- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Idval sum i kje idam be pile. Kafe kje mi nosish, bidi siguren![]()
Аjде стига лупа глупости!Колелото се врти от пармак на пармак!Не се знае дали утре ти нема да носиш кафе.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Idval sum i kje idam be pile. Kafe kje mi nosish, bidi siguren![]()
Аjде стига лупа глупости!Колелото се врти от пармак на пармак!Не се знае дали утре ти нема да носиш кафе.
Можат да ти земат личната карта секи един момент,заштото не си роден во БГ.Убаво е да прометеш устава малце.
Де бе фми, не се нервирајАjде стига лупа глупости!Колелото се врти от пармак на пармак!Не се знае дали утре ти нема да носиш кафе.
Види...во суштина, нема ништо лошо, да дојдеш и да се кажеш, па да те носам некаде на кафе, како добар домаќин. И муабет убав да направиме, па да ти покажам некои работи...I sto loso ima vo toa?
Абе си знајте и вие Бугарите многу убо, само некако не ви одговара вистината.
Објасни ми ти како можи во Бугарија да има Македонци (без разлика која претставка ќе му ја клајш), а во Македонија да нема Бугари. Како ви го објаснуват овај парадокс политичарите таму. Пошто за да бидиш бугарски Македонец (одроден) требало да си Македонец некогаш, значи постар е Македонецот, од бугарскиот Македонец. По никоја логика не можи да е обратното.
А јас знам дека вие не ги мразите Македонците, зошто сакате да бидите Македонци, дури и во Бугарија е срамно да си Бугар некако немаш гордост, друго си е да си „Маќе“, вие го мразите фактот шо го губите единственото нешто шо е вредно за гордост во сублиматот Бугарија.
Абе си знајте и вие Бугарите многу убо, само некако не ви одговара вистината.
Објасни ми ти како можи во Бугарија да има Македонци (без разлика која претставка ќе му ја клајш), а во Македонија да нема Бугари. Како ви го објаснуват овај парадокс политичарите таму. Пошто за да бидиш бугарски Македонец (одроден) требало да си Македонец некогаш, значи постар е Македонецот, од бугарскиот Македонец. По никоја логика не можи да е обратното.
А јас знам дека вие не ги мразите Македонците, зошто сакате да бидите Македонци, дури и во Бугарија е срамно да си Бугар некако немаш гордост, друго си е да си „Маќе“, вие го мразите фактот шо го губите единственото нешто шо е вредно за гордост во сублиматот Бугарија.
Можат нормално ко ќе престанам да живеам во Бугарија, тогаш кога ќе нема основ за да имам лична карта. Не можат да ми ја земат по основ дека сум Македонец, не биди сеа теле.
Прво тук са македонци три категории хора-
1.Тези,които живеjaт во географска македониja.
2.Тези,които се нарекуват сами себе си македонци и са бежанци,дошли во БГ и не сакат да имат ништо обшто со македонците во РМ.
3.Македонци,които се определат сами себе си и се считат за истите като тези во РМ.
Македонците се знаjaт кои са,но поверваj никоj друг не сака да биде македонец.И това дека са македонци и сами себе си наричат така и се чувствуват дел от бугарската нациja не може да им се отрече и те имат това право.
Jaс сум ти го казвал веке.Не прави ти това со македонците во БГ,което прават грците со вас.Македонците тук имат право да се чувствуват дел от бугарската нациja и нема коj да им го забрани.
темава отиде у курац ...
абе бугари ... ова е за Војводина и Србија АЛООО
аман од вас у пм .
Да темава отиде по на исток, наместо на север ама уште еден офф само.Е како можи да немат ништо заедничко со егејците во Македонија? Па и со егејците насекаде на светот, како можи замо егејците во Бугарија да се бугарски Македонци, а другите се Македонци? Не ти смрди малце муабетот?