Д
ДаркхарТ
Гостин
Кога „вистинските луѓе“ ќе почнат да плаќаат за трудот на тие што ја прават музиката за нив („вистинска“, „хаце“ и сл.), тогаш ќе можат да се наречат „вистински луѓе“.
Ја плаќаа.Повеќе не.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога „вистинските луѓе“ ќе почнат да плаќаат за трудот на тие што ја прават музиката за нив („вистинска“, „хаце“ и сл.), тогаш ќе можат да се наречат „вистински луѓе“.
Ја плаќаа.Повеќе не.
Никој не рече дека слаткар е најбољи, ја си се држам на темата, и ќе повторам пак дека ти го критикуваше затоа што демек не знаел да сврзе реченица, имал говорна маана.. И не можел да праи песни ради тоа.
И дај молимте, пред да упатуваш коментари у стилот „види зашо е муабетов ќе сватиш“ пошо уште малце ќе избегаш и на друг артист.
dobro aj ne mislam da se karam ali muabetov mi bese za toa deka nemoze revolucija on da pravi,a zaso? epa obrazlozhiv sklopi malce pa ke vidish...:kesa:
Е, тука се забележува зошто луѓето почнуваат да се тргаат од „правите музики“ и сл. Бидејќи нивните слушатели ги боли к*р за музичарите, само гледаат да добијат музика а да не платат ништо за неа.
Ако ви е.
Него ја слушнав песната Да полетам и морам да признаам дека пријатно ме изненади.![]()
Ехехе глуп народ ама силна држава!Народот е глуп.
Kога вистинските луѓе ќе почнат да плаќаат за ткн вистинска "хаце" музика тогаш за вас и таа музика нема да биде вистинска и хаце туку комерцијала
Не зборувај глупости, може музика да биде „хаце“ и да биде платена. Бидувањето „хаце“, односно, музика со добра идеја е независно од тоа дали е платена или не. Т.е. системот ТРЕБА да биде наместен така што колку е подобра музичката идеја, толку повеќе пари одат кон нејзе.
Но, проблемот е во публиката која плаќа. Тие се ретардирани.
И да е хаце и да не е пак ќе го симнат од интернет.Таков е нашиов народ, сакаат се на гага.. Не им се дава по 100 денари за цеде со хаце музика, нормално, кога можат да ја симнат од нет..
Штом е така, нека слушаат комерцијала и нека трубат по форуми за грешките што сами ги предизвикале.
Тука си во право.Скоро никој сега не иде да купува албуми и да лупа дупло повеќе пари.Освен колекционери и некои со подлабоки џебови.Дури не се донеси строг и ригорозен закон за СТОП на пиратеријата, ниедна музика нема да биди доволно ценета и ниеден уметник музичар нема да прави пари. Сите мак музичари прават пари само кога настапуваат во околните кафичи и дискотеки. То е сирува реалност