Интервју со Зоран Тодоровски

• Креатор на темата Креатор на темата FilipMacedon
  • Време на започнување Време на започнување
Зашто, на темава за Тодоровски, кој целата јавност го окарактеризирува како бугарофил(што и е според интервјуата), веднаш се појавуваат некои кои менуваат тема, и почнуваат да одбегнуваат теми кои се против бугарофилите, и напаѓаат сосема некои други, по национална основа?:toe:

Пошто нејкат да гледаат лепење антимакеонски етикети од луѓе што самите не се Македонци.

Па тоа не ли беше идејата на Илинденците? На Сандански? На Ченто? Многу поназад, таква беше Македонија и на Филипа и Александар. Зошто да менувам нешто?

Да. Се викам Херодот. Мило ми е.

Ама, ти како да сакаш да фантазираш? Тоа е убавио ако си поет. Ама,ако сакаш посериозно да се бавиш со аналитика и политика не оди така. Да, илинденците, Сандански, ги заборави Тодор Александров и Ванчи Михајлов, па Ченто ја сакале Обединета Макеоднија. Но, во меѓувреме се случило тоа што се случило. Смена на етничката карта на , пред се егејската Македонија. Многу наши се отерани а, преку милион Грци од Мала Азија се доселени. Така да, во таа Обединета Макеоднија на процентуален план, ние Македонците многу ке паднеме. Значи може Обединета Македонија, но со свест дека таму ке има други правила на игра. Во секој случај ке биде добро за сите. А, и ке имаме наше море. А, и во спортот ке бидеме појаки.

Ама, ти како да сакаш да фантазираш? Тоа е убавио ако си поет. Ама,ако сакаш посериозно да се бавиш со аналитика и политика не оди така. Да, илинденците, Сандански, ги заборави Тодор Александров и Ванчи Михајлов, па Ченто ја сакале Обединета Макеоднија. Но, во меѓувреме се случило тоа што се случило. Смена на етничката карта на , пред се егејската Македонија. Многу наши се отерани а, преку милион Грци од Мала Азија се доселени. Така да, во таа Обединета Макеоднија на процентуален план, ние Македонците многу ке паднеме. Значи може Обединета Македонија, но со свест дека таму ке има други правила на игра. Во секој случај ке биде добро за сите. А, и ке имаме наше море. А, и во спортот ке бидеме појаки.
Не фантазирам, кога САД може да функционира така, може и Македонија.

Христо, Тодор Александров бил корен на македонскиот национализам. Македонија на Македонците. Затоа не го набројав, затоа што неговата идеја била ултимативно за владеење на Македонците во целосен етнички македонси состав, а не мултинационално општество, како неговите претходници, затоа и бил толку сакан и почитуван од народот. Ванчо Михајлов, влав по националност, фашист по убедување а финансиран од комунистите, има јасна улога за разнебитување на она што го создал Александров. После целосна анлиза на фактите и сведоштвата, незнам само уште кој го нема увидено тоа. Зошто инаку на македонците во бугарија би им било забрането вршење панихида на Александров? Ама да не ја тераме дискусијата натака.

Многу наши се отерани, истите можат и да се вратат, и ќе се вратат. Во таква пракса мора да има етничко поместување, како што било претходно, и нужно е тоа да се направи, и би се направило. Голем дел од Македонците што останале, ќе никнат како пролетни кокичиња, бидејќи моментално се пригушени. Исто така ќе има и Маџири кои ќе се помакедончат, тоа е нормален процес.

Не се плашам јас од мултинационалност. Не се плашам од ништо во креирањето на таквата држава. Соседите се тие кои се плашат, тие кои ќе го изгубат влијанието на Балканот. Македонија ќе ја има контролата.

доволно си кажа.бедотија умоболна:tapp:

Е ај сега, рече дека повеќе би поддржал србин него бугар, и ти го викаш умноболен. А ќе беше светец ако поддржеше бугар повеќе од србин?
АМАН ЛУЃЕЕЕ!!!!

Е ај сега, рече дека повеќе би поддржал србин него бугар, и ти го викаш умноболен. А ќе беше светец ако поддржеше бугар повеќе од србин?
дада очекував реакција истото важи и за сите подржувачи на бугарштината . Повекје станува предмет на психијатриска анализа.И за едните и за другите. или логично тој што ти дал даму се увлекуваш во анусот .:tapp:

Jalni makedonci :)
Чујте и почујте: последна шанса на темата.
Престанете со лични навреди, со терање маалски муабети итн.

Ајде, можете, верувам во вас. Отворете го срцето:smir:

Ама, сериозен сум.

АМАН ЛУЃЕЕЕ!!!!

А зашто да мораш било која страна освен МАКЕДОНСКАТА да поддржиш?
И не гледам зашто мора да се бира страна. Демек не си за Србите си Бугар, ако не си за Бугарите си Србин?

А зашто да мораш било која страна освен МАКЕДОНСКАТА да поддржиш?
Јас не би поддржала ниту Србин, ниту Бугар. И не гледам зашто мора да се бира страна. Демек не си за Србите си Бугар, ако не си за Бугарите си Србин? Е па јас не сум ни за едните ни за другите.

Не,не, нормално дека не би поддржил ни бугар ни србин, кога е македонец во прашање за некој сериозен пробелм, нормално.
Поентата ми беше, кога тој suicidemessiah, во случајов би избирал помеѓу србин и бугар, би избрал србин, (добро, негово право),и сега одма се квалификува како ненормален. А прашањето беше мое, кога би избрал бугар(зборувам само за опција меѓу србин и бугар) , дали ќе беше светец тој suicidemessiah.

Инаку целата на ова мое пишување е да се свестат и едните и другите дека во 2012 ќе ја снема заемјата па да не се расправаат за глупости и да не си го трошат времето со навреди.:icon_lol:

Не,не, нормално дека не би поддржил ни бугар ни србин, кога е македонец во прашање за некој сериозен пробелм, нормално.
Поентата ми беше, кога тој suicidemessiah, во случајов би избирал помеѓу србин и бугар, би избрал србин, (добро, негово право),и сега одма се квалификува како ненормален. А прашањето беше мое, кога би избрал бугар(зборувам само за опција меѓу србин и бугар) , дали ќе беше светец тој suicidemessiah.

Инаку целата на ова мое пишување е да се свестат и едните и другите дека во 2012 ќе ја снема заемјата па да не се расправаат за глупости и да не си го трошат времето со навреди.:icon_lol:

Е па не би бил светец ни кога би избрал дека е Бугар наместо Србин. Поентата е зашто да вика кога би бирал...Зашто да бираш? Каде пишува дека треба да се обожава или да се преферира некоја соседна земја? Зашто да треба да бирам меѓу две земји?

И мене не ми е јасно. Никогаш не би се дрзнала како Македонка да речам дека ги бирам Србите пред Бугарите или Бугарите пред Србите. Затоа што јас сум МАКЕДОНКА и немам никаква потреба да бирам меѓу едните или другите.

Е па не би бил светец ни кога би избрал дека е за Бугар пред Србин. Поентата е зашто да вика кога би бирал...Зашто да бираш? Каде пишува дека треба да се обожава или да се преферира некоја соседна земја? Зашто да треба да бирам меѓу две земји од кои ништо добро немам видено?

И мене не ми е јасно. Никогаш не би се дрзнала како Македонка да речам дека ги бирам Србите пред Бугарите или Бугарите пред Србите. Затоа што јас сум МАКЕДОНКА и немам никаква потреба да бирам меѓу едните или другите.

Е тоа сакам да го прочитам...зашто на форумов има 10-тина лигуши што се од двете споменати нации, па неретко знаат да напаѓѓат се што е македонско.

Е па не би бил светец ни кога би избрал дека е за Бугар пред Србин. Поентата е зашто да вика кога би бирал...Зашто да бираш? Каде пишува дека треба да се обожава или да се преферира некоја соседна земја? Зашто да треба да бирам меѓу две земји од кои ништо добро немам видено?

Ами ти него разбра :vozbud:кога ке го потиснат ете тој ке избере демек нема каде веке и нормално треба да избира.А при тоа барем грбот да им го заврти . Зашто кога че го опнат барем со грб да биде завртен никако лице во лице.:pos2:

ЕВЕ ЈАВНО СЕ ИЗВИНУВАМ ЗА ООФ ТОПИК.

Хехе Трне. САД функционира заштото гледа во иднина туку не во минатото и ич не им e гаjле што немат историja.

Сите вие шо пукате по Тодор Александров цело време сакам сега да истакните барем еден оргинален документ во кој Даме Груев, Ѓорче Петров, Сандански, Пере Тошев... Основачите-Хаџи Николов, Батанџиев.... Лериските-Чакаларов, Кљашев...каде тие спомнуваат македонци. Во спротивно де факто јас докажувам дека со интервјуто дадено за англискиот весник, Александров е македонски националист!!! Немојте толку лесно јас да докажам нешто негирано 70 години. Барајт ајде...

121x5yv.jpg
23saulj.jpg

5o6quq.jpg
2n0kaz4.jpg

wwmb6o.jpg

2zspmhs.jpg
2z3qivo.jpg

2lnu6pj.jpg

fop3k0.jpg
k1v33n.jpg

Kajgana Shop

Back