Кој треба да го докаже бог ?

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
Во каква заблуда си само, најлошата од сите на светов. Како можеш само да кажеш дека Новиот Завет крие штосови во себе, за верникот кој гледа со чисто срце јасно е се, зашто неговиот поглед е насочен кон праведност.
Не го навредувај името на Бог и Неговите зборови, запамти дека нема поголем грев од тој.

Во каква заблуда си само, најлошата од сите на светов. Како можеш само да кажеш дека Новиот Завет крие штосови во себе, за верникот кој гледа со чисто срце јасно е се, зашто неговиот поглед е насочен кон праведност.
Не го навредувај името на Бог и Неговите зборови, запамти дека нема поголем грев од тој.

Како можам да кажам ..?

А како ти само можеш да прашаш дали новиот завет крие или не штосови во себе кога има мал милијон религии секти верски движења и што ти знам....значи нема единствено толкување за него . Баш ме чудиш ...зарем уште не го свати штосот.....хаххах...

Само тој што ќе го докаже ќе има право ...а сите други како тебе ( па и мене де ..не се кажувам за исклучок од кај па да знам кој ќе победи) што или користат ласкави зборови , бомбастични називи ...закани за некакви пеколи...сеееее оди у аут , на ликвидација

Павле кажал -"Мнозина трчаат по награда но само ЕДЕН ќе ја има на крајот"-значи само една типска личност ..еден тип на верници

Е за праведноста не си жабуркај уста со тој збор...сум напишал и пост "војна на бесмртните"...сум се произнел..........што не може да се каже за тебе - вас ..ај изјаснете се веќе еднаш што поимате под праведност и која праведност ја практикувате и препорачувате на вашите верници

Подобро ќе биде ....да си ги докажете ПРАКТИЧНО вашите тврдења отколку да дискутитате

Христ ..."кој ќе поверува и поголеми чудесии од мене ќе направи "...епа не си ја ишкајте мувата од капата туку докажете си ги тврдењата

Како можам да кажам ..?

А како ти само можеш да прашаш дали новиот завет крие или не штосови во себе кога има мал милијон религии секти верски движења и што ти знам....значи нема единствено толкување за него . Баш ме чудиш ...зарем уште не го свати штосот.....хаххах...

Само тој што ќе го докаже ќе има право ...а сите други како тебе ( па и мене де ..не се кажувам за исклучок од кај па да знам кој ќе победи) што или користат ласкави зборови , бомбастични називи ...закани за некакви пеколи...сеееее оди у аут , на ликвидација

Павле кажал -"Мнозина трчаат по награда но само ЕДЕН ќе ја има на крајот"-значи само една типска личност ..еден тип на верници

Е за праведноста не си жабуркај уста со тој збор...сум напишал и пост "војна на бесмртните"...сум се произнел..........што не може да се каже за тебе - вас ..ај изјаснете се веќе еднаш што поимате под праведност и која праведност ја практикувате и препорачувате на вашите верници

Подобро ќе биде ....да си ги докажете ПРАКТИЧНО вашите тврдења отколку да дискутитате

Христ ..."кој ќе поверува и поголеми чудесии од мене ќе направи "...епа не си ја ишкајте мувата од капата туку докажете си ги тврдењата

Не прашав, кажав дека не крие никакви штосови, зашто е Божјиот збор. Само срцето на Бог е чисто и праведно, како никое друго, ние луѓето можеме само да ги запазиме Неговите свети зборови.

А на кого треба да се докаже тоа? Има овде некој кој сака да му се докаже?
Чисто се сомневам.

Добро во неколку илјадна човекова пишана историја религијата и врховното битие(битија) се на врвот од човековото интересирање.Значи ако тука нема нешто религијата нема да биди толку високо на човековата агенда.А овде на форумов неколку луѓе сакаат да им се докаже дали постои бог, тоа не се докажува онака логички и научно затоа што религијата и господ не се логички.Еве една теорија од мене ако нешто не постои во овој универзум тогаш тоа нешто нема име,затоа што на предметите и животните што човек ги гледа или ги создава им дава име за да комуницира во врска за нив со другите луѓе.Значи се на овој свет има име и поим, е сега дали името господ постои?Ако постои тогаш постои и самиот господ.

А на кого треба да се докаже тоа? Има овде некој кој сака да му се докаже?
Чисто се сомневам.

?????????
Е што верници ќе да сте кога ај што не сте кадарни да си ги докажете тврдењата

Туку сега ......испаѓа па и не сакате да биде докажано ....дури и кога би можело ( ако воопшто е изводлива таква работа ) иако цел нов завет баш тоа и му е поентата дека може да се докаже .

Вака испаѓа .........убаво си живеете со лагите ...нели религијата нуди една добра лага а добрата лага си е најдоброто помошно средство за бегање од суровата реалност .

Самиот нов завет ги побива вашите лаги......дека се е фигуративно , симболично дрн дрн

Дела 9 - ред 36 до 43 ред

ред 37 -" Во тие денови се разболе и умре"
ред40 -" А Петар ги истера сите надвор ,клекна на колена се помоли и се сврте кон мртото тело па рече Табита стани ! А таа ги отвори очите и кога го виде Петар седна"

ред41 - "Потоа ги викна светиите исветиите и вдовиците и им ја покажа жива"

Zeng.............ова на тебе ти изгледа ....фигуративно и симболично

е како кога треба да се лажат луѓето да им се собираат пари да се манипулираат се нешто да им се претставува како божја ми ти волја НЕЕ ФИГУРАТИВНО И СИМБОЛИЧНО ..................а ваму кога треба тие што тврдат да си го оправдаат статусот а богами и убавиот живот од парите на верниците е тогаш СЕ Е СИМБОЛИЧНО И ФИГУРАТИВНО

АКО Е ТАКА...........НОВИОТ ЗАВЕТ У КАНТА

И АЈ НЕ ГИ ЛАЖЕТЕ ЛУЃЕТО ПОВЕЌЕ

Gresis

Ne treba da se frli noviot zavet vo gubre...
Tuku ti "ateist"sto se narekuvas treba da go frlis toa zlo od tebe,ako sakas da bides spasen...
Zapamti ti i site vie koi se somnavate,ne za dzabe se vika GOLEMATA TAJNA i kakva e taa tajna ako se kaze i se otvori,ili koj bi bil spasen ako toa ne e tajna.
NEKA TI BIDE PROSTENO za tie tvoj izjavi,neka BOG te blagoslovi.

Ne treba da se frli noviot zavet vo gubre...
Tuku ti "ateist"sto se narekuvas treba da go frlis toa zlo od tebe,ako sakas da bides spasen...
Zapamti ti i site vie koi se somnavate,ne za dzabe se vika GOLEMATA TAJNA i kakva e taa tajna ako se kaze i se otvori,ili koj bi bil spasen ako toa ne e tajna.
NEKA TI BIDE PROSTENO za tie tvoj izjavi,neka BOG te blagoslovi.

ГОЛЕМА ТАЈНА

............................ ЗАКОПАНА ВО ЛАЈНА

СО ТИЕ ВАШИ СМРДЕНИ ТАЈНИ

НЕ ЕДНАШ ГО ВРАЌАВТЕ ЧОВЕШТВОТО ВО КАМЕНО ДОБА

КОЛКУ КРВ СЕ ПРОЛЕА ЗА ВАШИТЕ ТАЈНИ.....ТАЈНИ ....ОЧИТЕ ВИ ИСПРСНАА ЗА ПАРИ ЗЛАТО СРЕБРО ЗЕМЈИ.......НЕ СЕ ТАЈНИ ТУКУ ЈАВНИ

НЕ СЕ ПРОСЕРАВАЈТЕ СО ТАЈНИ

ТУКУ АКО НЕ СТЕ КАДАРНИ ДА СИ ГО ДОКАЖЕТЕ ТВРДЕЊЕТО

НОВ ЗАВЕТ У КАНТА

ЌЕ СЕ ПРИЈАВИТЕ У БИРО ЗА ВРАБОТУВАЊЕ И ЌЕ СИ БАРАТЕ РАБОТА КАКО И СИТЕ ДРУГИ

РЕД Е ВИЕ ЧЕСНО ДА СИ ГО ЗАРАБОТИТЕ ЛЕБОТ

hahahahahahaha ti ne si saglam :pos2:
materijaln dokaz za postoenjeto na Bog nema......
ama jas izbrav da veruvam vo Bog. a da i rabotam btw....a i se prijavuvam vo biro btw isto taka oti "gazdata" ne saka da me prijavi.
ama kako sto ti imas slobodna volja imam i jas taka?

Vidi ako nekoj ja iskoristuva verata za da kari zlato i pari,ne mora da znaci deka site vernici se takvi...
A se proleva krv zaradi nasata lukavost,covecka lukavost,gospot go znae toa i zatoa ke ima spaseni a tie se onie koi nema da potkleknat na toa,i ke go sledat samo BOG

demagogija, pravedniot covek vredi poveke od site vernici posto oni se takvi ako se, poradi nagrada sto cekaat od gospod a toa ne e ok.

pa nikoj ne nio dokazal samo se verua edni go vikaat allah, drugi jehova, treti Isus, cetvrti ne znam visde i baska mu se molat, edni se krstat, drugi klanjaat i sve e toa covecka ideja bez argumenti i zatoa e vera znaci na zimi majka da veruas, taka mizi asan da ti bajam.

pa nikoj ne nio dokazal samo se verua edni go vikaat allah, drugi jehova, treti Isus, cetvrti ne znam visde i baska mu se molat, edni se krstat, drugi klanjaat i sve e toa covecka ideja bez argumenti i zatoa e vera znaci na zimi majka da veruas, taka mizi asan da ti bajam.

Ако Бог постои, зар би пател од комплекс ти или јас да го докажуваме?

Глупо.

Nihilista………….тоа е тоа друже . Читај одговори на постов ќе видиш една работа...............Ајде ние неверници сумњаме постои или не бог и што е тој-таа-тоа у ствари што точно подразбирале луѓето под тој термин кога ја пишувале библијата . Арно амааааа............овие најубедениве верници што се стопосто сигурни дека постои .....неможат да го смислат у своја близина....а нели велат во рајот ќе живееле со него . Хахахахах...свашта...хохштаплери невидени . Ти им кажуваш дека убаво си пишува издадена им е гаранција дека тие како верници неби требало да имаат проблем да го докажат..........тие кажуаваат “пу-пу подалеку од нас... каков бог какви бакрачи “…..Ние се сумњаме дали постои, а овие “вернициве” па не си го сакаат сопствениот Бог со кого така фино си жабуркаат уста си прават гаргара…Нели а цело време се закануваат ...ќе сме виделе ние неверниците убаво кога по втор пат ќе дошол Христ.........а они бре неможат да го смислсат ни жив ни мртов ..никаков човече . Добро рекол апостолот Павле ...”Христ е безумство за народите”..ван памети им е неможат да го смислат .....
И да не те чуди што свештенициве се најзаинтересирани за темава .....па повеќе муабетот го вртат на приватен само да скренат внимание од темата .Остај па сејавија и како дрвени адвокати на бог.....ќе благосовувале ќе проколнувале... забегана работа. Што кажал Павле ...”џабе некој се рекламираат за божjи луѓе ако бог не ги препорача”...... а многу добро си e напишанo како тоа Бог си ги препорачува својте луѓе .....со голо око се гледало .
Чудни некој верници....не си го сакаат сопственот Бог.....почудни да не можат да бидат .Та демек они ќе бидат трчи-лажи на земјата а другите резултатот требало да го видат откако би умреле......е тогаш “оде воз у кукуруз”……..
Ама добро си рекол Павле...”сатаната се замаскирал па како ангел на светлината им се претставува на луѓето”.....Хмммм кај ли се скрил...........

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom