Војводина стана федеративно тело во Србија! Честитки до Србоманите!

Е како можи да немат ништо заедничко со егејците во Македонија? Па и со егејците насекаде на светот, како можи замо егејците во Бугарија да се бугарски Македонци, а другите се Македонци? Не ти смрди малце муабетот?

Абе пак ќе речам, кој сака да ја прифати, ќе ја прифати вистината.

А јас не му го одземам правото на никој да е одроден Македонец, кој шо сака нека си биди во животот. Јас сакам ти (и општо сите Бугари) да сфатите дека за да има бугарски Македонец, мора прво да имало Македонец, зошто обратното едноставно не е возможно.

И ќе имаме крај на муабетот, засекогаш ќе имаме соживот и разбирање. Само треба една официјална изјава, дека Македонците кои се доселени од Егејска Македонија се чуствуваат како Бугари и тие се дел од бугарската нација, а Македонците кои живеат во Македонија не се и никогаш не биле дел од бугарската нација. МОЖИ ВАКА?
Егеjците во БГ са много добро здружени со егеjците надвор.
Поточно да ти кажам-да се чувствува секи свободно таков,какавто сака да биде.Дали кинез,дали маджарин,србин или шваб во целиот свет.Ова е демокрациjaта.Ова треба да биде.

Е како можи да немат ништо заедничко со егејците во Македонија? Па и со егејците насекаде на светот, како можи замо егејците во Бугарија да се бугарски Македонци, а другите се Македонци? Не ти смрди малце муабетот?

Абе пак ќе речам, кој сака да ја прифати, ќе ја прифати вистината.

А јас не му го одземам правото на никој да е одроден Македонец, кој шо сака нека си биди во животот. Јас сакам ти (и општо сите Бугари) да сфатите дека за да има бугарски Македонец, мора прво да имало Македонец, зошто обратното едноставно не е возможно.

И ќе имаме крај на муабетот, засекогаш ќе имаме соживот и разбирање. Само треба една официјална изјава, дека Македонците кои се доселени од Егејска Македонија се чуствуваат како Бугари и тие се дел од бугарската нација, а Македонците кои живеат во Македонија не се и никогаш не биле дел од бугарската нација. МОЖИ ВАКА?

Chekaj malce batko ti Dari da ti kazhi neshto.
Kako prvo samo za makedonci se imaat egejcite od zapadniot del na egejska Makedonija i toa emigracijata od gragjanskata voojna sled 1945. Site makedonci od pred toa i od ostanatiot dela na Egejska makedonija, a toa e skoro 85% se bugari po nacionalnost. Moite predci isto. Polata mi roda e vo USA, pa ne go ni znaat imeto Makedonija. Bugari sa a na rodnoto mesto mu velat stari kraj. Da ti e poznato?
I vtoro, nema nacin da tvrdime i da deklarirame neshto koe e laga, samo da ujdisame na deckoto Sindikat i kompanija.

Егеjците во БГ са много добро здружени со егеjците надвор.
Поточно да ти кажам-да се чувствува секи свободно таков,какавто сака да биде.Дали кинез,дали маджарин,србин или шваб во целиот свет.Ова е демокрациjaта.Ова треба да биде.

Јас зборам за егејците Македонци кои сега се бугарски Македонци, а не за егејците Бугари имало и такви нормално.

Јас ја знам убо демократијата за која шо ми расправаш ти пријател. Ти на кој став стоиш:
а) Имало само Бугари, а од 45 има и Македонци и јас тоа го почитувам.
б) Имало Македонци и Бугари, а сега има Македонци, бугарски Македонци (одродени шо живеат во Бугарија) и Бугари.

Кој е твојот став? За да знам за каква демократија си.

Јас зборам за егејците Македонци кои сега се бугарски Македонци, а не за егејците Бугари имало и такви нормално.

Јас ја знам убо демократијата за која шо ми расправаш ти пријател. Ти на кој став стоиш:
а) Имало само Бугари, а од 45 има и Македонци и јас тоа го почитувам.
б) Имало Македонци и Бугари, а сега има Македонци, бугарски Македонци (одродени шо живеат во Бугарија) и Бугари.

Кој е твојот став? За да знам за каква демократија си.

2001 година овоj став.

2001 година овоj став.

Одговори бе сине, не биди хипокрит. Знам јас какви лицемери сте многу добро, барем кажи ми влице шо мислиш. Не ме ебавај ти мене за демократија, ти смрди муабетот.

Одговори бе сине, не биди хипокрит. Знам јас какви лицемери сте многу добро, барем кажи ми влице шо мислиш. Не ме ебавај ти мене за демократија, ти смрди муабетот.

Мислам дека ти отговорих много точно и jaсно- 2001 година ова е моja став.Хората сами рекоха какви са во демократични пописи.

Како што сум разбрал , фроидистот и специалистот по ,, бугарските комлекси,, кога зборува со своите колеги татари во Техническиа университет има совсем други ставови од тиа што ги пише тука.
Ово не е трудно да се провери ,како што сум се убедил лично :wink:

Мислам дека ти отговорих много точно и jaсно- 2001 година ова е моja став.Хората сами рекоха какви са во демократични пописи.

Добро сега ќе глумиш лудило и ќе се прајш дека не разбра шо те прашав. Знам дека избегнуваш да го одговориш прашањето, оти си лицемер. Стопати ти кажав, дека ми е јасно кој како се декларира, друго ми беше прашањето и многу убо го формулирав. Ај сеа да не се цитирам, скролни погоре и убо прочитај и имај достоинство да одговориш. Во превод, не биди пичка кажи си ши мислиш.

Како што сум разбрал , фроидистот и специалистот по ,, бугарските комлекси,, кога зборува со своите колеги татари во Техническиа университет има совсем други ставови од тиа што ги пише тука.
Ово не е трудно да се провери ,како што сум се убедил лично :wink:

Татар никој не сум нарекол досега и учам во НБУ не на технички. Со колегите не сум разговарал досега на ваква тема, а и не иницирам никогаш разговор пошто многу јасно ми е кај води.

А вие ако не сте лицемери, ќе одговорите на прашањето. Не ми се прајте многу демократи, ве знам шо „лајна“ сте.

Татар никој не сум нарекол досега и учам во НБУ не на технички. Со колегите не сум разговарал досега на ваква тема, а и не иницирам никогаш разговор пошто многу јасно ми е кај води.[

Маке,така ке зборуваш на маика ти или на башта ти..

Маке,така ке зборуваш на маика ти или на башта ти..

Ти толку разбра шо напишав.

И како шо реков големи пички сте во душата, а ми глумите тука најголеми пријатели и подржувачи на демократијата. Абе многу убо ми сте познати.

Ti bre majkata, tatarive ja zaebaa temava, aj stavi kluc neka ode sve upm.

veruvam deka meta na ovaa politika e kosovo..imeno stoi vo ustavot na srbija a vojvodina ova sto go dobiva po avtomatizam treba da go dobie i kosovo, ne gi biva srbite da glumat demokratija,moze ova znaci zgolemuvanje na pravata na malcinstvata no ne znaci i nivno sproveduvanje vo praksa....da ostavime vremeto da pokaze:toe:

Абе си знајте и вие Бугарите многу убо, само некако не ви одговара вистината.

Објасни ми ти како можи во Бугарија да има Македонци (без разлика која претставка ќе му ја клајш), а во Македонија да нема Бугари. Како ви го објаснуват овај парадокс политичарите таму. Пошто за да бидиш бугарски Македонец (одроден) требало да си Македонец некогаш, значи постар е Македонецот, од бугарскиот Македонец. По никоја логика не можи да е обратното.

А јас знам дека вие не ги мразите Македонците, зошто сакате да бидите Македонци, дури и во Бугарија е срамно да си Бугар некако немаш гордост, друго си е да си „Маќе“, вие го мразите фактот шо го губите единственото нешто шо е вредно за гордост во сублиматот Бугарија.

Хаха и тоа го вели човек кој неколко пати се потпишал дека е бугар :pos2::pos2:
То половината бугари на твојата в'зраст ни знаат даже каде е македониа ти басни разказваш видите ли каква гордост било.Абе дете барем вече знам откаде ти идват фрустрациите.Ако толкова се мачиш во Бугариа оти не остана да студираш на село в Скопие :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom