Црвенковски: Замена на ФИРОМ со Република Македонија - Скопје, би било фер решение

:pos2::vozbud::vozbud:aj aj:) a moze jas tebe dati go smenam sakala ti ili nejkela.:pos2::pos2:

Еве мене смени ми го името! Ама неможеш, а Бране и Гвујо се претседател и премиер, Они и те како можат да го изманипулираат народов да гласа зашто и да е. Види само колку пати, после сите каки бранко победува на избори. Е тоа е бате разликата меѓу нив и тебе.
Ако они решиле да го сменат името, јас не знам што би ги запрело ни референдум ни свети Петар не ги запира, без огледна побудит од кои го прават тоа.

A na kurof!
Jасно бе нека ви е дебелоглавци едни дека и Б.Ц. легна на брашно после некое време па прифати дека референцата е дан дил и дека мора да се преговара за компромисно решение, така и Н.Г. знае и му е јасно дека ќе има некаква промена на името.

Маката е што никој не сака да биде тој кој ќе потпише такво нешто оти потоа ќе биде шполитички мртов за вјеки веков!
Освен ако таа промена не еверификувана од народот (РЕФЕРЕНДУМ) или им се продаде на деминутивчињата малокурефски во МК со соседна (исток-запад-север-југ) провениенција дека е д бест дер из солушн.

Затоа и се гради рејтинг, за да може малку да биде гибнат при сервирање на баљезгарии пред народец при којшто одвреме навреме како троскот се појавува некој со аналитичен ум и кој вели дека лајната се лајна без оглед дали се сервирани во пејпр плејт или на голден факинг треј!

Кога се тргна за Брисел се отиде со ЗАЕДНИЧКИ став, ниту личен на Грујо или ВМРО туку на сите политички субјекти:

Значи ако некој спасил промена на име пред Букурешт тоа беше Грујо со недозволувањето да се изгласа декларацијата во Собранието.

Наспроти инсистирањето од Б.Ц.

Јас бев на протести дента против тоа гласање како и многумина овде присутни. Значи без манипулации.

А што се однесува до предлогот Р.М.-СК ајде повторно на кантар да ги ставиме “цврстите“ ставови на Б.Ц. :

Go podrzuvam ova na BC iako ne vervam deka GR ce prifati.Znae deka imame debili na vlast.

Dali nekoj ce bidi zigosan?
Ne treba,ama tolku im seci i na dvete partii...

A to sto "se spasuvase" ime pred Bucuresti so protesti...se bese EYR maslo...taka se vika grckata Cia...barem da zemese Serpico nekoj dinar...steta ne bil informiran.

треба да го смениме името!
редно време е!
сите бараат да направиме отстапка а гејците велат дека ке попуштат ако отстапиме од сегашното Република Македонија!
значи мој предлог:
Го менуваме името од Република Македонија во МАКЕДОНИЈА,и сите се среќни и задоволни:smir:

И дајте воздржете се од национални навреди кон нашата пријателка...убаво си кажа.

Мене цела оваа ситуација со Бране И Грујо ме потсеќа на она лош цајкан и добар цајкан ко ќе тераат некој да признае нешто во полициска станица. Успат да кажам дека никој нема мадиња да смени име. Ниту Бране кој е толку години на власт ниту Грујо. Финтата е кој поќе ќе се излижи кај странците за наредните избори да добие власт (демек ја овај помек е можи да попушти ќе биди на власт или овај не попушта па нема власт). Е сега тука прашање е кога народо ке се разбуди и ќе речи не на манипулаториве.:toe:

Да бе, ти немаш чуено?!!!!
Утре у службен весник че ја објавеле изјавата.
Со шарени корици.
И од сега сите мисли за по голема нужда на Банко таму ќе може да се читаат.
Оти Бане е нашиот мудрец, нашето сонце, нашата месечина, нашиот цвет.... ма, Бане е нашиот Тито!!! Или Кастро ли беше!!??? :tapp::tapp::tapp:

Добро бе ботче "Јебан" 8.09 немој со патетична иронија да ми реплицираш на јасно поставено прашање,значи ако имаш да одговориш нешто аргументирано и во форма на иронија прифаќам ,ако не прескокни ми го постот како многумина.

Тој мој и твој Гвујо за темел на кокошарник во Долно Садово му се прави специјална емисија во ударен термин ,а во моментов идиотот од претседателот на државата изјавува дека Македонија-Скопје е прифатливо ,а премиерот воопшто тоа не го тангира барем јас не прочитав некаде да ја искритизира изјавата значи "мудро" молчи т.е одобрува.

Значи јас не сум "јебан" ни од Грујо ни од Бранко па можам да плукам и по двајцата

Апропо "Јебан"

На босански "karam"-jebem

"karan"-jeben

Пример

Култниот цитат од Близнаци со Жан Клод Ван Дам на Босанецот

prvo ke da ga karam pa onda ke da ga bijem:smir:

Абе овај Б.Ц. пак секс во уши ни мава.... Уште мисли дека има овци во оваа држава. До кога бе вака, ене го март, ке дојдат изборите. Ке има некој ненормален да гласа за неговата политика? Да неговата, оти оваа политика не е на СДСМ, туку е негова, чисто. Тој го раководи СДСМ, сите останати само се клањаат и амин викаат.

п.с. кога ке се подумам какви се животни живеат во државава... ке се најде некој што ке гласа за сдсм.

Бранко а и другите политичари кој ќе прифатат меѓународна промена на име,изгледа убедливо сакаат идните генерации Македонци да им се серат на гробовите.

Просто мазохистичко задоволство пружа анализата на логиката на БЦ и фрчле мали. Првиов ја зема како аксиом референцата ФИРОМ и сеа као бара замена за истата без тролот рошав да му текне дека таа референца е една травестија која токму тој ни ја пружи, а вторион гремлин излигавен со неподнослива леснотија се откажува од името за меѓународна употреба, а пази, се бори за иднетитетот и јазикот?! Абе дал’ да се смееш, ил’ да плачеш на умот на наказиве? :tapp::violent1:

Alo trolot koj ni go pikna so referencata ne bese B.C. ami Ednookio umobolnik, frle, denko i Stevo pokojni.

No toa ne go pere od lajnata za koi treba da bide nabien na kolec.

Ова е непревртливиот и постојан Бране.
Бране кога играш танго со Грците, увек од позади страдаш.
Еми пред некој ден велеше дека географска одредница за нашето име е фер компромис.
Денеска велиш РМ-Скопје.
Сакаш во изолација да не ставиш ?
Што ти е ?
Да не те фатил вирусот на Груевски ?

Инаку интересно господа ајде една мала анализа иако не е тоа темата. Всушност БЦ никогаш нема добиено на избори туку секогаш ја приграбувал власта со наместени избори по претходен дил со курвите европски. 1994 беше така, 2002 исто така ги намести изборите после едно невидено перење на мозок со помош на соросоидниот гноен исцедок милчин, а и 2004 се намести претседател повторно без да победи на избори. Неверојатен случај е тоа господа, неверојатен и неповторлив!

Инаку интересно господа ајде една мала анализа иако не е тоа темата. Всушност БЦ никогаш нема добиено на избори туку секогаш ја приграбувал власта со наместени избори по претходен дил со курвите европски. 1994 беше така, 2002 исто така ги намести изборите после едно невидено перење на мозок со помош на соросоидниот гноен исцедок милчин, а и 2004 се намести претседател повторно без да победи на избори. Неверојатен случај е тоа господа, неверојатен и неповторлив!

Никој не се сомнева во неговата способност за наметнување, меѓутоа многу погрешно ја користи таа негова интелигенција, бидејќи е опасно интелигентен, штета што не се изградил како Македонец и родољуб па ќе имавме голем потенцијал да ги избегнеме сите грешки од минатото, ама тоа е.... неговата способност ја отсликува нашата неспособност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom