Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ke igrame i nie samo koga ?!!На вакви дуели мора да се има подршка од публика,замислите да играше денес Вардар ке беше лудило на стадион
Браќа не летајте многу со тие фикс идеи за почнување од нула. Сега не е време да се мисли на такви работи. Како прво ако се прогласи стечај, Вардар ќе треба да ја паузира оваа сезона бидејќи веќе е направен ждребката. Тоа би бил огромен минус. Би чекале една година, но ништо не ни гарантира дека ќе најдеме спонзор кога ќе бидеме во четврта лига (а не во трета како што најавувате). Зар некој би се нафатил да спонзорира тим од општинска лига??? Зар мислите дека така лесно ќе дојдеме на стари патеки. Верувајте дека тоа би значело крај за Вардар. Можеби немав такво мислење до пред нкое време, ама сега сваќам дека во македонијава нема заинтересирани за Вардар. Ситуацијата во која се наоѓаме сега е очајна. Но, да не забоираваме дека се направи еден позитивен потег. Си замина Орце. Лошото е што после него повторно во клубот се враќа брацо. Но Брацо не е Орце, и леснои би го набркале од клубот. Плус сега го нема Орце крај себе, па би можел да направи нешто. И јас на времето бев против него. После утакмицата со Анортозис сум се прекачувал од западна на јужна за да го бркам. На Вардар-Милано го каменувавме и што уште не. Ама ете уште не сваќав некои работи во тоа време. Брацо не е цвеќе за мирисање, ама не треба да го кривиме затоа што фрлаше пари во Вардар, а дозволуваше да го команда едно гомно Орце. Сепак во моментов можам да кажам дека е добро решение. лошо е што картите се отвараат волку касно и нема што многу да се направи во оваа сезона. Сепак ве уверувам, дека стечајот воопшто не е решение. Плус треба да менуваме име, ако сакаме да се избрише тој долг од неколку милиони евра и да се одблокираат сметките. Брацо е далавера, и може да ги среди тие работи на полесен начин. Незнам за вас, али потајно се радувам што се враќа во тимот а во него го нема Орце. Можеби грешам, али ќе видиме :raz:
Во ред е постов али кажи ми кој гарантира дека ке инвестираат во ВАРДАР?Демек сме најтофеен клуб и сите сакаат да инвестираат во нас?Да така е ама не верувам некој да ти дава пари за третолигашки клуб.Со ништо од муабетов не се слагам. Прво, во која лига и да бидеме, името Вардар останува со додавка, на пример 1947. Како Шалке на пример. Со тоа остануваат трофеите. Па една Југославија се распадна на 6 дела, србите си зедоа право да наследат све што беше од екс Ју, а не па Вардар кој ќе смени само име. Тоа е многу јасно дека ќе ни останат трофеите, шо, полиција да не ги земе?
После, спонзор во чист Вардар и тоа како ќе има. Макпетрол коа ќе разбере дека Вардар е чист и треба да вложува во него 100 илјадарки годишно, ќе рече ова е за мене курташак, еве ви и да ве видам следната година у трета лига. Ама да знае дека кога ќе дојде во прва, Вардар е само негов. Спонзори ќе се потепаат за чист Вардар, макар у осма лига бил.
Брацо, ќе не среди моментално. Стечајот и тоа како е решение. Е сега, сезонава е пропадната, ама место да грицкаме нокти и пак да губиме од Турново, ќе беше супер достоинствено да заминевме од прва лига, а не како сега да има шанси да испаднеме од прва лига поштено. А во долните лиги, се знае како се добиваат утакмици, со кеш. Ја и ти ќе играме и ти ќе бидеш најдобар стрелец ја најдобар асистент у лига. За канта сирење од утакмица ќе се качиме во погорна лига. Три сезони жртвувам, за три децении слава во секое време.
Во ред е постов али кажи ми кој гарантира дека ке инвестираат во ВАРДАР?Демек сме најтофеен клуб и сите сакаат да инвестираат во нас?Да така е ама не верувам некој да ти дава пари за третолигашки клуб.
pa od koga si zamina braco vardar pocna da tone ja mislam deka braco ne moze ovaa sezona da pomogne ke se raduvame na opstanok kako za titula sto se raduvameГо знаеме што гомно е Брацо и знаеме колку далеку може Вардар да оди со него.
Со ништо од муабетов не се слагам. Прво, во која лига и да бидеме, името Вардар останува со додавка, на пример 1947. Како Шалке на пример. Со тоа остануваат трофеите. Па една Југославија се распадна на 6 дела, србите си зедоа право да наследат све што беше од екс Ју, а не па Вардар кој ќе смени само име. Тоа е многу јасно дека ќе ни останат трофеите, шо, полиција да не ги земе?
После, спонзор во чист Вардар и тоа како ќе има. Макпетрол коа ќе разбере дека Вардар е чист и треба да вложува во него 100 илјадарки годишно, ќе рече ова е за мене курташак, еве ви и да ве видам следната година у трета лига. Ама да знае дека кога ќе дојде во прва, Вардар е само негов. Спонзори ќе се потепаат за чист Вардар, макар у осма лига бил.
Брацо, ќе не среди моментално. Стечајот и тоа како е решение. Е сега, сезонава е пропадната, ама место да грицкаме нокти и пак да губиме од Турново, ќе беше супер достоинствено да заминевме од прва лига, а не како сега да има шанси да испаднеме од прва лига поштено. А во долните лиги, се знае како се добиваат утакмици, со кеш. Ја и ти ќе играме и ти ќе бидеш најдобар стрелец ја најдобар асистент у лига. За канта сирење од утакмица ќе се качиме во погорна лига. Три сезони жртвувам, за три децении слава во секое време.
Дојде денот браќа![]()
Конечно почиње првенство,возбуда ме пука не сум спиен ич,ко да иаме шампионски тим![]()
За утакмицата денес,незнам зашто али мислам и покрај тоа што имаат каде-каде посилен тим од нашиот,ќе успееме бар бод да извлечеме xD![]()
Се приклучува и третиот ненаспанНикаде не споменав дека ќе ги изгубиме трофеите во мојот пост, тоа некој друг го зборешеМуабетот ми е дека, ако прогласиме стечај идеме во четврта лига, и притоа треба да паузираме оваа сезона. Ако идеме во трета лига, тоа не е стечај, туку не плаќање на давачките. И тогаш имаме уште полоша ситуација, трета лига, а долговите остануваат што од една страна би значело побрз пат до стечајот.
Зошто не ми се допаѓа оваа опција од сегашна гледна точка???
Значи во секој случај прво имаме една година пауза, што е самоубиство. Второ, никој не гарантира дека некој би можел да го земе Вардар. Всушност сигурен сум дека нема никој да влезе во Вардар приу едни такви услови. Третата и четвртата лига се лиги за кои покрај некаков квалитет ти е потребна и добвра финансиска задница. Под 100 000 евра за местење во сезоната н поминувашДа не збориме за сите пари кои треба да се дадат за тие четири години дури Вардар се врати во првата лига. Ако имаше некој што сака да го земе клубот, истите тие пари ќе му ги дадеше на Камчев (реално долгот кон него беше околу 500 000 евра, и тој брзо ќе заминеше), па ќе ја имаше истата ситуација, но ќе бевме во прва лига во која со еден просечен состав можеме и лесно да ја освоиме. Нема заинтересирани за Вардар тоа е факт. Да сакаа големите фирми од Македонија да помогнат ќе го направеа тоа досега. Идеме на опцијата Брацо. Зошто Брацо е добро решение во моментов??? Во која екипа и да иде таа на крајот завршува со некој трофеј
Кога Брацо беше во Вардар, работите не беа како сега. Во врат му дишеа многу луѓе, и тој фрлаше пари а истите тие пари не идеа каде што треба и на крајот го накривија него за се. Тогаш имавме подобра опција Трифун, но откако отиде Трифун, се виде кој бил тој што бил крив во времето на Браци и Орце. Искрено ако дојде Брацо, тоа би бил исто како Михајло во ракомет. Нижиме успеси, а станува збор за лопов. И нема да ми биде гајле, дали е лопов или не, само сакам да видам шеста титула во нашите витрини.
Ќути, ја веќе два дена не спијам
Срцево ми вика дека ќе победиме, мада реалноста не е розева. Отспротива ќе настапат многу Вардарци, Ејупи, Костенцовски, Костовски и други, и се надевам нема да ги искажат своите квалитерти. Идеме на понеда момци. НАПРЕД ВАРДАР!!!!![]()
Само да те поправам Костовски веќе не е дел од Металург замина во Турска втора лига,а Ејупи има скршеница на ногата и ке паузира извесен период.Никаде не споменав дека ќе ги изгубиме трофеите во мојот пост, тоа некој друг го зборешеМуабетот ми е дека, ако прогласиме стечај идеме во четврта лига, и притоа треба да паузираме оваа сезона. Ако идеме во трета лига, тоа не е стечај, туку не плаќање на давачките. И тогаш имаме уште полоша ситуација, трета лига, а долговите остануваат што од една страна би значело побрз пат до стечајот.
Зошто не ми се допаѓа оваа опција од сегашна гледна точка???
Значи во секој случај прво имаме една година пауза, што е самоубиство. Второ, никој не гарантира дека некој би можел да го земе Вардар. Всушност сигурен сум дека нема никој да влезе во Вардар приу едни такви услови. Третата и четвртата лига се лиги за кои покрај некаков квалитет ти е потребна и добвра финансиска задница. Под 100 000 евра за местење во сезоната н поминувашДа не збориме за сите пари кои треба да се дадат за тие четири години дури Вардар се врати во првата лига. Ако имаше некој што сака да го земе клубот, истите тие пари ќе му ги дадеше на Камчев (реално долгот кон него беше околу 500 000 евра, и тој брзо ќе заминеше), па ќе ја имаше истата ситуација, но ќе бевме во прва лига во која со еден просечен состав можеме и лесно да ја освоиме. Нема заинтересирани за Вардар тоа е факт. Да сакаа големите фирми од Македонија да помогнат ќе го направеа тоа досега. Идеме на опцијата Брацо. Зошто Брацо е добро решение во моментов??? Во која екипа и да иде таа на крајот завршува со некој трофеј
Кога Брацо беше во Вардар, работите не беа како сега. Во врат му дишеа многу луѓе, и тој фрлаше пари а истите тие пари не идеа каде што треба и на крајот го накривија него за се. Тогаш имавме подобра опција Трифун, но откако отиде Трифун, се виде кој бил тој што бил крив во времето на Браци и Орце. Искрено ако дојде Брацо, тоа би бил исто како Михајло во ракомет. Нижиме успеси, а станува збор за лопов. И нема да ми биде гајле, дали е лопов или не, само сакам да видам шеста титула во нашите витрини.
Ќути, ја веќе два дена не спијам
Срцево ми вика дека ќе победиме, мада реалноста не е розева. Отспротива ќе настапат многу Вардарци, Ејупи, Костенцовски, Костовски и други, и се надевам нема да ги искажат своите квалитерти. Идеме на понеда момци. НАПРЕД ВАРДАР!!!!![]()
Уф незнаев дека заминал во Турција. Фала на исправка и мило ми е за него. Епа сега шансите се зголемуваатСамо да те поправам Костовски веќе не е дел од Металург замина во Турска втора лига,а Ејупи има скршеница на ногата и ке паузира извесен период.
Мислам дека имате шанса против Металург бидејки немаат напаѓачи.
Клечкаровски штотуку дојде и не е доволно спремен.
Па со среќа