Фан Клуб: Вардар

Член од
23 јули 2010
Мислења
321
Поени од реакции
3
Сигурно ќе има барем некој компромис. Од Работнички си оди сигурно, а и најверојатно сите тие идотски играчи од кај нив ќе ни гу тупне кај нас. Брацо и во минатото држел повеќе од два клуба (Вардар и Цементарница) и нема да му биде проблем ниту сега да вложува во двата клуба. Плус поголема е шансата да си намести неколку натпревари, и Вардар да се спаси, Тетекс да влезе во Европа, и плус мучки во купот, по кои некој од нас би го освоил...
Е од следна сезона, мислам дека конечно ќе си оди од еден од клубовите, и ќе се насочи само кон другиот. А мислам дека е јасно кој клуб ќе му биде приоритет :)
за сезонава знам дека ќе биде нешто слично како што кажа а за наредна сезона незнам ќе дигне раце од еден клуб 99% ..... а доколку ги држи уште 2-та клуба едниот ќе биде горе а другиот златна средина или споредна улога ...

П

Паспарту

Гостин
Кога некој би ви рекол одберете помеѓу Јувентус и Чезена, кој клуб би го одбрале? : )

Не сакам да коментирам ништо поконкретно додека не видам на дело што ќе направи, првиот пат одреден период имаше резултати, но ситуацијата во клубот беше права калакурница...

НЕМА ПАРЕ, КУПИО САМ ВАЉАК :icon_mrgr

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Кога некој би ви рекол одберете помеѓу Јувентус и Чезена, кој клуб би го одбрале? : )

Не сакам да коментирам ништо поконкретно додека не видам на дело што ќе направи, првиот пат одреден период имаше резултати, но ситуацијата во клубот беше права калакурница...

НЕМА ПАРЕ, КУПИО САМ ВАЉАК :icon_mrgr
Па се дур живите у минатото ќе биде иста работа.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Во кое минато!? Јас си имам став за Брацо, а тој не е позитивен. Што е грешно напишано во мојот пост, а има врска со минатото?
За споредбата Јувентус и Чезена (Вардар и Тетекс).

П

Паспарту

Гостин
За споредбата Јувентус и Чезена (Вардар и Тетекс).
Епа друже кажи дали не е така, ете нека биде Кока Кола и сок од Хедис, кого би одбрал!?

Не дека ќе го направи поголем клуб Вардар, туку има далеку поголеми и повеќе можности за лапање пари (крадење).

Инаку и мене ми смета еден ист човек да води 11 клуба во лигава.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.219
Бидејќи се врати старто раководство претседател повторно ни е Атанас Костовски :pos:
Брацо на судењето добил поддршка и од Борче Ристевски па за жал и тој се враќа во вардар. Се молам само да не го гледам Гризли тука...

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Смешно прашање во кој клуб ке остане мегу Вардар и Тетекс. Па зарем треба да се одговара и може некој друг македонски клуб да се спореди со Вардар. Вардар е единствен тим во Македонија кој може да наполни 30000 гледачи во натпревари од европските купови и тоа противникот да не е од европскиот крем или од најјаките 5 лиги во европа. Толку публика неможе да соберат сите македонски тимови вкупно, а ниту Македонскта репрезентација.
Него мене друго ми е муабетот, веќе почнав да размилсувам на титули и она што најмногу ме пали мене и сите навивачи на Вардра Европа (лига шампиони и лига европа). Македонската лига не ни е интересна. Знам дека единствена шанса за европа и за 30000 на стадион е освојувањето на купот. Затоа дали некој знае кога е ждрепката за 1/4 финалето и кога се игра тоа (датум). Европа го интересира и Брацо, па токму затоа и го намести купот со Ренова (за возврат ке им даде бодови со тетекс или варадар сеедно). Уште од сега се интересира за излегување во Европа и постигнување на некој поголем успех.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.991
Смешно прашање во кој клуб ке остане мегу Вардар и Тетекс. Па зарем треба да се одговара и може некој друг македонски клуб да се спореди со Вардар. Вардар е единствен тим во Македонија кој може да наполни 30000 гледачи во натпревари од европските купови и тоа противникот да не е од европскиот крем или од најјаките 5 лиги во европа. Толку публика неможе да соберат сите македонски тимови вкупно, а ниту Македонскта репрезентација.
Него мене друго ми е муабетот, веќе почнав да размилсувам на титули и она што најмногу ме пали мене и сите навивачи на Вардра Европа (лига шампиони и лига европа). Македонската лига не ни е интересна. Знам дека единствена шанса за европа и за 30000 на стадион е освојувањето на купот. Затоа дали некој знае кога е ждрепката за 1/4 финалето и кога се игра тоа (датум). Европа го интересира и Брацо, па токму затоа и го намести купот со Ренова (за возврат ке им даде бодови со тетекс или варадар сеедно). Уште од сега се интересира за излегување во Европа и постигнување на некој поголем успех.
Не си единствен што мисли на титули само ова никако не ми иде последни на табела у куп шанси да освојме а сите ние ја чекаме лига европа ова нигде у свет го нема:pos:

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Бидејќи се врати старто раководство претседател повторно ни е Атанас Костовски :pos:
Брацо на судењето добил поддршка и од Борче Ристевски па за жал и тој се враќа во вардар. Се молам само да не го гледам Гризли тука...
Друже, ти си измешал некои работи. Боро со некое свое спортско друштво „Мондијал“ се ставил на страна на тужениот (ФК Вардар во случајов) и барал одложување на одлуката, а тужител е Таско, односно Брацо. Значи, тие две инволвирани страни се спротиставени во случајов, што значи дека Боро е задњи кој би влегол во Вардар со враќањето на Брацо. Додека Таско е повторно претседател бидејќи тој е тужител во целава работа, и всушност бара враќање на состојбата, кога он беше на таа функција. Тоа не значи дека и ќе остане на истата бидејќи во скоро време, ќе има ново Собрание организирано од страна на Брацо.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.219
Друже, ти си измешал некои работи. Боро со некое свое спортско друштво „Мондијал“ се ставил на страна на тужениот (ФК Вардар во случајов) и барал одложување на одлуката, а тужител е Таско, односно Брацо. Значи, тие две инволвирани страни се спротиставени во случајов, што значи дека Боро е задњи кој би влегол во Вардар со враќањето на Брацо. Додека Таско е повторно претседател бидејќи тој е тужител во целава работа, и всушност бара враќање на состојбата, кога он беше на таа функција. Тоа не значи дека и ќе остане на истата бидејќи во скоро време, ќе има ново Собрание организирано од страна на Брацо.
Мхм, лошо сум разбрал за Борче. Иначе знам дека Атанас само фигруативно се враќа на таа функција, ама во најбрзо можно време чекам да излезе Брацо во јавност и да ги каже своите планови. Едноставно мора да почнеме да функционираме како прав клуб. Се знае, кога доаѓа некој треба да свика прес конференција и да ги истакне своите намери.
Иначе во купот Металург просперираше во четврт финале, така да ако ни се паднат, тешко дека може да се надеваме на полуфинале. Четвртфиналните дуели се одржуваат во оваа полусезона, па се надевам дека ќе ни падне Тиквеш, Брегалница, Напредок или победникот од Миравци/Локомотива за да можеме да отидеме во полуфинале, а таму веќе се надевам ќе бидеме доста засилени, бидејќи полуфиналињата се играат во пролет :)

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
so vrakjanjeto na braco se vrati starata uprava no sega treba da se vratat i nekoj igraci bidejki kako sto e navedeno vo presudata deka sve se vraka kako sto bilo na 14 mart 2008 a toa znaci i transferite se nevazecki treba da se vratat site igraci i strucniot stab a na novoto sobranie ke se izbira nova uprava

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.744
Поени од реакции
6.466
Брацо рече за 2 недели ке излезе во јавност и ке ги каже плановите за во Вардар,очекувам во зима уште да се засилиме и да тргнат на купот како најголема цел а секако и да го обезбедат опстанокот во кој не се сомневам!! Може некој да ми каже кој се тие играчи од Работнички што ке дојдат кај нас во зима?

Член од
7 октомври 2009
Мислења
310
Поени од реакции
151
Ти тоа сериозен? Вардар единствен клуб што може да напуни 30.000 ??? Човеку па се утепав од читање постои по форумиве како ги омаловажуете другиве клубои. У стил кој бе Ренова, кој кур се они првенство да зема? Што бе Металург вештачка екипа, кој кур Шкендија албанска екипа. Епа разбудисе малце, било која од овја екипе да игра со Рома или незнам со кого играше Вардар, пак ќе биде градски пун. Појќе од очигледно е дека Скопје не е Скопје што смо научени да го глеамо, Скопје што од свекоаш навиало за Вардар. Тоа е факт што вие у никој случај ни сакате ни можете да го признаете. Колку и да го дигне Брацо Вардар, публиката ќе се врати само на европските утакмице, што горе-доле небитно им е дали е скопски Вардар или тетовски Тетекс. Доволен пример е Работнички-Ливерпул.... се напуни градски а тоа небеше Вардар нели ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.219
Ти тоа сериозен? Вардар единствен клуб што може да напуни 30.000 ??? Човеку па се утепав од читање постои по форумиве како ги омаловажуете другиве клубои. У стил кој бе Ренова, кој кур се они првенство да зема? Што бе Металург вештачка екипа, кој кур Шкендија албанска екипа. Епа разбудисе малце, било која од овја екипе да игра со Рома или незнам со кого играше Вардар, пак ќе биде градски пун. Појќе од очигледно е дека Скопје не е Скопје што смо научени да го глеамо, Скопје што од свекоаш навиало за Вардар. Тоа е факт што вие у никој случај ни сакате ни можете да го признаете. Колку и да го дигне Брацо Вардар, публиката ќе се врати само на европските утакмице, што горе-доле небитно им е дали е скопски Вардар или тетовски Тетекс. Доволен пример е Работнички-Ливерпул.... се напуни градски а тоа небеше Вардар нели ?
Се сложувам со тебе. Некои претеруваат со омаловажувањата, мада нормално во секое време Вардар е бренд во Македнскиот фудбал.
Сепак и факт е дека највеќе пари се вртат токму во таквите брендови. Затоа Брацо ќе дојде кај нас, а и секако колку и да збориме, сепак Вардар е најпримамлив тим од нашата лига, пошто ван Македонија познат е само Вардар, а и во една Балкснска лига, од македонија место би имало само за вардар!

Тој што пишал погоре, дека ќе се врателе сите играчи од тогаш. Оваа пресуда се однесува само на раководството, а не на играчите, така да не се залажувај :)
Иначе играчи кои се на Брацо се сите Бразилци од Работнички од кои само Вандаир би го издвоил, потоа Секуловски, Мојсов, а можеби и Борче Маневски... Други не ми текнуваат во моментов...

Kajgana Shop

На врв Bottom