Windows 7

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Пратено 32 bit....пробано т.е јас симнав од таму:)

а 64 бит и тоа пратено :)
Да ти се живи и здрави децата, да ти е жива и здрава невестата, господ здравје и среќа да ти даи....

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Почекај малку (дури и 10 мин.) Изгледа DVD-ROM-от ти е при крај, (барем кај мене е така) и потешко чита DVD, па треба да почекаш. И кај мене стои така само маусот некоја минута, па после продолжува. Пробај вака.

Ова било мајката.....почекав 10 минути и се појави она install now, ама сега нов проблем. Пред ад ми го даде чекорот со избор на која партиција сакам да ми биде 7цава ми вели дека немам соодветен драјвер за Двд-ромот. Се вклучив сега на нет и барам да не најдам случајно некое чудо како на пример драјвер за двд-ром:wink:, ама се што најдов и на официјалната страна на сони и секаде е дека не ми треба драјвер туку дека оптичкиот уред е плуг & плеј. Пробав пак со 7цава повторно ми бара цд со драјвер или место во пц-то каде ми е драјверот:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ова било мајката.....почекав 10 минути и се појави она install now, ама сега нов проблем. Пред ад ми го даде чекорот со избор на која партиција сакам да ми биде 7цава ми вели дека немам соодветен драјвер за Двд-ромот. Се вклучив сега на нет и барам да не најдам случајно некое чудо како на пример драјвер за двд-ром:wink:, ама се што најдов и на официјалната страна на сони и секаде е дека не ми треба драјвер туку дека оптичкиот уред е плуг & плеј. Пробав пак со 7цава повторно ми бара цд со драјвер или место во пц-то каде ми е драјверот:toe:
Тебе друже DVD-ROM-от ти е при крај (да не речам, готов е).
ЕДИНСТВЕНО (мала надеж), побарај најнов Firmware за точната марка и точниот модел на DVD-ROM-от, и напрај му Upgrade (ова се прави преку Windows).

Ако не, земи некој DVD-ROM од комши, инсталирај си Windows 7 па после трк да си купиш нов :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
ЕДИНСТВЕНО (мала надеж), побарај најнов Firmware за точната марка и точниот модел на DVD-ROM-от, и напрај му Upgrade (ова се прави преку Windows).

Ако не, земи некој DVD-ROM од комши, инсталирај си Windows 7 па после трк да си купиш нов :)
http://www.elitesecurity.org/t364151-2#2340630

Овде има некое упаство за инсталација преку бутабилно УСБ стикче (4 гига минимум)

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261

Барав Firmaware претходно но не најдов. Инаку моделот е: Sonu DDU1622. Ако има некој нешто за овој модел нека пише!

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Незнаев кај да пишам но сепак е поврзано со Windows 7(преместите ако има соодветно)
Дали знае некој дали преку овој стандардниот Gadet од Windows 7 или преку друг да се наместе RSS по желба како на пример RSS од Kajgana

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Го отвараш интернет експлорер. Одиш на сајтот со РСС, го отвараш РССот, и кликаш претплати се на оваа содржина (така во македонскиот видоус, во англискиот Subscribe...)
Одиш на гаџетот, кликаш на алатката (клуч за штрафови), и го избираш новиот РСС.

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
Го отвараш интернет експлорер. Одиш на сајтот со РСС, го отвараш РССот, и кликаш претплати се на оваа содржина (така во македонскиот видоус, во англискиот Subscribe...)
Одиш на гаџетот, кликаш на алатката (клуч за штрафови), и го избираш новиот РСС.
Ок фала многу, а јас се намачив со Мозила а Експлорер не го ни отварам:pos: :smir: :tv:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261

Ова се среди само од себе. Прееска го пуштив и сакаше. Само нов проблем(изгледа не ми е судено да ја ставам 7кава). Кога изберам на која партиција да ми биде ќе заврши со првата етапа (Copying new files) и кога треба да помине на следната (Extracting new files) ми јавува грешка 0х80070017. Побарав на нет за оваа грешка, но најдов само луѓе со истата, а никаде решение. На еден форум видов дека на крај типацов ја инсталирал 7ката преку PowerIso. Еве го оригиналниот пост и ве молам ако сакате да ми ја објасните таа процедура:smir:

I ended up mounting it with PowerISO, in installed from there.

M

Mr.InF3ction

Гостин
Ова се среди само од себе. Прееска го пуштив и сакаше. Само нов проблем(изгледа не ми е судено да ја ставам 7кава). Кога изберам на која партиција да ми биде ќе заврши со првата етапа (Copying new files) и кога треба да помине на следната (Extracting new files) ми јавува грешка 0х80070017. Побарав на нет за оваа грешка, но најдов само луѓе со истата, а никаде решение. На еден форум видов дека на крај типацов ја инсталирал 7ката преку PowerIso. Еве го оригиналниот пост и ве молам ако сакате да ми ја објасните таа процедура:smir:
дај линк од тоа да видиме...интересно оти прв пат слушам да се инсталира Win7 преку PowerIso...да е на Virtual Machine може но вака директно у партиција преку Power Iso?:eek:oo:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
дај линк од тоа да видиме...интересно оти прв пат слушам да се инсталира Win7 преку PowerIso...да е на Virtual Machine може но вака директно у партиција преку Power Iso?:eek:oo:
Може, само без формат туку како Upgrade.

Ice_Hendrix, симни си нова инсталација на Windows 7.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
нема објаснето ништо, само пишано дека така е средено!

M

Mr.InF3ction

Гостин
Може, само без формат туку како Upgrade.

Ice_Hendrix, симни си нова инсталација на Windows 7.
ааааааааа па тоа веќе друго е....зш го има у .iso фајл...и наместо од цд вака прави Upgrade...:XD:

нема објаснето ништо, само пишано дека така е средено!
како што кажа членот погоре..тоа било Upgrade..:toe:
нешто цд то да не ти зеза?
пробај со друго цд....би требало да работи

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
ааааааааа па тоа веќе друго е....зш го има у .iso фајл...и наместо од цд вака прави Upgrade...:XD:

како што кажа членот погоре..тоа било Upgrade..:toe:
нешто цд то да не ти зеза?
пробај со друго цд....би требало да работи

Упгрејд сакате да кажете на ХП-во? Да ми остане само 7ка?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Упгрејд сакате да кажете на ХП-во? Да ми остане само 7ка?
абе Upgrade e...пример имаш 7100 build...и правиш upgrade..na rtm или некој понов build...нешто како update му иде...
но подобро сними тоа у друго цд....и пробај пак...цд то може да е оштетено

Kajgana Shop

На врв Bottom