Фан Клуб: Вардар

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
Слога се телиња , ке ги тепате дома
 
П

Паспарту

Гостин
Inaku deneska pak strajk vo vardar. Igracite pak ne trenirale !!!
Сега ќе се јави некој нашинец од Азорски Острови и одма ќе ги реши проблемите (барем за наредни 10 дена), пола од луѓево на кајгана што навиваат за Вардар и оние фанови на фејсбук (кои не се појавиле никогаш на стадион) ќе почнат да се палат дека на Вардар му нема рамен, ќе играме во Лига На Шампиони, ќе се прошетаме низ првенството, за да после тие 10 дена ни се удри од глава уште еден штрајк... Па ќе почне Сетинов секој ден да одржува состаноци со новиот финансиер (истото што го "правеше" до сега), па ќе кажува секој ден дека денеска ќе се допрецизираат деталите за влезот на новиот финансиер, инаку наш човек ПУН К'О БРОД (што би рекол Дино од Lud, Zbunjen, Normalan).

Вистината е дека Вардар се повеќе и повеќе тоне... Ако веќе не е способен Сетинов да најде спонзор, тогаш многу фер би било да им каже на играчите дека пари нема и кој сака нека игра за џабе, кој не сака, еве исписница и со здравје.
 

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.691
Поени од реакции
2.964
Mn pametno kazano koj neke da igra slobdono neka go napusti Vardar, kako sto slusnav igracite se kurcele deka kaj sakaat mozat da igraat vo nasava liga, ako ne im se igra slobodno neka si odat, vo uslovi na kriza na celata liga kaj sto samo o dva do tri kluba se davaat pari nasive se kurcat pa u koj pojak klub ke igraat t.e ke sedat na kluba i ke se upropastat.Moe mislenje da ne pravat vakvi ispadi zs igraaat prva liga i sekoj pojak klub od nadvor moze da gi vidi, sega im e sansata da se dokazat deka vredat i da izlezat nadvor i pari ke imaat i kariera ke napravat

P.S. sto e najtragicno site poteknuvaat od skolata na Vardar, preku nego stanale igraci za u prva liga i poveke za pogolemi dostreli
 
Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Ја ќе кажам дека играчите излегоа невидени гомна. Многу добро ги разбирам за парите што им се дужат, ама тие што останаа или дојдоа многу убаво знаеа и дека во Вардар немаше пари. Се запрашале ли колку пари и колку често добиваат во Пелистер, Слога, Победа, Милано, а тие беа единствените што излегоа на штрајк. Најголем дел од нив се во Вардар во моментов ради одржување на форма за да не запустат ептен и не знам што изводат сега. Да имаа подобра опција, сигурно немаше ни да дојдат уопште на Градски.
Далеку од тоа дека треба да се смета за нормално ова што се случува со Вардар. Напротив ја сум за да се стави клуч уште одма кога не може ни приближно да се менаџира нешто стварано со години, ама треба да се има и грам коректност од играчите. Ако не им се игра под вакви услови нека си одат слободно, а не со штрајкови дополнително да го прават ужасот на Вардар поголем
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Плус ја не разбирам, како не сфаќаат дека они губат у случајот. :toe: Ако не тренираат, нема да одиграат добра утакмица, нема да ги земат у друг клуб да играат за пари. Ќе се преселат у втора лига, кај шо ги чека иста судбина. Вардар барем како да завртиш го знаат на балкан. Ако дојде некој случајно во Македонија, прво вардар ќе го гледа, и како да ги купи тие играчи шо не трењирале?
 
Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
Плус ја не разбирам, како не сфаќаат дека они губат у случајот. :toe: Ако не тренираат, нема да одиграат добра утакмица, нема да ги земат у друг клуб да играат за пари. Ќе се преселат у втора лига, кај шо ги чека иста судбина. Вардар барем како да завртиш го знаат на балкан. Ако дојде некој случајно во Македонија, прво вардар ќе го гледа, и како да ги купи тие играчи шо не трењирале?
Не е ова Дел Пиеро па да игра во втора лига ќе заминат негде во прва лига а ВАРДАР ќе тоне во втора да се надеваме дека ќе испадне како Берлускони што го зема Милан од втора лига и да биде така некако со ВАРДАР да се почне од 0
 
Член од
7 октомври 2009
Мислења
122
Поени од реакции
12
Pozdrav.........

Pozdrav do site verni navijaci na Vardar i mislam deka sve ke se sredi i jas ova nemozam da go gledam ama sto i da pravi Vardar da pobeduva ili gubi jas sum so nego do kraj i vtora i treta liga ke navivam za Vardar,za koj da navivam koga uste od dete sum za Vardar za Rabotnicki-sto imaat 50 navijaci.Navijac se znae za eden klub i tolku kraj.Nego sto gledam deka pak nisto novo nema ni so Setinov,treba pari da se dadat na igracite da igraa da im se dade vola za sto da trcaat za sto da pobeduvaat.Mislis deka ako igraat za Vardar se navijaci ili nesto drugo bi igrale vo toj klub bez pari se lazeme sami pa sam kaza Vandair poranesniot igrac na Vardar deka ovde ima najdobra publika ova ona bi igral za pomala suma za Vardar,i kade e sega toj vo Rabotnicki.Sakam da kazam deka sve e vo pari.Naprimer jas moze da vlezam i sum vlagal bes pari so komiti i mi davale karta bez pari pred vrata ama od koga se desi ova da nemaat pari i da mi davaat karta fala ke platam 100,200 ili pa 300 denari karta ama barem da odat parite kaj igracite ili kade sto treba.Ko sto rekoa da se kupuvale karti za parite da idele za igracite se slagam,ama kolku ke pomogneme so toa neznam.
Sepak mislam sve naj naj za nasiot najtrofeen klub vo Makedonija Vardar i mislam deka sve ke bede dobro so Vardar dodeka komitite koi se glavni i najbrojna navijacka grupa vo Makedonija stojat zad Vardar i sakaat da pomognat.Pozdrav do site igraci na Vardar i se razbira do komitite.
KOMITI-ZAPAD-ZAKON......:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:
 

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Стварно ова нема везе што се случува со нашиот најголем клуб Вардар. Па ова пред се е срам за државата а потоа и за Македонскиот фудбал. Доколку не се подобри состојбата на Мак. фудбалот ќе има уште многу вакви случаеви како Вардар.
 
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.729
Поени од реакции
6.372
Vo vardar seuste nema plata za fubalerite!! Izvor tip.com.mk. Pisuva deka im bilo ponudena plata od 100 evra pred mecot so teteks ama ja odbile.....
 

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Некој навистина се поигрува не само со нервите туку и со судбината на фудбалерите на Вардар. Постојано им се ветува дека денес, а потоа утре, и којзнае кога ќе им бидат исплатени барем една од петте плати што им ги должи клубот, дека ќе им бидат платени кириите за становите во кои еден дел од нив живеат но ништо од тоа. И вчера играчите во соблекувалната на арената „Филип Втори“ чекаа некој од тие членови на иницијативниот одбор за спас на клубот да им ги донесе ветените пари, барем една плата, и како што самите во шега велат, да видат како изгледа денар бидејќи веќе и заборавиле кога последен пат примиле плата. Таа им беше ветена и во петокот пред средбата со Тетекс, залудно ја чекаа. Им беше кажано дека вчера конечно ќе им биде исплатена и пак лага, до лага. „Вака повеќе не оди, беа зборовите на Оливер Пеев. До кога ќе се поигруваат со нас, до кога ќе не лажат. Нашето трпение веќе ја прели чашата од денес нема тренинзи се додека не добиеме барем некој дел од платите што ни ги должи клубот. Од нас се бара да играме, играме колку што можеме, но во ваква хаотична ситуација во клубот не можеме повеќе. ние играчите и не знаеме кој практично раководи со клубот, кому да му веруваме. Човекот, кој се претставува како спонзор и сака да го преземе Вардар ни ветува дека се ќе се среди дека тој ќе го преземе целосно финансирањето на Вардар но никако да се договори околу преземањето со членовите на иницијативниот одбор за спас на Вардар. Гледате во каква ситуација се наоѓа клубот, во зоната која сигурно го води во бараж за опстанок во првата лига доколку нешто не се преземе. А во наредните кола не очекуваат мечевите со Македонија, Ренова, Работнички, ако ги загубиме можеме да се сметаме за второлигаши.

Новиот претседател на клубот Драги Сетинов е немоќен и самиот е во ситуација кога не знае каков потег да повлече врзан е со некои барања од тие т.н. спасители на Вардар.

-Светислав Јакимовски, кој сака да го преземе клубот бара да ги има под свое сите 29 делегации од собранието на клубот и сам да управува со него. Тој вети дека секој месец ќе вложува во Вардар по 40-50 илјади евра но како што вели сака сам да одлучува за се. Меѓутоа, комитите кои сега имаат мнозинство во собранието со 22 делегати бараат тој да вложи банкарска гаранција за да му го предадат клубот, но фирмата „Мода и спорт“ на Орце Камчев кој исто така е член на тој колективен одбор и има седум делегати не сака да се откаже од нив и тука е спорот. За вечерва, доцна синоќа е закажан нов состанок на Иницијативниот одбор за спас на Вардар повторно да ја разгледаме целата оваа ситуација, мора да се најде некое решение, вака повеќе не оди. Немаме резултати, играчите се закануваат со штрајк, освен тоа поради неисплатени обврски во јануари имаат право да бидат слободни и лесно може да се случи Вардар да остане комплетно без стандардните првотимци а тоа ќе биде најлоша варијанта, беа зборовите на Сетинов.

Времето минува, Вардар се' повеќе тоне, не се гледа крајот на неговата голгота. Имаме впечаток дека сите вмешани во тој одбор за спас на Вардар сами себе си се лажат на штета на клубот. Никој не сака да признае дека токму тој Иницијативниот одбор кој требаше да го спаси Вардар го доведе во оваа безизлезна состојба. И уште една вест што ја слушнавме вчера од играчите на Вардар, се очекува да дојде до смена во Стручниот штаб, сегашниот тренер Марио Вујовиќ да го замени поранешниот селектор на македонската фудбалска репрезентација Никола Иливски-Џиџи за што притиска наводно новиот спонзор, кој треба да го преземе клубот.
 
Член од
6 септември 2009
Мислења
21
Поени од реакции
2
Не ми е јасно што се курчат играчиве. Кога можеа играчите на Звезда, а еве сега и играчите на Аек да играат без плата па зашто они да не играат.Плус тоа и цела лига игра без пари. Кој кур се не ми е јасно големите звезди, па Пеев се прави мангуп, а најнеталентирано дете во школата на Вардар беше заедно се Ејупи. Ама Вардар од мака мора и со такви играчи да игра, кои доколку беше подобра ситуацијата немаше ни во трета постава да бидат.
И на крај краева нека си одат кој кур и они и Вардар ќе изгубат на крајот.
 

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.691
Поени од реакции
2.964
Sto e najloso poteknuvaat od skolata na Vardar, Vardar gi napravi igraci i sea se kurcat neso izigravaat, ja svakam celata nivna situacija ama bar neka ja dovrsat sezonata posle neka si idat kaj sakaat poso segde mozat da igraat spored niv
 

Kajgana Shop

На врв Bottom