Претседател зад решетки

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Мики, баниран од тема. Наредниот нема ни известување да добие.
Ајмо, режим-тренинг.

Се читаш ли мајкуму....сфаќаш ли каков истрениран мозок имаш друже? Кај споменав партии? За личност зборувам во темата, поттикнат од последните настани.

Кај најдов и јас објективност да барам...
И дур сме вакви шмокљани, без вазелин третмани ќе ни прават, и не само шо нема да ги судиме, него ќе бараме уште од нив.

Се читам мнооогу добро, и те разбирам целосно за твојот обид да наметниш некоја конфузија....

ама од мудреци тешко мк

Добро бе, што е проблемот газда? Ти пиша Претседател, јас ти посочив Претседател.Или сегашниов Ви е ноќна мора, па само него ќе го ругате овде. Верувам дека Кајгана има широко отворени хоризонти и гледа подалеку малку.

Се читам мнооогу добро, и те разбирам целосно за твојот обид да наметниш некоја конфузија....

ама од мудреци тешко мк

Ако сеуште не се осеќаш конфузен од криминалот кој ни се случуваше и ни се случува во државата ,и со инка да пробаат да ти потурат џабе е.

ама од мудреци тешко мк

Која конфузија да наметнам бре? Не дискутираш за поставеното, се фаќаш одма да ја браниш "твојата опција". А јас немам таква "опција" па можеби затоа не те разбирам. Прости ми ако сум јас во офсајд овде.

Потенцијална ситуација.

Факт 1:Уапсен кумановскиот тутунски бос Бајруш Сејдиу.
*Знаеме кој е капо ди тути капи во тој бизнис, во современа Македонија. Може ли истрагата да се развие до тој степен, да се удри по главата, а не по пипците?
Факт 2:Ре-отворање на прашањето за атентатот врз Глигоров.
*Знаеме кој ќе биде најсомнителен, овојпат со изјави од круцијални сведоци. Дали ќе добие конечен епилог оваа децениска црна дупка во Македонскиот правен поредок?

Има и пар други факти, но ептен тазе ми се гледаат овие :)
Што мислите...може ли за 3-4 години (на пример) да се случи наш бивш претседател да биде осуден?

Си правиме муабет само, без нервози. Анализирам некое можно сценарио.
Повелете.

Sudenjevo vo Germanija okolu shvercot na cigari treba da e pri kraj-prichina za "prikaznata" na Frchko:

Со знаење на Белград и Подгорица, шверц на цигари во ЕУ за 10 млрд. евра!

Вашингтон, 15:43

Државното обвинителство во Аугсбург, Германија, потврди дека меѓу лицата против кои се води деветгодишна истрага за шверц на цигари кој одел преку Србија и Црна Гора, се наоѓа и едно лице од Србија.

Обвинителството, како што јави српската редакција на радиото „Глас на Америка“, смета дека се се случувало со знаење и одобрување од властите во Црна Гора и на Србија.

Тужбата која државниот обвинител Ханс Јирген Колбе ја подигнал во 2005 година, надлежниот суд до средина на оваа година треба да одлучи дали ќе ја прифати или не.

Обвинението е подигнато против тројца Швајцарци, еден Србин, еден Шпанец и еден Германец. Тие се обвинети за шверц на цигари преку Црна Гора, перење пари и организиран криминал, со што Европската унија претрпела штета од 10,2 милијарди евра.

„Се се случувало со знаење на властите во Црна Гора и Србија“-изјави за радиото обвинителот Колбе.

Во тужбата на јавното обвинителство во Аугсбург се наведува дека еден од обвинетите Швајцарци, на некогашниот министер за финансии на Црна Гора, Предраг Горановиќ му уплатил на сметка во Кипар два до три милиона евра, за извршената „услуга”.

Во извештајот на обвинителството стои дека во периодот меѓу 1992 и 1995 година, како и во периодот од 1998 и 2001 година, преку Црна Гора, обвинетите извршиле шверц на цигари,претежно од марките „Марлборо “ и „Винстон”.

Нецаринетите цигари, со лажни сметки, најпрво биле доставувани во Црна Гора. За полициска заштита на пратката, обвинетите на црногорската влада и платиле околу 300 милиони долари. Потоа, цигарите биле транспортирани во Италија, а од таму се пласирале на црниот пазар во Европа.-тврди обвинителството.

Профитот бил толку голем, што по укинувањето на ембаргото за тогашна Југославија, во 1995 година, во борбата за „остатокот на колачот“, биле убиени меѓу 50 до 60 лица....

Која конфузија да наметнам бре? Не дискутираш за поставеното, се фаќаш одма да ја браниш "твојата опција". А јас немам таква "опција" па можеби затоа не те разбирам. Прости ми ако сум јас во офсајд овде.

Си велиш да не си ја промашил темава,а?:smir:

Добро бе, што е проблемот газда? Ти пиша Претседател, јас ти посочив Претседател.Или сегашниов Ви е ноќна мора, па само него ќе го ругате овде. Верувам дека Кајгана има широко отворени хоризонти и гледа подалеку малку.

Па нели темата е со призор во иднината? :)
Ноќна мора на секој од нас се транзиционите олигарски кои го сисаат народот до последно, почнувајќи од крвта во мозокот, за да не може да мисли за себе - пошо така полесно ќе заврши со остатокот од телото.

Љубчо Георгиевски, име да не му напишам никогаш повеќе, неможам да го поднесам и не сакам сега да го коментирам. Племе предавничко и лоповско. Просто, читам, гледам, варијанта ми падна на ум...можно сценарио, и посакав муабет да напраиме. Лошо?
Нема двоен аршин, Пауар.

простено:smir:

Што мислите...може ли за 3-4 години (на пример) да се случи наш бивш претседател да биде осуден?
Си правиме муабет само, без нервози. Анализирам некое можно сценарио.
Повелете.
Хахаха.... :pos2:
Ај ти,само повели.Дискутирај.

А бе нели гледаш дека ова стокава е толку многу поделена на плави и црвени што уште малку и во породилиштата ќе направат посебни соби за едните и за другите,и ти у исто време ти бараш објективност и став од таква...
стока.
Стока се тепа и и се заповедува,кога со фино и на исто рамниште ќе направиш муабет со неа она мисли дека е појака од тебе и сака да те јавне.(сакам да ти кажам и да нејќеш друга алтернатива не ти останува освен жестоко да ја шибаш по г`з и чат пат да и фрлаш некој дрнч.Никако по гла`а,сак`н.Оти може да липша,и после нема да има кој да ја врши работата,не за друго).

Ај да ги потерам... беш...беш...беш....фрррррр !:vozbud:

Ноќна мора на секој од нас се транзиционите олигарски кои го сисаат народот до последно, почнувајќи од крвта во мозокот, за да не може да мисли за себе - пошо така полесно ќе заврши со остатокот од телото.

Љубчо Георгиевски, име да не му напишам никогаш повеќе, неможам да го поднесам и не сакам сега да го коментирам. Племе предавничко и лоповско. Просто, читам, гледам, варијанта ми падна на ум...можно сценарио, и посакав муабет да напраиме. Лошо?
Нема двоен аршин, Пауар.

Па нема де, јас затоа го спомнав него, види погоре, "да не биде сам".

Нема двоен аршин, Пауар.

Добро сега,едно време и ЉуБџо го споменуваа дека лапнал малку од кајмакот,особено додека Гвујо беше министер.А ова затворов во иднината ќе биде само за председатели или ќе може и по некој премиер или министер да им се придружува?

Добро сега,едно време и ЉуБџо го споменуваа дека лапнал малку од кајмакот,особено додека Гвујо беше министер.А ова затворов во иднината ќе биде само за председатели или ќе може и по некој премиер или министер да им се придружува?

Нека повлече нога еден ,за другите полесно ке биде.Само некако да се наштима годината, престапна да е .....

Back
На врв Bottom