Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Дали може да се најде батерија за Nokia Communicator 9000i (првиот излезен Комуникатор) и евентуално некој софтвер за него????

Фала однапред

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Дали може да се најде батерија за Nokia Communicator 9000i (првиот излезен Комуникатор) и евентуално некој софтвер за него????

Фала однапред
Неможе, барем не исправна. Најчесто ако моделот е редок/помалку продаван - потешко се наоѓа опрема за него - што значи дека батериите се произведени истата година кога и телефонот е произведен, евентуално може да има исклучоци и неколку месеци после таа година да се произведува резервна опрема. Што значи и да најдеш батерија - незнаеш колку би била исправна, т.е. стоената батерија сигурно нема да биде поисправна од таа што ја користи во моменотот. Доколку ја имаш батеријата и имаш другарче што се мафта со ниска струја може да ти ги смени ќелиите, само треба да внимава и на волтажата и на амперажата кај тие телефони.

- каков софтвер ти треба? за комуникација меѓу телефонот и компјутерот? за декодирање/флешување? за апдејт на фирмверот? апликации и игри? :toe:

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Апликации и игри,пошто за комуникација има само ИР,не ми врши работа тоа.....фала за батериите иначе,ваљда такво нешто ќе се праи хехе

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
kako da se priklucam na bluetooth slusalkata na Nokia Prizma ako znaete kako

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
kako da se priklucam na bluetooth slusalkata na Nokia Prizma ako znaete kako
како прво, треба да знаеш што слушалка поврзуваш со телефонот. Секоја слушалка има различен метод на приклучување, кај некоја треба да се држат 5 секунди страничните дугмиња, кај друга 10 секунди дугмето за палење, кај трета 5-6 секунди дугмето за активирање разговор итн... пиши ми го моделот на слушалката и ке ти дадат упатство.

а за телефонот да бара слушалки влагаш во мени > settings > connectivity > bluetooth > search audio enhanc. и ке бара околу 20/30 секунди додека си ги читал правилно упатствата за поврзување со слушалката ке ја најде, кодот е 0000 и кога ке ги спариш - зависно од слушалката ќе добиеш некои напредни опции итн... :)

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Имам самсунг у700 и имам usb кабел за поврзување со компјутерот
Но не знам како да префрлам, имам инсталирано драјвери и слично а не можам да префрлам па објаснете ми КАКО ?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Имам самсунг у700 и имам usb кабел за поврзување со компјутерот
Но не знам како да префрлам, имам инсталирано драјвери и слично а не можам да префрлам па објаснете ми КАКО ?
кога ќе го акнеш кабелот во усб, потоа во телефон телефонот ќе те праша во кој мод да се уклучи. Дали сакаш да ја отвори мемориската картичка како хард диск т.е. усб флеш или п.ф. кажано римувабл стораџ, дали сакаш само да ги гледаш сликите и песните да ги слушаш од телефонот без опција да ги ископираш што значи песните ако ги слушаш ке ти се отвори плеерот од компјутер и во една плеј листа ќе ги стави сите емпе тројки или ако сакаш да ги гледаш сликите ке ти се отвори она виндуос вјувер и како слајд шоу ке ти идат сите или скаш во нормал мод или фон мод за да го конектираш преку суитот што ти иде во цедето како пакет.

е сеа незнам до кој чекор си стигнал?

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
кога ќе го акнеш кабелот во усб, потоа во телефон телефонот ќе те праша во кој мод да се уклучи. Дали сакаш да ја отвори мемориската картичка како хард диск т.е. усб флеш или п.ф. кажано римувабл стораџ, дали сакаш само да ги гледаш сликите и песните да ги слушаш од телефонот без опција да ги ископираш што значи песните ако ги слушаш ке ти се отвори плеерот од компјутер и во една плеј листа ќе ги стави сите емпе тројки или ако сакаш да ги гледаш сликите ке ти се отвори она виндуос вјувер и како слајд шоу ке ти идат сите или скаш во нормал мод или фон мод за да го конектираш преку суитот што ти иде во цедето како пакет.

е сеа незнам до кој чекор си стигнал?
а бе фалело само да инсталирам соодветна програма преку која можам да ракувам со фајловите ...

Сепак фала.

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Дајте нешо линк, страна да симињам игри за Сони Ериксон k510i ...

Никако не можам да најдам ...

Ај хелп :)

Janev

2.856
Поени од реакции
58
[acko]®;968132 напиша:
samo edno prasanje: IMA LI SLUSALKI ZA MOJOV EBAN MOTOROLA RAZR V3I I AKO IMA KADE MOZAM DA NAJDAM??
има за твојата моторола слушалки кај Некро би требало да има..

мене ми треба помош, имам 6288 при праќање преку Блутут може да примам само слики, песни неможам, шо е проблемот????

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
има за твојата моторола слушалки кај Некро би требало да има..
имам, ама не функционираат како што треба, поради тоа што телефонот има само подршка за емпетројки, но не и емпетри плеер.

мене ми треба помош, имам 6288 при праќање преку Блутут може да примам само слики, песни неможам, шо е проблемот????
ова е причината зошто е подобро да имаш телефоно со поголема внатрешна меморија, не само поради брзината туку и поради пренесувањето на фајловите, твојот телефон има некои преку сила 5 мегабајти меморија, ако имаш слики во телефонската меморија или други податоци се разбира дека неможеш да примиш поголеми фајлови од слободната меморија :)

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Necrophilia;968665ова е причината зошто е подобро да имаш телефоно со поголема внатрешна меморија напиша:
неможеш да примиш[/B] поголеми фајлови од слободната меморија :)
знам тоа, но порано автоматски одеа во мемориската картичка право..ок, мислев да не е нешто друго расипано

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
мислам дека се сетираше тоа за подесување на фајлови некаде, не ми текнува моментално каде е поточно. Пробај во пораки во сетингс, other сетингс - мемори ин усе?

Kajgana Shop

На врв Bottom