Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
сони ериксонот д750и (ист модел со к750и, само надворешно малце е различен) уште откако го купив знае од време на време се да се поремети. се кочи телефонот, некогаш не реагираат копчињата, некогаш на пример кога отварам именик и нешто е означено, не се читаат само буквите, него се гледа како бела линија, не отвара слики или песни. се ова се средува ако го угасам, ја извадам батеријата и пак го уклучам. некој софтверски проблем е? како може да се среди?
со флешување.
бајдвеј, исто изгледаат... но внатре не се баш исти.

Да не знае некој случајно колку е дисплеј за Samsung U600,сакам да го сменам :(

сони ериксонот д750и (ист модел со к750и, само надворешно малце е различен) уште откако го купив знае од време на време се да се поремети. се кочи телефонот, некогаш не реагираат копчињата, некогаш на пример кога отварам именик и нешто е означено, не се читаат само буквите, него се гледа како бела линија, не отвара слики или песни. се ова се средува ако го угасам, ја извадам батеријата и пак го уклучам. некој софтверски проблем е? како може да се среди?

Земи Нокиа :helou:

Дечки објасните ми што е тоа Carl Zeiss оптика :kesa: :pos2:
И што е ISO? :kesa: :nesum:

па не знам, кога го купував така ми кажаа, а и по карактеристиките се исти, али сепак ти повише знаеш од мене :smir: а може тоа сама да го направам или треба да го однесам на сервис?
фала за советот за нокиа, п1 ми е подобар од нокиите :smir:

со флешување.
бајдвеј, исто изгледаат... но внатре не се баш исти.

По квалитет д900и ... побарај има тема за нив 2

Carl Zeiss ти се оптички леќи вградени во мобилниот апарат т.е. камерата.Ако мобилниот има такви леќи, камерата ќе биде многу подобра од останатите кои немаат.Многу апарати и камери имаат вклучено Carl Zeiss оптика и оваа оптика се смета за една од најдобрите оптики.

Iso делумно би значело International Organization for Standardization, значи тоа би било некој стандард.Е сега незнам кај си се сретнал со тој термин кај мобилниве, зошто може да значи и нешто друго.

Iso pretstavuva merenje na svetlinata odnosno povisoko ISO pretstavuva pojaka svetlina na slikata i obratno taka sto koga slikas vo potemni mesta iso svetlinata treba da e stavena na povisoko(iso400,500,800) dodeka na denska svetlina se koristi najnisko iso megutoa kolku sto se zgolemuva ISOTO se namaluva i kavalitetot na slikata t.e se pojavuva sum. SE NADEVAM DEKO DOBRO OBJASNIV!!!:pos2:pozdrav

па не знам, кога го купував така ми кажаа, а и по карактеристиките се исти, али сепак ти повише знаеш од мене :smir: а може тоа сама да го направам или треба да го однесам на сервис?
фала за советот за нокиа, п1 ми е подобар од нокиите :smir:
меѓу најголемите разлики е што твојот нема автофокус, и доколку ставиш софтвер од к750/w800 нема да функционира правилно камерата.

кај мене софтвер тие 300 денари - алфа мобил.
евентуално тука имаш туториал за флешување на сони ериксон телефоните на македонски јазик, но треба регистрација која е бесплатна.
се разбира појќе инфо во врска со твојот дефект можеш да добиеш и таму.

Прашањево е за во 2 теми, затоа и во 2 теми го пишувам :)

Како НАЈТОЧНО се вика Windows оперативниот систем што го користи Nokia и каде можам да го најдам за да го инсталирам (или преку емулатор или директ) да ми работи на PC Windows (XP/Vista)?

Барав Windows Mobile и ми дава различни верзии и сите само за мобилен. Ако има емулатор па да го инсталирам и да можам да го работам на РС, нека го предложи некој.

Благодарам однапред!

Како НАЈТОЧНО се вика Windows оперативниот систем што го користи Nokia и каде можам да го најдам за да го инсталирам (или преку емулатор или директ) да ми работи на PC Windows (XP/Vista)?

Барав Windows Mobile и ми дава различни верзии и сите само за мобилен. Ако има емулатор па да го инсталирам и да можам да го работам на РС, нека го предложи некој.

Благодарам однапред!
Еден мој другар имаше мислам нешто слично како Vista, на Nokia. Ама не сум баш сигурен :toe:

Благодарам однапред!

Ако добро те сватив сакаш да ставиш Windows на Нокиа ?

најточно софтверот на нокиа е Symbian или обичен с40 платформа ... нокиа нема виндоус ... кажи што сакаш да направиш ?

Еден мој другар имаше мислам нешто слично како Vista, на Nokia. Ама не сум баш сигурен :toe:

Да ... тоа е само флеш анимација ...

Korun незнам дали мислеше на ова но ако сакаш да снимаш windows на Nokia та оди во t-mobile таму ќе ти снимат, за цена незнам колку е но еден мој школски таму му го снимаа.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom