Војводина стана федеративно тело во Србија! Честитки до Србоманите!

Етнички ги исчистија Германците и Унгарците под изговор дека биле соработници со фашистичкиот окупатор.

во Војводина сега можеш да ги најдеш сите балкански нации на едно место
има од места каде што доминираат Македонци, други Унгарци има и кајшто доминираат Романци, а има и со еднаква поделба пола пола

Се радвам за унгарците.Винаги са били наши сојузници.Наред са западните покрајнини:smir:

Наскоро и Софија ќе ја нарекувате “западна покраина“ зошто ќе бидне Македонска :helou:

Наскоро и Софија ќе ја нарекувате “западна покраина“ зошто ќе бидне Македонска :helou:

И как ке стане ова ??
Ке објавите воина на Б'лгарија и ,,силната,, и модерно воурожена македонска армиа ке превземе Софиа:pos2::pos2::pos2:

Време им беше .Деградирани беа. Косово и Војводина беа автономии.По долгогодишната деградација добија за прв пат статус на република.Долго време Србија мислеше дека ќе може да ја присвои Војводина и никому ништо.Од истата причина и го изгуби Косово, тврдоглаво не дозволувајќи статус на република за Косово.Од истата тврдоглавост ја изгубија и Црна Гора, доделувајќи им легитимирани права во федерацијата Србија и Црна Гора.Конечно се опаметиле и научиле нешто од сопствената историја и за прв пат во Србија некоја република да еволуира во статусот- од автономија во федерална единка.

neka im e so lesno....Srbija ednostavno si go barase sama a koj si go bara si go dobiva koga togas....

Војводина ќе биде малку потешко да се оддели од Србија бидејќи 65% од населението се Срби, приближен процент на Македонците во Македонија. Е сега ако останатите заедници се здружат во еден фронт за независност, каде би убедиле и добар дел од Србите, можеби би издејствувале некаква независност, меѓутоа тешко да дојде до ова, се додека е голем процентот на Србите во Војводина кои сеуште се лојални на централата во Белград.

Време им беше .Деградирани беа. Косово и Војводина беа автономии.По долгогодишната деградација добија за прв пат статус на република.Долго време Србија мислеше дека ќе може да ја присвои Војводина и никому ништо.Од истата причина и го изгуби Косово, тврдоглаво не дозволувајќи статус на република за Косово.Од истата тврдоглавост ја изгубија и Црна Гора, доделувајќи им легитимирани права во федерацијата Србија и Црна Гора.Конечно се опаметиле и научиле нешто од сопствената историја и за прв пат во Србија некоја република да еволуира во статусот- од автономија во федерална единка.

Сепак цената што ја платија е многу висока и сега нека велат дека тие се горд народ.

Сепак цената што ја платија е многу висока и сега нека велат дека тие се горд народ.

Повеќе би рекол ПРЕПОТЕНТЕН и АРОГАНТЕН народ (генерализирано).

Повеќе би рекол ПРЕПОТЕНТЕН и АРОГАНТЕН народ (генерализирано).

Точно така е реалното, јас сакав да ги цитирам нив и зборовите од нивните усти:smir:

Se e toa ubavo raduvajte se na nesrekjata na komsijata no samo bi sakal da vi postavam edno prasanje na forumdziite na kajgana koi svrsuvaat vo gakji zaradi toa sto Vojvodina ke se odcepuvala od Srbija.Nema problem neka se odcepi Vojvodina da receme i Sandzak neka se odcepi od Srbija sto od seto toa dobivame nie vo Makedonija???
Vtoro prasanje za forumdziite na kajgana sto likuvaat po ova prasanje kolkumina od niv nekogas vo svojot zivot bile vo Vojvodina i Sandzak i dali ja znaat strukturata na naselenieto i regionalnata podelba na Srbija???
Ajde strucnjaci da ve vidam!!!
Dali znaete deka so sekoe ponatamosno menuvanje na granicite na Balkanot Makedonija samo gubi i deka mnogu lesno mozeme da doziveeme nesto slicno na sudbinata na Srbija so Kosovo bidejki i nie sme po sekoj osnov vekje federalizirani.
Ne se raduvajte premnogu i pred vreme bidejki sekoe tektonsko pomestuvanje vo politikata i odnosite na silite na Balkanot se prenesuva od edna drzava vo duga sto mnogu pati do sega se pokaza kako takvo pa i ova prasanje na Vojvodina bi mozelo kaj nas da dovede do mnogu pogolemi potresi odkolku e toa situacijata so Srbija bidejki nie sme vo mnogu ponezavidna situacija od severniot sosed i toa vo sekoj segment.
E sea moj stav e dokolku Vojvodina kako pokraina na Srbija saka avtonomija toa e pravo na izbor na naselenieto na taa pokraina i neka si resat kako sakaat da ziveat tie samite i ne me ni interesira bidejki siguren sum deka niv ne gi interesira kako nie ziveeme ovde vo Makedonija.
Vo sekoj slucaj Srbija da se svede i na Belgradski pasalak ke bidat pak vo podobra pozicija od nas bidejki nie sme mnogu podlaboko zaglaveni vo odnosite vnatre vo samata Makedonija no isto taka imame golemi i opasni prasanja otvoreni so nasite sosedi prvenstveno ovde mislam na Gejcite dodeka pak za Bugarite i nivnata opcinetost so Makedonija ne sakam ni da zboruvam.

Много лошо ке биде ако това стане. Требва Србиjа да влезе во ЕУ со целата си териториjа. Толку много мали држави на балканите на кого са му от полза? Замислете се. Divide and conquer!

inache vojvodina nema shanci da se otcepi od srbija bidejki 70% od naselenieto se srbi

Madjarite se gomno od narod, a vojvodina ke se odcepi togas i makedonija ke ja snema zosto nie sme vo ista situacija na makedonsko naselenie vo sporedba so srpskoto naselenie vo vojvodina.(nie sme 63% vo mk, tie 65% u vojvodina)
A kolku ima ovde licemeri e cudo, koga velevte srbite pravea vojni dobro i pravilno bese sto go izgubija kosovo.
Epa da znaete hungarija ja izgube vojvodina kogaa ja napadna jugoslavija vo vtorata svetska vojna i bese na stranata na Hitler pa posle koga izgubija sega ke kukat.
Nikoj ne ve tera da gi sakate ni ednite ni drugite ama bidete realni i ne pisuvajte licemerski gluposti.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom