и види зашто пишав дека е престар да го памтам...Да точно пред 10 години имав 8 години и што сеа?Што да праам што го следам Вардар од 2003 а не од порано?Да одлично викам некој ги знам некој не..Кој и да дојде е добро за Вардар со овој состав..А тоа што не знам прашав ама ти се појавуваш со смајлиња како :pos2: и се правиш паметен...Не е битно јас од кога сум го гледал Вардар, он увек ве тепал а ти неможеш да се помириш со тоа па чекаш некој деца да им јадеш гомна ахх пензионери немаат работа па ќе паламудат...Ако знаеш да одговориш убаво одговори а не да брмчиш.
Мислам дека не си многу во право за ова погледни на You Tube прочепкај малце за резултатите :smir: (без навреда) патетика си како и да е не мислам паушални моабети со тебе да се расправам коа ни самиот незнаеш што пишуваш .

Долрокс Не сум знаел дека Начевски играл у Романија :toe:. Како и да е мораш да признаеш таков играч ко него што е просек ко сите останати играчи од МФЛ само среќата му работеше и се уби од пари земање :toe:. Ништо чудно да се нафати да се врати ама пошто е при врв у Романија незнам :toe:.

Мислам дека не си многу во право за ова погледни на You Tube прочепкај малце за резултатите :smir: (без навреда) патетика си како и да е не мислам паушални моабети со тебе да се расправам коа ни самиот незнаеш што пишуваш .

Долрокс Не сум знаел дека Начевски играл у Романија :toe:. Како и да е мораш да признаеш таков играч ко него што е просек ко сите останати играчи од МФЛ само среќата му работеше и се уби од пари земање :toe:. Ништо чудно да се нафати да се врати ама пошто е при врв у Романија незнам :toe:.

Начевски игра во Азербејџан мислам, а Перендија е во Романија во Оцелул од Галати, тие се први во Романија... :)

Начевски игра во Азербејџан мислам, а Перендија е во Романија во Оцелул од Галати, тие се први во Романија... :)
Знам дека Начевски игра у Азербејџан убаво си пишав ама лошо сватив мислев да не отишол таму кој го знае ко што имаше среќа не е чудно ништо. Перендија е играч на Брале така да сигурно не игра таму само лапа пари и ќе слета овде

Знам дека Начевски игра у Азербејџан убаво си пишав ама лошо сватив мислев да не отишол таму кој го знае ко што имаше среќа не е чудно ништо. Перендија е играч на Брале така да сигурно не игра таму само лапа пари и ќе слета овде

Нема капацитет Начевски за да игра во Романија... :) Ма да како што кажав, за овие играчи што ги имаат Металург, Шкендија, Работнички и другиве аспиранти за титула е измислен. :)

Dogovoreni se: Vandair,Meglenski,Ze Karlos,Peev,Ristevski,Fernando,Bogatinov. Se pregovara so: Stjepanovic,Savic,Filip Despotovski,Perendija,Bojovic,Slavco Georgievski,Bajevski,Nachevski,Robert Petrov,Robert Popov...

da vidam da ne veruvam
ОМГ морам да признаам дека се возбудив кога го видов постот :icon_mrgr
Да одиме од почеток...
Вандаир... што повеќе да се каже освен 100% Jesus :icon_mrgr Мојот омилен играч кој ми донел највеќе радост во животов. Колку и да не е веќе во старата форма, го примам во Вардар со широко отворени раце.
Пеев.. ништо посебно, просечен играч па дури го ставам на рангот на Трипуновски иако некогаш знае да изненади (може сум пристрасен бидејќи не напушти во најтешка доба)
Мегленски...солидно засилување во срцето на средината. Некогаш амбициозен играч, но кариерата не му се одвиваше како што сакаше. И покрај тоа во овој состав ќе биде повеќе од добредојден.
Фернандо и Зе Карлос... искрено не ги имам следено многу за да дадам некое поголемо објаснување за нив. Од она што сум читал за нив не се нешто посебно. Зе Карлос мина некое време и кај нас, и ако не се лажам кога го позајмивме во Цементара ни пикна 2 гола во Кисела Вода и со тоа не отпиша од врвот. Многу ми се мешаат тие Бразилци што продефлириаа во Вардар во последниве години, така да не сум сигурен дали беше баш тој.
Ристевски...Одново само просечно засилување. Се се ова играчи на Брацо кои ги носи кај и да оди. И тој е добредојден во овој состав
Богатинов...Иако никогаш сум немал високо мислење за него, сепак во овој момент тоа е и најголемото засилување кое е веќе осигурано воглавно поради месечаррењето на Маџаровски

Реално изборот кој досега го направил Брацо не е ништо посебен, и наместо сите овие можел да ги донесе само Богатинов, Вандаир и Мегленски. Изгледа напразни се моите желби во нашиот дрес да ги видам Никола Глигоров и особено Глигор Глигоров :(
Всушност воопшто и немаат договорено некој одбранден играч, барем Секуловски да го донесеа за до крајот на полусезонава...

Е од овие кои се преговараат веќе можам да кажам дека сум пријатно изненаден.
Налевски легенда на клубот. Мајстор а и од тогаш е солиден низ лигиве, ако не се лажам во Ерготелис играше во минатово и беше меѓу подобрите нивни стрелци (нешто што ми останало во глава, непроверено инфо...).
Перендија и Бојовиќ???
Мајко мила па од улица ќе најдам подобри дефанзивци од нив. Подобро Томе Петров да го земе од Турново него ли двајцава. Али пошто дури играа они лигата беше на повисок квалитет, можеби сега ќе ни изгледаат како Фердинанд и Карваљо:pos:
Роберт Попов, Роберт Петров, Деспотовски и Георгиевски???? :icon_mrgr
Уште да ги донесат Тасевски, Гроздановски и Тричковски и лигата е наша :pos:
Ќе бидам пријатно изненаден ако биде донесен барем еден од овие...
Што ќе ни е сега Савиќ??? Со доаѓање на Савиќ а клупа ќе мора да се седне Настевски...
Никогаш нема да заборавам како Савиќ натпреварите на гостински терен ги играше тотално демотивирано. Чуден играч, дома најдобар, на гости како мртовец...
Стјепановиќ исто би го посакал од пролет, али најмногу од се би ме израдувало враѓањето на Бајо. Бајо мајсторе, Бајо мајстореееее..... :icon_mrgr
Што да кажам, освен дека на мојата листа на желби би ги додал Тричковски, Бојан Марковски и Златко Таневски :icon_mrgr

Stjepanovik ako se vraka vo nasata liga,sigurno doaga vo Shkendija.Znaci mark my words.A ako igracite sto gi spomnuvate doagaat stvarno vo Vardar,sigurno ke se spasite od ispagnje,najverojatno i barazot ke go izbegnete

Перендија и Бојовиќ???
Мајко мила па од улица ќе најдам подобри дефанзивци од нив. Подобро Томе Петров да го земе од Турново него ли двајцава. Али пошто дури играа они лигата беше на повисок квалитет, можеби сега ќе ни изгледаат како Фердинанд и Карваљо:pos:
Друже, не зезај. Перендија е стандарден во моментно првопласираниот клуб од Романија, во лига која е измислена за нашава боранија. Тој и да сакаш не се враќа назад, а ти викаш бољи да го земеме некој си Томе Петров :icon_eek: Мислам дека грешиш во проценките за Перендија. Дечкото е еден од подобрите дефанзивци што играл во Македонија задњиве години. Потврда за тоа е што сега успешно настапува во една доста силна лига. Па кај нас репрезентативци може да сањаат за таков ангажман.
Начевски мислам дека сега игра по некои грчки клубови. Ѓоко го зема во Баку (Гриц уште на времето му беше еден од оние омилените), ама кога си замина он од таму и Начевски набрзина го ослободија. Начевски беше голем талент на кого сите му предвидуваа успешна кариера, ама дали тоа што Вардар одби неколку добри понуди, влијаеше негативно на него... не би знаел да кажам.
П.С. Кога веќе се спомнуваат вакви појачувања, редно е да се размислува и за нов тренер. Нема ваљда да ги води слепецов :) Моја најголема желба е да се врати Ѓоко (творецот на сите шампионски титули) затоа што се покажува дека човекот е гаранција за успеси, ама некако не ми е многу за верување. Не би било лошо да го вратат и Илчо Ѓоргиовски, кој дегенот Сетинов безразложно го смени летоска. Илчо е млад и надежен тренер, кој има што да понуди и би бил логично решение затоа што ги знае доста добро играчите на Вардар, особено тие што дојдоа од Ѓорче.

Што да кажам, освен дека на мојата листа на желби би ги додал Тричковски, Бојан Марковски и Златко Таневски :icon_mrgr
za trickovski tesko deka ke go vidis on najverojatno ke ide u anderlcht kako sto razbrav no moze i vo nekoj drug klub od germanija ne se znae a za tanevski i toj nema sansi da se vrati od polska u makedonija bidejki em zema dobra para i plus igra vo solidna ekipa i sigurno i on ke ima podobri opcii a markovski bi mozel da se vrati nisto cudo ali toa od letoska sega sigurno ke se pravi kosturot na ekipata vo vtorata polusezona za slednata godina so nekoe zasiluvanje se osvoi bez problem prvenstvoto,a za zelbi sega bi sakal da go vratat nedzipi i taka ne igra vo lirs dobro bi i dosol vo sredinata

Друже, не зезај. Перендија е стандарден во моментно првопласираниот клуб од Романија, во лига која е измислена за нашава боранија. Тој и да сакаш не се враќа назад, а ти викаш бољи да го земеме некој си Томе Петров :icon_eek: Мислам дека грешиш во проценките за Перендија. Дечкото е еден од подобрите дефанзивци што играл во Македонија задњиве години. Потврда за тоа е што сега успешно настапува во една доста силна лига. Па кај нас репрезентативци може да сањаат за таков ангажман.

Начевски мислам дека сега игра по некои грчки клубови. Ѓоко го зема во Баку (Гриц уште на времето му беше еден од оние омилените), ама кога си замина он од таму и Начевски набрзина го ослободија. Начевски беше голем талент на кого сите му предвидуваа успешна кариера, ама дали тоа што Вардар одби неколку добри понуди, влијаеше негативно на него... не би знаел да кажам.
П.С. Кога веќе се спомнуваат вакви појачувања, редно е да се размислува и за нов тренер. Нема ваљда да ги води слепецов :) Моја најголема желба е да се врати Ѓоко (творецот на сите шампионски титули) затоа што се покажува дека човекот е гаранција за успеси, ама некако не ми е многу за верување. Не би било лошо да го вратат и Илчо Ѓоргиовски, кој дегенот Сетинов безразложно го смени летоска. Илчо е млад и надежен тренер, кој има што да понуди и би бил логично решение затоа што ги знае доста добро играчите на Вардар, особено тие што дојдоа од Ѓорче.
Брат барем таа сезона кога бојкотиравме имав можност поубаво да ги скенирам квалитетите од тогашниот состав. Перендија е цврст тип на дефанзивец, но правеше многу грешки. Не затвораше навреме, споро се враќаше, игра без мотивација...
Искрено сум зачуден како Перендија просперираше толку во својата кариера, и ете би му дал втора шанса во црвено-црниот дрес...
Од таа година би го посакал само Милисављев :)
И прееска во постот заборавив да споменам, мада милион пати имам кажано дека животна желба ми е на кормилото на Вардар да го видам Хаџиевски. Сум слушал безброј гласини дека при било каков повик одма ќе го прифател нашето тренерско место. Дали е само тоа кажано за да освои симпатии, или навистина би се откажал од парите останува да видиме, ако воопшто некогаш биде побаран за тренер. Само да не ни го тупнат Стратев или Цапар :icon_mrgr
Обавезно мора да донесат и некој Нигер да рита по терен од типот на Блесинг, Брага, Лукмон, Итуа, Амбурет и други...
Без нив не иде :icon_mrgr

--- надополнето ---

za trickovski tesko deka ke go vidis on najverojatno ke ide u anderlcht kako sto razbrav no moze i vo nekoj drug klub od germanija ne se znae a za tanevski i toj nema sansi da se vrati od polska u makedonija bidejki em zema dobra para i plus igra vo solidna ekipa i sigurno i on ke ima podobri opcii a markovski bi mozel da se vrati nisto cudo ali toa od letoska sega sigurno ke se pravi kosturot na ekipata vo vtorata polusezona za slednata godina so nekoe zasiluvanje se osvoi bez problem prvenstvoto,a za zelbi sega bi sakal da go vratat nedzipi i taka ne igra vo lirs dobro bi i dosol vo sredinata
Знам каква е нивната состојбa:)
Само ги касжав моите желби а не спомнав дали се остварливи. Искрено Бојан Марковски колку што памтам луташе по Српскава лига и не би било толку невозможно да се донесе. Кариерата на Тричко е во подем, и не би сакал да се унитши тука, туку нека просперира во странство, па да се врати кога ќе играме во ЛШ :icon_mrgr

Ако се донесат тие играчи ке биде стварно сензација,али ништо не верувам додека не видам со свои очи како играат во дресот на Вардар!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom