M
Mr.InF3ction
Гостин
пред неколку дена гледав интервју со него .. и сфатив дека е сељак ...ама јбг има неколку убави песни
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кој речник чоече :helou:
не сфаќам зш се прави вака?
говорна мана ?мислиш дека стварно дтка ?Недостиг на интелегенција, говорна мана и малце можда е нашмркан, а можи и не, кој че ти кажи.
говорна мана ?мислиш дека стварно дтка ?
а кога пее? wtf am confusedСигурен сум.
а кога пее? wtf am confused
ако незнаеш што е тоа „Новиот аспект на старата школа“ не се бламирај да речеш дека си рапер, од кога ќе сфатиш шо е тоа пробај нешто со „Сафизам“ и после коментирајте за квази раперчињатаУ Македонијава ако знаеш за рап прво треба да знаеш како што се Чиста и Саф :pos2: Токму така се согласувам брат :helou:
Ти пошто си рапериште... ајде кажи ми, чиви се стиховиве, и дали се од рапер, или од некоја пичкица која сака да напраи пари...
“““Now shorty, she in the club, she dancing for dollars
She got a thing for that Gucci, that Fendi, that Prada
That BCBG, Burberry, Dolce and Gabana
She feed them foolish fantasies, they pay her cause they wanna
I spit a little G man, and my game got her
A hour later, have that ass up in the Ramada““““
Само знаете да серакате... и ништо више.
Како прво не сум рапериште, слушам рап али со поента. Слаткар е далеку од поентата и некој заклучок во неговите песни. Си прави кеш, врти пичиња, го боли кур, се убаво тоа. Али не е тоа финтата. Жално е што младината се пали на песни како "шопинг", а уште пожално е тоа што сте го споредувале и со Марчело.
Текстот горе е од пичкица шо сака кеш, ништо повеќе. Уште кога спомнува Dolce and Ganba, Gucci и тие срања веќе знам за што станува збор во текстот.
Новиот популарен хип хоп, кој е слушан како турбофолкот на балканот (А токму тоа и е...) е кич музика, и комерцијална работа. Ама успехот во својата работа може да се вреднува на овој или оној начин. И Ден Браун продава милиони книги но е шунд литература, ама никој не може да му го спори успехот, бидејќи групата кон која се насочил смета дека е исклучително добар во тоа што го прави. Па така, и оние кои сметаат дека Слаткар е лош, едноставно не мора да го слушаат и да се насочат кон нешто кое нив им се допаѓа и сметаат дека има повеќе стил. Ама немаат право да кажат дека не е добар, бидејќи грешат, тоа е само нивно субјективно гледиште.Пи*кицата која ги напишала стиховите напиша:It's the same way when people don't acknowledge me for writing about the harsh realities. I sold over 36 million records and I don't have a Grammy. My First album sold 13 million copies...
Жолта штампа се вика... Абе знај да удри кај шо треба ама не знај како треба. Прво јади за жолтата штампа а сеа го промовира албумот во Свет?! :icon_eek: Кај се видело такво нешто бе? Контрадикторен е. Или прај музика само за пари. Тогаш не е рапер. Раперите чувствата и работите шо му се случват ги насочуват во песните и тие му се огледало на карактерот, а не денес вака утре така, денес кажва нешто - утре го негира и прај нешто спротивно на то шо кажал дека го мрази... Без веза! :helou:Слаткар ме нервира зошто не знае да се понаша у јавност. мое мислење е дека колку и да сака да го испочитува стилот „вауу баш ме боли за се“ на телевизија и во весник (списание) треба да се одржува некое ниво. мноогу се разочарав од него кога го читав интервјуто што го имаше дадено во свет...баш од таа причина што ја напоменав погоре. инаку за песните што ги прави, добри се, му оддавам „респект“ знае да удри каде што треба..особено песната, не знам како се викаше ама попара ги праи новинарите, папараците и слично..
не сфаќам зш се прави вака?
gooner: Има говорна мана... и како што знам...а и сите знаеме како звучат неговите траки нема дткање вакво.... викаат тоа било зашто кога и да пеел тој бил надуван али доста надуван па не дткал
Не го измислувам ова , и не го гарантирам :smir: