Кој треба да го докаже бог ?

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Евангелие Марко 9-ред 22 ...Таткото го моли Христ за својот син ....."Но ако можеш нешто да сториш смилувај ни се и помогни ни !"

ред- 23 .....христ...."Ако можеш ?!?!?! Се е можно за оној што верува !"

иииииииииииии

оздравело момчето

Потобро да бидам вистински верник отколу лажен...

тие што се верници барем што викаат дека се 80% од нив не се вистински верници...

Да, викаат дека се верници, а последен пат биде у црква кога ги носела баба им или па да се напраат фраери на девојките идат у црква за велигден. Вистински верници не идат у црква еднаш годишно.

У мегу другото, нема ништо горе, верата е донесена како само-дисциплина на човештвото.

Потобро да бидам вистински верник отколу лажен...

тие што се верници барем што викаат дека се 80% од нив не се вистински верници...

Да, викаат дека се верници, а последен пат биде у црква кога ги носела баба им или па да се напраат фраери на девојките идат у црква за велигден. Вистински верници не идат у црква еднаш годишно.

У мегу другото, нема ништо горе, верата е донесена како само-дисциплина на човештвото.

Тоа шо кажуе драган е многу точно... ама ја незнам зашо сите се праат верници коа според тоа шо е у религијата нивна (нивна оти ја атеист сум) зашо онда праат и они гревови? Ма батали шо тропам без везе... цела религија е глупост па со тоа значи дека и делот за гревовите треба едит да се напраи...

евангелие Марко 16 - ред 17.........Христ....А овие чудотворни знаци ќе ги придружуваат оние што поверувале во мое име : ќе истеруват демони , ќе зборуваат нови јазици ,

ред 18 .....ќе фаќаат змии , дури и ако испијат нешто смртоносно нема да им наштети , ЌЕ ПОЛАГААТ РАЦЕ НА БОЛНИ А ТИЕ ЌЕ ОЗДРАВУВААТ .

значи неможе да се докаже нешто шо не постои :tapp:

Bog treba da ni se pokaze ako sakame da znaeme dali postoi, za veruvanje ne mora da se pokaze, moze da si veruame na zimi majka.

Bog treba da ni se pokaze ako sakame da znaeme dali postoi, za veruvanje ne mora da se pokaze, moze da si veruame na zimi majka.
Зошто никој не сака да разбере една едноставна работа..никој од нас не е безгрешен доволно за да има средба face to face со Господ..оти една таква средба е СУД.затоа Бог се манифестира на поинаков начин..а и вербата не би постоела во него долколку би го гледале..

gresni sme, ama zosto sme gresni, vo biblijata pisuva, pa zosto togas ne kori?a koj si ti...kako sto grncarot eden sad napravil za da go skrsi a drugiot da go zapazi taka i bog...znaci vaka e pologicno, bog gi napravil i losite ama oni si ja dobija svojata nagrada ko sto rekol Isus, znaci za niv tolku, a odbranite koi ziveele spored pravdata i milosta ke gi nagradi so vecen zivot.

АКО НЕКОЈ СИ ЈА ВРШЕЛ РАБОТАТА НЕМАШЕ ДА ИМА ..."БРАЦОВЦИ"

Јаков 4 –ред 14 ............Боледува ли некој меѓу вас (верниците) , НЕКА ГИ ПОВИКА СТАРЕШНИТЕ НА ЦРКВАТА , тие нека се помолат над него и нека ги помазаат со миро во името на Господа ,

Ред 15 ........а молитвата со вера , ќе го ИСЦЕЛИ-ИЗЛЕЧИ БОЛНИОТ и Господ ќе го крене и ако направил гревови ќе му бидат простени .

Ред 16 ....И така исповедајте си ги гревовите-кривични дела еден на друг и молете се еден за друг ЗА ДА ОЗДРАВИТЕ .
Делотворната молитва на ПРАВЕДНИКОТ (праведникот ќе живее по вера ) има голема сила .

.
.
.ЗНАЧИ .....ШТОМ БОЛНИЦИ АМБУЛАНТИ СЕ ПРЕПОЛНИ СО ВЕРНИЦИ :

1 ) Не постојат вистински Верници ниту меѓу Свештенство ( е ова најмногу ги боли затоа ме лаат цело време..........демек некој им љубоморел оти живееле раскошно ...........арно ама ......не си ја вршат работата ..не ги бива лажат сушат камо резултати .........никого не излечиле)

2) Не постои ниту еден вистински верник на цела планета ....сите лажат ..и се самозалажуваат самите себе

3) Сите се НЕПРАВЕДНИ (100 пати ги прозвав да се изјаснат што поимаат под праведност , и каква праведност практикуваат ...цело време бегаа се кријат....А ЕТЕ ТОА БИЛО УСЛОВ ДА МОЖАТ ДА ЛЕЧАТ -ИСЦЕЛУВААТ)

abe tolpa gore tolpa doolu sve supci ama jaki se poso se mnogu e zatoa ne treba da se praat deca, ama poso nema da bide taka toas nisto batali se e sranje!

евангелие по Лука 17 ред 5 и 6

ред 5.........Апостолите му рекоа на Господ-" Зголеми ни ја верата"

ред6........А Господ им рече -"Ако имате вера колку зрно синапово - па и речете на црницата "Откорни се и пресади се в море "- таа ќе ве послуша"

.
.
.
.
.
Ете и самиот Господ кажува колку малку треба , колку премалку се бара од секој вистински верник да ја ДОКАЖЕ ВЕРАТА..................значи нее недеокажливо

.
.
.
Логичен заклучок

1) или нов завет е комплетна измислица........лага

2) или на цела планета непостои ниту еден вистински верник што има вера колку зрнце синпово да ја докаже верата а со тоа и Бог

3) трета можност ниту е предвидена ниту некогаш постоела

оваа е најголема најдиректно дадена гаранција

Евангелие по Јован 14 – ред 12 ....”.....КОЈ ВЕРУВА (има доверба) во Мене , делата што ги вршам јас , ЌЕ ГИ ВРШИ И ТОЈ .Ќе прави и ПОГОЛЕМИ ОД НИВ.......”......- рекол Исус Христос
Ред 10 - .......”...Таткото кој е во Мене ТОЈ ГИ ВРШИ ДЕЛАТА..”..

А болниците преполни со верници !

..

ОЧИГЛЕДНО ...........НЕКОЈ СО ВЕКОВИ ЛАЖЕ !

ИЛИ ТОЈ ИСУС НЕПОСТОЕЛ ПА ОВИЕ МУ ДАВАЛЕ НЕКАКВИ ЗНАЧЕНИА ШТО РЕАЛНО ГИ НЕМАЛ

ИЛИ ТИЕ ЛАЖАТ СО ВЕКОВИ
.
.
Е ТРЕТО НЕМА !

Галатјани 4:19 деца мои, кои пак сум во породилни маки, додека Христос се вообличи - оформува - ОТЕЛОТВОРУВА во СЕКОЈ ОД вас.

Дела Ап.: 14:11 А множеството народ кога виде што направи Павле, го подигна својот глас, велејќи на ликаонски: „Боговите станаа како луѓе и слегоа при нас!”

ЗНАЧИ АПОСТОЛИТЕ И ДРУГИТЕ ВЕЌЕ ЈА ЗНАЕЛЕ ТАЈНАТА НА БЕСМРТНАТА ЛИЧНОСТ

СИТЕ ОФОРМИЛЕ ОТЕЛОТВОРИЛЕ ЕДНА ИСТА ИСТА ТИПСКА ЛИЧНОСТ ХРИСТ И ГОЛЕМ ДЕЛ ОД НИВ ПРАВЕЛЕ ЧУДЕСИИ МЕЃУ ЛУЃЕТО

ГО ПРОСЛАВУВАЛЕ - ДОКАЖУВАЛЕ ПОСТОЕЊЕТО НА ЛИЧНОСТА А СО ТОА И НА БОГ.
.
.
.

ЗОШТО СО ВЕКОВИ ТОА НЕЕ МОЖНО АКО ПРАВОСЛАВЦИ КАТОЛЦИ И ПРОТЕСТАНТИ ГАРАНТИРААТ ДЕКА СИГУРНО ТИЕ ЈА СПРОВЕДУВАТ БОЖЈА ВОЛЈА И ХРИСТОВО ЕВАНГЕЛИЕ ?.
.
.
............ НЕКОЈ ДЕБЕЛО ЛАЖЕ .....................................

Галатјани 4:19 деца мои, кои пак сум во породилни маки, додека Христос се вообличи - оформува - ОТЕЛОТВОРУВА во СЕКОЈ ОД вас.

Дела Ап.: 14:11 А множеството народ кога виде што направи Павле, го подигна својот глас, велејќи на ликаонски: „Боговите станаа како луѓе и слегоа при нас!”

ЗНАЧИ АПОСТОЛИТЕ И ДРУГИТЕ ВЕЌЕ ЈА ЗНАЕЛЕ ТАЈНАТА НА БЕСМРТНАТА ЛИЧНОСТ

СИТЕ ОФОРМИЛЕ ОТЕЛОТВОРИЛЕ ЕДНА ИСТА ИСТА ТИПСКА ЛИЧНОСТ ХРИСТ И ГОЛЕМ ДЕЛ ОД НИВ ПРАВЕЛЕ ЧУДЕСИИ МЕЃУ ЛУЃЕТО

ГО ПРОСЛАВУВАЛЕ - ДОКАЖУВАЛЕ ПОСТОЕЊЕТО НА ЛИЧНОСТА А СО ТОА И НА БОГ.
.
.
.

ЗОШТО СО ВЕКОВИ ТОА НЕЕ МОЖНО АКО ПРАВОСЛАВЦИ КАТОЛЦИ И ПРОТЕСТАНТИ ГАРАНТИРААТ ДЕКА СИГУРНО ТИЕ ЈА СПРОВЕДУВАТ БОЖЈА ВОЛЈА И ХРИСТОВО ЕВАНГЕЛИЕ ?.
.
.
............ НЕКОЈ ДЕБЕЛО ЛАЖЕ .....................................
За тебе имам само едно .Цитираш од Библијата па потоа велиш некој длабоко лаже.Тоа е еден вид само да набилдаш мислења и затоа ти е исклучена репутацијата ,ке пријавам на медораторите и администраторите.Дефинитивно си немаш врска од библијата.

,ке пријавам на медораторите и администраторите.Дефинитивно си немаш врска од библијата.

дај пријави молим те

администратори и модератори се сепак сериозни луѓе

некој треба да те пријави кај домашните или во центар за социјални грижи

да те имаат предвид

со 14 години веќе ти ја напуниле главата со Г.... што веќе незнаеш што е реалност.
.

молба до администратори и модератори

дај видете што е работа со детево

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom