Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
Користам Win7 на 512 MB рам и ок е. :)

П.С. што е vlite?

Користам Win7 на 512 MB рам и ок е. :)

П.С. што е vlite?

Vlite ти е програмче кој можеш да остраниш некој компонети од Windows исто и да додадеш, можеш да го интегираш SP1 бес да се заебаваш со cmd , и некој други работи да не набројувам

Само мало објаснување, бидејќи секогаш сум бил со XP-то само. Како да го задржам, а воедно и Windows 7 да го имам. :wink:

Само мало објаснување, бидејќи секогаш сум бил со XP-то само. Како да го задржам, а воедно и Windows 7 да го имам. :wink:
Ногу лесно бато мислиш на Dual Boot :) eпа треба да имаш двe партиции C:/ И D:/ Може и повеќе во овој случај ти е Windows XP главен ке ботираш ке поче инсталацијата и Windows 7 ќе го инсталираш на D:/ партиција ногу едноставно и ке ти се појави тој Dual boot :wink:

Ногу лесно бато мислиш на Dual Boot :) eпа треба да имаш двe партиции C:/ И D:/ Може и повеќе во овој случај ти е Windows XP главен ке ботираш ке поче инсталацијата и Windows 7 ќе го инсталираш на D:/ партиција ногу едноставно и ке ти се појави тој Dual boot :wink:

Кристално јасно :)

Така и помислив, чисто да не утнам нешто.. како што знам. Благодарам :wink:

Еве за тие што имаат проблем со остранување на едниот оперативен систем од D:/ партиција и при рестарт ви се јавува тој , а имате само еден OS еве како се трга Dual Boot .

ставете го Win XP cd ботирајте со него почекајте да заврши читањето на драјверри потоа притиснете на R ке ви се отвори Windows конзолата и внатре првен пишувате 1 потоа се логирате како администратор ако немате пасс одма Ентер па потоа пишувате

Fixboot

y

Fixmbr
рестарт и тоа е тоа :helou:

by Dark HaCkeR

Мој прв коментар за него : Ова е Windows-от што и Внуче ќе го конвертира од Линукс :)

Храбра изјава, младичу... Храбра изјава! :pos:

Како и да е... очекувам 7 да биде убитачно добра поради тоа што
се заснова на Vista. Не дека Vista е нешто невидено и сите тие слични работи, предноста тука е што MS конечно реши да се откачи од прастарите архитектура и кернел кои што беа од тотално друга ера.
Овој пат МЅ не треба да измислува нешто, туку да надградува веќе постоечка (до негаде) стабилна платформа. Vista-та сепак е добра основа (ко за Windows ;) )
И најбитната ствар за 7... МЅ не може да си дозволи да не биде ѕвер. Со Vista утнаа работа... Релативно голем пазар изгубија со таа утка. Дел пребегнаа во Мас домеин, дел под Линукс и голем дел останаа под ХР (што е лоша работа, но сепак подобра од другиве две). Ако утнат пак, ќе почнат да ги губат корпорациите, а за МЅ таму е лебот.

Де де :) и да го утне овој ос што не ми се верува, Microsoft не живее само од оперативни системи прави и Software за NASA ...

Еве за тие што имаат проблем со остранување на едниот оперативен систем од D:/ партиција и при рестарт ви се јавува тој , а имате само еден OS еве како се трга Dual Boot .

ставете го Win XP cd ботирајте со него почекајте да заврши читањето на драјверри потоа притиснете на R ке ви се отвори Windows конзолата и внатре првен пишувате 1 потоа се логирате како администратор ако немате пасс одма Ентер па потоа пишувате

Fixboot

y

Fixmbr
рестарт и тоа е тоа :helou:

by Dark HaCkeR

Отстранување на еден OS од постоечни два. Едниот, што треба да се отстрани се наоѓа во D:/, која постапка следува ?

На пример не ти се свига Windows 7 не го користиш и сакаш да го избришеш десен клик на партицијата D:/ и формат тоа формат од XP ке го правиш и потоа коа ке се рестатира Dual boot си стој и таа е постапката да го тргнеш :wink:

На пример не ти се свига Windows 7 не го користиш и сакаш да го избришеш десен клик на партицијата D:/ и формат тоа формат од XP ке го правиш и потоа коа ке се рестатира Dual boot си стој и таа е постапката да го тргнеш :wink:

Аха. Мислев случајно да не има некој друг начин, бидејќи D:/ ми е со све и свашта и стварно не би сакал формат на D:/ да праам :). Најдобро би било, да направам нова партиција ?

Аха. Мислев случајно да не има некој друг начин, бидејќи D:/ ми е со све и свашта и стварно не би сакал формат на D:/ да праам :). Најдобро би било, да направам нова партиција ?

Jap а можеш и и да ги преместиш на C:/ сите важни ствари музика слики а другото формат :baeh: а Windows 7 можеш да го инсталираш на D:/ бес да правиш формат само со глувчето го означуваш која партиција сакаш стискаш на D:/ и next ...

Најубаво, за да немате никакви проблеми, направете виртуелна машина и на неа инсталирајте што сакате. Имате VMWare Workstation, Microsoft Virtual PC и мал милион други..

Де де :) и да го утне овој ос што не ми се верува, Microsoft не живее само од оперативни системи прави и Software за NASA ...

Не знам дали ме разбра убаво... “На МЅ таму му е лебот“ мислев на корпорациите, а не на оперативните системи.
А, NASA е најмала грижа за МЅ. Инциденти проекти од тој тип не се најбитни на долгорочен план. Затоа тука се OS, Office, HW.... и се можно пропратно.

Абе луѓе, незнам зашто, ама за мене Windows си е Windows (без разлика кој) и ќе си остане исто срање. Језда неможам без него, али за разлика од Linux и Apple може вода да им носи. Тоа е моето мислење, убеден сум во тоа и сега за сега неможе никој да ме убеди дека Windows е најдобар или слично. Уште малце апдејти на Ubuntu и вака ќе му кажам на Windows. :baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom