Ахајците во дипломатска офанзива!

Член од
9 март 2007
Мислења
323
Поени од реакции
21
Наместо да расте бројката на држави кои не признаваат, таа вртоглаво паѓа. За два дена изгубивме две држави....

Утре којзнае што е следно, а Груевски нека продолжи да се занимава со своите атентати, не би ме чудило утре и да си само исценира нешто од пуста желба да му расти рејтингот.
 
Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18
Јас пак незнам што стварно се случило. Едни изјавуваат дека Мексико не го променило својот став околу името поради подршката која Македонија и ја давала незнам си каде, а пак други дека Мексико ќе не вика ФИРОМ. Во збунка сум :toe:
 
Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Grcka spekulacija i eftini trikovi.Loso sto i nasive nasednuvaa na eftini trikovi, tocno deka nasata diplomatija e katastrofa i treba nesto da se menuva.
 
А

Ајсшутер

Гостин
Зошто мислиш дека се Ахајци јас мислам дека се Јонци или Дорци :)
 

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Дипломатска офанзива, медиумска војна или пак владинска одбрана(за гејската влада)?

Дипломатска офанзива - Не треба да не се сфатат сериозно работите. Се треба да се провери и да се даде контра офанзива.
Медиумска војна - Контра треба и на ова, дај некоја шпекулација „Гејлада планира да ја напушти ЕУ, бидејки не сака да исполнува човекови права.“ А што се однесува за нивна страна... игнорирање.
Владата се спасува - Па релни да сме Гејската влада ги нема исполнено условите на ултранационалистичките струи кои се доминантни во таа држава, па така пробуваат некој поен да добијат во таа смисла.
 

nako

No1
Член од
22 јануари 2006
Мислења
918
Поени од реакции
35
дрн дрн мадиња, медиумска војна која за жал нашиве новинари добро се вклопија.
 

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
I? Se tresese gorata, se rodi gluvcence.

Nema nikakva vistina. Ni Panama, ni Mexico, ni DR Congo ne go imaat promeneto svojot stav.
Kolku i da ni se tugji zemji, ne bliski po mentalitet, za nas mozebi za sprdanje, sepak ne se banani drzavi kako nasata pa preku nok da menuvaat stavovi bez pricina i pod pritisoci na nekoj drug equally tugj za niv, kako ahajcite.

Nema nikakva vistina, ne pagjajte na sitni provokacii kako nasive politicari i nasive pisman shkrabala koi miluvaat da se narecat novinari.

Se e ova plan za da nie se izletame kako mladi majmuni i da storime nesto so koe ke alienirame nkoj odniv za navistina da smenat stav.
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Интересно е како и нашите политичари ја започнаа сопствената дипломатска офанзива:

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]ВМРО-вци на бања[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ Илија Китаноски и Александар Николовски пред квалификацискиот натпревар Исланд-Македонија се релаксираа во комплексот на гејзери "Сина лагуна" во близината на Рејкјавик. [/FONT]

http://www.vest.com.mk/default.asp?id=158578&idg=8&idb=2504&rubrika=Makedonija
 
Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
I sega ova vistina e ili ne?

ДР Конго го смени ставот за името на Македонија

Горан Момировски Коментари (2)
21.10.2008 13:12

Демократска Република Конго, под притисок на Грција, го смени ставот за уставното име на Македонија, и во иднина ќе ја користи привремената референца.
Истиот извор објави факсимил од заедничката изјава на министерствата за надворешни работи на Грција и ДР Конго, во која се вели дека „се додека трае процесот за решавање на спорот за името“, ДР Конго ќе и се обраќа на Македонија со привременото име и тоа „како во меѓународните, така и во билатералните односи“.
Електронските медиуми објавија официјална информација од мексиканското МНР, со која се потврдува промена на ставот за името и на Мексико.
Претходно, македонското МНР соопшти дека било известено дека нема измени на позицијата на Мексико за уставното име и очекува и случајот со ДР Конго да биде уште еден „издишан балон“ на грчките шпекулации.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=99124
 

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Sega epten me zbuni :toe:. Ti tvrdese deka Panama go smenila stavot i deka znaes od sigurni izvori no vo pogorniot post tvrdis deka i Panama i Meksiko i Kongo se samo grcka spekulacija.

Mnogu kontradiktorni informacii iako bi sakal da ti veruvam.
Грешно си разбрал,колку што јас се сеќавам тој не тврдеше ништо туку дека е ептен лошо доколку Панамците навистина го смениле ставот.:toe:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom