Windows 7

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Не знам дали прашањето е за тука. Денес купив HDMI кабел за да го поврзам лаптопот со телевизорот, меѓутоа кога го поврзав телевизорот, сликата од мониторот се појавува само на средината а не на цел телевизор, дали некој може да ми помогне и да ми објасни како да ја наместам резолуцијата или што и да треба.
Windows 7 ако имаш тогаш пробај win(копчето) + P
extend_sf.jpg

стави го на Extend

ако не биде во ред тогаш ти треба преку графичката да ја подесиш резолуцијата за телевизорот

Член од
9 декември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
25
go imam istiot problem se pojavuva bluescreen i odbrojuva tajmer i za kratko vreme se restartira pcto :S a pred toa imav simnuvano genuine za windows7 ultimate nisto poveke ..

Член од
20 декември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
'Program has stopped working' windows 7 problem

Многу често ми се дешава при работа во некој програм да ми се исклучи поради овој проблем, а исто така и кога сакам да пуштам некоја програма несака поради истата причина. Дали е од тоа колку битен ми е Windows-от или е нешто сосема друго, зашто побарав на google и неможев да најдам решение, а прочитав таму за некои игри дека неможат да се играат на 32 битен Windows.
Фала унапред. :toe:

T

Tetro

Гостин
На некои игри праеше така порано, сега не играм игри веќе година и више.

На некои клипчиња со несоодветни кодеци, краш и бум. Исто и на филмови кои се симнати од торенти каде недостасуваат некои мали делчиња. Мислам за тоа станува збор.

При која акција ти се појавува највеќе? Кои процеси ти се активни во тоа време? Давај инфо повеќе.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.482
Поени од реакции
6.861
Член од
20 декември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
0
Не, не зборам за игри. Ставив Windows 7 на лап топот и наснимав Ableton Live (нешто ко Cubase, у него работам) го инсталирав неможам да го вклучам зашто ми дава Ableton has stopped working.. а исто и за многу други програмчиња. Незнам што му е ама и неможам да инсталирам многу работи, errori, could not be written, runtime error... за нигде. А да и кога играм Warcraft (dota) :D често ми се дешава да ми се исклучи ради некоја причина Warcraft has stopped working, многу ме пизди у секој случај. Ги исклучив сите други процеси и пак исто, неќеееееееее... незнам дали да го форматирам пак ама не би требало да е до тоа зашто го форматирав пред една две недели... Чаре ? :)

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Мислам дека оваа е соодветна тема за мојот пробле, при стартувањето на windows 7та, добивам една порака "The profile could not be found", по исклучувањето се си функционира нормално само сакам да знам што е проблемот и како можам да го тргнам да не се појавува.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не, не зборам за игри. Ставив Windows 7 на лап топот и наснимав Ableton Live (нешто ко Cubase, у него работам) го инсталирав неможам да го вклучам зашто ми дава Ableton has stopped working.. а исто и за многу други програмчиња. Незнам што му е ама и неможам да инсталирам многу работи, errori, could not be written, runtime error... за нигде. А да и кога играм Warcraft (dota) :D често ми се дешава да ми се исклучи ради некоја причина Warcraft has stopped working, многу ме пизди у секој случај. Ги исклучив сите други процеси и пак исто, неќеееееееее... незнам дали да го форматирам пак ама не би требало да е до тоа зашто го форматирав пред една две недели... Чаре ? :)
Напрај си формат со нормално цеде, некое проверено, немој со истото. Стај си Windows 7 Ultimate некој најнов што можеш да најдеш.

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
ми се исклучува експлорерот и тоа многу често, ке работам и наеднаш од ништо излегува windows explorer has stopped working и има restart program i check online for solution на тоа онлајн ништо не наоѓа а на другото го гаси и пали пак експлорерот после тоа си работи и пак наново по некое време

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има ли некој тука што користи Windows 7 x64 и што му се појавуваат BSOD?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
И јас имам Win7 x64 и Realtek звучна и не ми се појавил BSOD. Само еднаш на XP, но на 7цава никогаш. OC не сум пробал.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И јас имам Win7 x64 и Realtek звучна и не ми се појавил BSOD. Само еднаш на XP, но на 7цава никогаш. OC не сум пробал.
За звучната имаш инсталирано официјални REALTEK драјвери или ги имаш инсталирано тие преку Windows Update што се инсталираат т.е. тие што ти ги инсталира самиот Windows 7?

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
За звучната имаш инсталирано официјални REALTEK драјвери или ги имаш инсталирано тие преку Windows Update што се инсталираат т.е. тие што ти ги инсталира самиот Windows 7?
Официјалните. Негде на крај на Јули ги инсталирав така да можда и не се најнова верзија.

Kajgana Shop

На врв Bottom