Слаткар(истика)

Д

ДаркхарТ

Гостин
Кога „вистинските луѓе“ ќе почнат да плаќаат за трудот на тие што ја прават музиката за нив („вистинска“, „хаце“ и сл.), тогаш ќе можат да се наречат „вистински луѓе“.
Ја плаќаа.Повеќе не.

Andrejnalin

Резонатор на хармоници
Член од
4 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Ја плаќаа.Повеќе не.
Е, тука се забележува зошто луѓето почнуваат да се тргаат од „правите музики“ и сл. Бидејќи нивните слушатели ги боли к*р за музичарите, само гледаат да добијат музика а да не платат ништо за неа.

Ако ви е.

Член од
30 октомври 2009
Мислења
15
Поени од реакции
1
Кога „вистинските луѓе“ ќе почнат да плаќаат за трудот на тие што ја прават музиката за нив („вистинска“, „хаце“ и сл.), тогаш ќе можат да се наречат „вистински луѓе“.
Kога вистинските луѓе ќе почнат да плаќаат за ткн вистинска "хаце" музика тогаш за вас и таа музика нема да биде вистинска и хаце туку комерцијала

creator_92

haker4e
Член од
16 јануари 2009
Мислења
188
Поени од реакции
3
Никој не рече дека слаткар е најбољи, ја си се држам на темата, и ќе повторам пак дека ти го критикуваше затоа што демек не знаел да сврзе реченица, имал говорна маана.. И не можел да праи песни ради тоа.
И дај молимте, пред да упатуваш коментари у стилот „види зашо е муабетов ќе сватиш“ пошо уште малце ќе избегаш и на друг артист.
dobro aj ne mislam da se karam ali muabetov mi bese za toa deka nemoze revolucija on da pravi,a zaso? epa obrazlozhiv sklopi malce pa ke vidish...:kesa:

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
dobro aj ne mislam da se karam ali muabetov mi bese za toa deka nemoze revolucija on da pravi,a zaso? epa obrazlozhiv sklopi malce pa ke vidish...:kesa:
Неможам да склопам, пошо очигледно и ти си имаш проблем со склопување реченици, не бил само слаткар..

Д

ДаркхарТ

Гостин
Е, тука се забележува зошто луѓето почнуваат да се тргаат од „правите музики“ и сл. Бидејќи нивните слушатели ги боли к*р за музичарите, само гледаат да добијат музика а да не платат ништо за неа.

Ако ви е.
Не ми е ако.
Не сум фан на Слаткар.Порано му поштував траки додека беше Е.О. ама од кога продаде гз под кирија неможам да го смислам.И да му плаќаа порано тие вистински луѓе само што тие вистински луѓе се во помал број.
Онда Слаткар виде нема ќар и си го продаде газот...Но зборот ми беше.Никогаш не би изигравала дворски шут кој забавља нискоинтелигентни суштества (читај глупачки со прсте в пиќе) Капиши???

Него ја слушнав песната Да полетам и морам да признаам дека пријатно ме изненади.:pipi:

Andrejnalin

Резонатор на хармоници
Член од
4 јануари 2009
Мислења
75
Поени од реакции
7
Kога вистинските луѓе ќе почнат да плаќаат за ткн вистинска "хаце" музика тогаш за вас и таа музика нема да биде вистинска и хаце туку комерцијала
Не зборувај глупости, може музика да биде „хаце“ и да биде платена. Бидувањето „хаце“, односно, музика со добра идеја е независно од тоа дали е платена или не. Т.е. системот ТРЕБА да биде наместен така што колку е подобра музичката идеја, толку повеќе пари одат кон нејзе.

Но, проблемот е во публиката која плаќа. Тие се ретардирани.

Член од
22 септември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
32
Не зборувај глупости, може музика да биде „хаце“ и да биде платена. Бидувањето „хаце“, односно, музика со добра идеја е независно од тоа дали е платена или не. Т.е. системот ТРЕБА да биде наместен така што колку е подобра музичката идеја, толку повеќе пари одат кон нејзе.

Но, проблемот е во публиката која плаќа. Тие се ретардирани.
Таков е нашиов народ, сакаат се на гага.. Не им се дава по 100 денари за цеде со хаце музика, нормално, кога можат да ја симнат од нет..
Штом е така, нека слушаат комерцијала и нека трубат по форуми за грешките што сами ги предизвикале.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Денес земав карти, плукајте..

Д

ДаркхарТ

Гостин
Таков е нашиов народ, сакаат се на гага.. Не им се дава по 100 денари за цеде со хаце музика, нормално, кога можат да ја симнат од нет..
Штом е така, нека слушаат комерцијала и нека трубат по форуми за грешките што сами ги предизвикале.
И да е хаце и да не е пак ќе го симнат од интернет. :)
Еве на пример јас...Зошто да идам да купувам кога интернетот ми овозможил се да ми биде на дофат и плус поефтино?
Имам цели дискографии и се е од интернет спуштено.Замисли за тие албуми колку пари треба да се плеснат. Плиток е македонскиот џеб :wink:

El 'Borracho

Riot Maker
Член од
18 јули 2009
Мислења
822
Поени од реакции
238
Дури не се донеси строг и ригорозен закон за СТОП на пиратеријата, ниедна музика нема да биди доволно ценета и ниеден уметник музичар нема да прави пари. Сите мак музичари прават пари само кога настапуваат во околните кафичи и дискотеки. То е сирува реалност

Д

ДаркхарТ

Гостин
Дури не се донеси строг и ригорозен закон за СТОП на пиратеријата, ниедна музика нема да биди доволно ценета и ниеден уметник музичар нема да прави пари. Сите мак музичари прават пари само кога настапуваат во околните кафичи и дискотеки. То е сирува реалност
Тука си во право.Скоро никој сега не иде да купува албуми и да лупа дупло повеќе пари.Освен колекционери и некои со подлабоки џебови.

Kajgana Shop

На врв Bottom