Војводина стана федеративно тело во Србија! Честитки до Србоманите!

Idval sum i kje idam be pile. Kafe kje mi nosish, bidi siguren :toe:

Аjде стига лупа глупости!Колелото се врти от пармак на пармак!Не се знае дали утре ти нема да носиш кафе.

Аjде стига лупа глупости!Колелото се врти от пармак на пармак!Не се знае дали утре ти нема да носиш кафе.

I sto loso ima vo toa?

Можат да ти земат личната карта секи един момент,заштото не си роден во БГ.Убаво е да прометеш устава малце.

Можат нормално ко ќе престанам да живеам во Бугарија, тогаш кога ќе нема основ за да имам лична карта. Не можат да ми ја земат по основ дека сум Македонец, не биди сеа теле.

Да беа србите паметми ке си го имаа денеска Косово како автономна покраина ...барем ке беше во нејзини рамки.
вака можи само да дадам сочуство до вљубените во Србија кои ги има доста на форумов:toe:

Струмикс ако си добар носач на кафе и ја се пријавувам за едно турЦко сос локум!:helou:

Де бе фми, не се нервирај :)
I sto loso ima vo toa?
Види...во суштина, нема ништо лошо, да дојдеш и да се кажеш, па да те носам некаде на кафе, како добар домаќин. И муабет убав да направиме, па да ти покажам некои работи...
Ама кога муабетов го постави така некако надмено...кај мене не минуваш бе пријател...

Абе си знајте и вие Бугарите многу убо, само некако не ви одговара вистината.

Објасни ми ти како можи во Бугарија да има Македонци (без разлика која претставка ќе му ја клајш), а во Македонија да нема Бугари. Како ви го објаснуват овај парадокс политичарите таму. Пошто за да бидиш бугарски Македонец (одроден) требало да си Македонец некогаш, значи постар е Македонецот, од бугарскиот Македонец. По никоја логика не можи да е обратното.

А јас знам дека вие не ги мразите Македонците, зошто сакате да бидите Македонци, дури и во Бугарија е срамно да си Бугар некако немаш гордост, друго си е да си „Маќе“, вие го мразите фактот шо го губите единственото нешто шо е вредно за гордост во сублиматот Бугарија.

Прво тук са македонци три категории хора-
1.Тези,които живеjaт во географска македониja.
2.Тези,които се нарекуват сами себе си македонци и са бежанци,дошли во БГ и не сакат да имат ништо обшто со македонците во РМ.
3.Македонци,които се определат сами себе си и се считат за истите като тези во РМ.

Македонците се знаjaт кои са,но поверваj никоj друг не сака да биде македонец.И това дека са македонци и сами себе си наричат така и се чувствуват дел от бугарската нациja не може да им се отрече и те имат това право.
Jaс сум ти го казвал веке.Не прави ти това со македонците во БГ,което прават грците со вас.Македонците тук имат право да се чувствуват дел от бугарската нациja и нема коj да им го забрани.

Абе си знајте и вие Бугарите многу убо, само некако не ви одговара вистината.

Објасни ми ти како можи во Бугарија да има Македонци (без разлика која претставка ќе му ја клајш), а во Македонија да нема Бугари. Како ви го објаснуват овај парадокс политичарите таму. Пошто за да бидиш бугарски Македонец (одроден) требало да си Македонец некогаш, значи постар е Македонецот, од бугарскиот Македонец. По никоја логика не можи да е обратното.

А јас знам дека вие не ги мразите Македонците, зошто сакате да бидите Македонци, дури и во Бугарија е срамно да си Бугар некако немаш гордост, друго си е да си „Маќе“, вие го мразите фактот шо го губите единственото нешто шо е вредно за гордост во сублиматот Бугарија.

Da se sramim deka sme bugari??? Ti ne si dobre, batka.
Sega ti kato se si podpishal nasekade kako bugar, iako ne mrazish i ne se imash za takov, i.e. dal si si gazot, neka ti e sram togash.
Sekoj koj e zhiveel vo BG znae, deka sekoj bugar e gord so imeto i nacijata si i toa od sto se srami e deneshnata mu drzhava.

Можат нормално ко ќе престанам да живеам во Бугарија, тогаш кога ќе нема основ за да имам лична карта. Не можат да ми ја земат по основ дека сум Македонец, не биди сеа теле.

Можат и уште как,ако извршиш престапление по наказателен кодекс,можат.:wink: Исто ако си заплаха за националниот интегритет исто могат.
Ти си чужд граганин и секи един момент можат да ти дадат 24 часа да напуштиш државата БГ и да ти земат картата.
Има такви примери на които им дадоха 24 часа да ja напуштат БГ и со забрана за влез 10 години.

Достате со Бугари,македонцуте земаат бугарски пасоши заради економски причини, тоа што јас не би го сторил и скршен денар да немам.Тоа е факт и тие што земаат пасоши нека одат таму да живеат.Полоши се од Албанците и такви предавници немам видено.Да не одиме оф-топик темава е за Војводина.

темава отиде у курац ...
абе бугари ... ова е за Војводина и Србија АЛООО
аман од вас у пм .

Прво тук са македонци три категории хора-
1.Тези,които живеjaт во географска македониja.
2.Тези,които се нарекуват сами себе си македонци и са бежанци,дошли во БГ и не сакат да имат ништо обшто со македонците во РМ.
3.Македонци,които се определат сами себе си и се считат за истите като тези во РМ.

Македонците се знаjaт кои са,но поверваj никоj друг не сака да биде македонец.И това дека са македонци и сами себе си наричат така и се чувствуват дел от бугарската нациja не може да им се отрече и те имат това право.
Jaс сум ти го казвал веке.Не прави ти това со македонците во БГ,което прават грците со вас.Македонците тук имат право да се чувствуват дел от бугарската нациja и нема коj да им го забрани.

Е како можи да немат ништо заедничко со егејците во Македонија? Па и со егејците насекаде на светот, како можи замо егејците во Бугарија да се бугарски Македонци, а другите се Македонци? Не ти смрди малце муабетот?

Абе пак ќе речам, кој сака да ја прифати, ќе ја прифати вистината.

А јас не му го одземам правото на никој да е одроден Македонец, кој шо сака нека си биди во животот. Јас сакам ти (и општо сите Бугари) да сфатите дека за да има бугарски Македонец, мора прво да имало Македонец, зошто обратното едноставно не е возможно.

И ќе имаме крај на муабетот, засекогаш ќе имаме соживот и разбирање. Само треба една официјална изјава, дека Македонците кои се доселени од Егејска Македонија се чуствуваат како Бугари и тие се дел од бугарската нација, а Македонците кои живеат во Македонија не се и никогаш не биле дел од бугарската нација. МОЖИ ВАКА?

темава отиде у курац ...
абе бугари ... ова е за Војводина и Србија АЛООО
аман од вас у пм .

Za Vojvodina,

Tezhko Vojvodina da se oddeli od Srbija. Minaa ovie vremena.

минаа времињата кога тоа се правеше со оружје у рака ...
а овие времиња на мирно и демократско одцепување допрва почнуваат ...
кулата од карти почна со Косово.
меѓу другото на ред е Егеј и Пирин :wink:

Е како можи да немат ништо заедничко со егејците во Македонија? Па и со егејците насекаде на светот, како можи замо егејците во Бугарија да се бугарски Македонци, а другите се Македонци? Не ти смрди малце муабетот?
Да темава отиде по на исток, наместо на север ама уште еден офф само. :).
Не ги заборавај и Македонците кои и ден денес живеат во Егејска Македонија и тие се декларираат Македонци така да многу е јасно кој кого претопил со тој поим "бугарски Македонци".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom