NBA 2008/09

• Креатор на темата Креатор на темата marcus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Каква туча ке паднеше на натпреварот пред тој на Алфа (Бостон во Детроит). Кендрик Перкинс кога прави фаул летаат глави :nenene:

леле вчера утакмицата мизерија мајко мајко, незнам зашто останава буден до 5ипол, очекував брза утакмиза со многу асистенции од крис пол и монта елис, и мнооогу поени,

на крај ништо, видов 5 бунари пд пеѓа, 4 од стивен џексон, мнооогу лоша игра и 20 промашувања на дејвид вест, единствено крис пол и кори магети играа нешто, сепак на мое задоволство тепаа Голден Стејт, некако ми се најсимпатичен тим :kesa:

и малце се орасположив по поразот на детроит :lut:

Резултати од синоќешните натпревари.

Индијана - Њу Јорк 113:122
Филаделфиија - Њу Џерси83:85
Мајами - Далас 96:111
Мемфис - ЛА Лејкерс 98:115
Вашингтон - ЛА Клиперс 106:94
Милвоки - Атланта 110:107
Сан Антонио - Њу Орлеанс 106:93
Хјустон - Голден Стејт 110:93
Феникс - Џикаго 111:122
Портланд - Јута 122:108

Извор
Исто така на линков има Топ 10 потези од синоќа.

Detroit пак изгуби:tapp:

NBA where LBJ happens. И четврти пораз на пистонси дома по ред, ајде Џо бркај ова тренерот глупав

Рип Хамилтон на клупа хелоуууууу :tapp:

ми ги кине живците овде цела сезона му ебам глупиот

Испадна дека Денвер доби повеќе од Детроит по фамозната трампа.

P.S Вечер на NBA TV ќе ја даваат New York - Lakers во 1:30.

Испадна дека Денвер доби повеќе од Детроит по фамозната трампа.

P.S Вечер на NBA TV ќе ја даваат New York - Lakers во 1:30.

стварно испадна дека мн појќе доби денвер, а мене на почетокот ми изгледаше дека и 2 екипи ќе пропаднат :)

Ендру Бајнам пак се повредил

стварно штета за малиов

Вечер ќе има јака утакмица Сан Антонио-Денвер

Ендру Бајнам пак се повредил

стварно штета за малиов

Премногу. Да го изгубиш присуството на 21-годишниот звер внатре во рекетот можеби е еднакво на титула. Ама можеби. Да не заборавиме дека лани овој тим без Бајнам беше само 2 утакмици кус до титула. Исто е и сега. Како и да е ако се е во ред треба да се врати за 8 недели. Плеј офот по мои пресметки почнува за 10 недели па би требало да го имаме назад на теренот.

Еве ја повредата...

Штета за Бајнам , не сум фан на Лејкерс ама дечкото е ѕвер нема што. Ако го заредат вака повредите ќе му се деси тоа што им се деси на мнооогу играчи пред него , ненормални таленти пропаднати заради повреди. Пак ќе кажам , ШТЕТА

Муабетот е, ке отсуствува 8 до 12 недели, т.е. до крајот од регуларниот дел на сезонава, имал повреда на лигаментот од ногата . Е сега, дежаву, исто и лани, демек ке отсутвуваше до плејофот, а го немаше Се до стартот на новата сезона затоа овој пат не сум оптимист, се работи за истото колено, се работи за слична повреда и се работи за повреда која во иднина може да биде причината за прерано завршување на неговата кошаркарска кариера, нешто што никој не го посакува .
Аналогно на истово тешко дека ке ризикуваат Лејкерси во Плејофот, башка што ке игра со ненормален страв, во одбрана во една ваква ситуација би бил катастрофален за тимот .

Едно останува факт, тимот е десеткуван, Бајнам беше единствената причина зашто со таква леснотија беа победени во финалната серија од Бостон минатата сезона, со него во тимот беа дораснати за самиот врв, вака без него мноогу тешко, во кошарката недостаток на ваква алка од тимот е претежок удар .

п.с. Истово мислење ке го имав и во ситуација Гасол да беше повреден, а Бајнам не . Во ваква ситуација Одом би играл крилен центар, или Волтон а во одредени ситуации и Радманович . . . ниеден од овие тројца ја нема константноста во својата форма, топло - ладно се, а знаеме каков беше Лејкерс пред доаѓањето на Гасол, нешто слично и сега ке гледаме. Не за џабе Коби бараше носење на нов играч во тимот, свесен за можностите на истиот . . . . кој сега се враќа на истото ниво пред Гасол, ок, за нијанса во подобро светло поради поголемото искуство на шпанецот.

Браво за Леброн се појако игра,иначе спарси изгубија на гости со Денвер 104:96 па 3 утакмици играат у 3 дена до некаде им е оправдано ако се знае дека претходните 2 ги добија.

Браво за Леброн се појако игра,иначе спарси изгубија на гости со Денвер 104:96 па 3 утакмици играат у 3 дена до некаде им е оправдано ако се знае дека претходните 2 ги добија.

Попович реши да ги одмара Данкан,Паркер и Џинобили....чудна одлука.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom