Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
aj be ne mrsi mnogu muda koga nisto ne znaes zasto da odime da navivame kako komiti mislam deka e jasno deka komiti se navivaci na vardar i ne gledam zasto bi odele na reprezentacija kako komiti pa na sto ke lici toa crveno zolta boja a nie crveno crni transparetni i salovi vaka si e podobro koj saka si odi si naviva so crveno zolt sal i makedonsko zname pr bese u hrvatska se odlicno navivanje ama ne licese na nisto toa ckembari zeleni nie crveno rni pirati palvo beli i vojvodi vaka site edno crveno zolto na reprezentative natprevar ne treba da se mesaat navivackite grupi jas mislam
Не се узбуѓавај ;)
Кога се работи за репрезентација не треба да се делат навивачите на Комити, Чкембари или што знам кои други навивачки групи.
Ти ако си навивач нема да гледаш дали Минчо бил на власт дали Скопско бил на власт во РФМ, ќе идиш ќе навиваш за Македонија.
Докажавте дека ако не ви се додели некој гратис не идите да навивате, ебате навивачите ...и Скопје докажа дека е еден од најлошите градови во однос на тоа дека ако нема ебан гратис и ако на некој навивач не му е по кеф нешто не идат да навиваат.
Утакмицата да беше во Куманово(пр. го земам него), салата ќе беше преполна и немаше да се слуша спикерот, туку навивачите(обичните гледачи)...
Џабе ви е сала од 6000 места, кога неможите да ја исполните.
Не се вадите на тоа дека бил работен ден, Скопје не е мал град ;)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
јас не знам зашто рфм с есрами да земе еден до двајца квлаитетни странци. тоа го направија кошаркарите, тоа го направија жените ракоемт па псотигнаа добри успеси редовно пласамн ан европско. ако пратите ракоемт се сеќавате дека унгарија пред неколку години имаше црнец как остранец, сега направија екипа. И ако кире е повреден на мојсовски не му иде тогаш да има кој да ги замени. не треба тука никаква гордост, реално фалат двајца тројца поквлаитетни играчи и ќе играме поелсно во вакви ил ислични натпревари.

тренерто се сложувам нема авторитет, не го извади мојсовски 40 минутои а не му одеше, го стави филип лазаров на крај кој беше подобар и тој одма даде три гола од игра а мојсовски за 40 минути само еден :smir:, тоа е до тренерот кој треба да осети или да има авторитет кој да седне на клупа па макар и звезда да е.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Не се узбуѓавај ;)
Кога се работи за репрезентација не треба да се делат навивачите на Комити, Чкембари или што знам кои други навивачки групи.
Ти ако си навивач нема да гледаш дали Минчо бил на власт дали Скопско бил на власт во РФМ, ќе идиш ќе навиваш за Македонија.
Докажавте дека ако не ви се додели некој гратис не идите да навивате, ебате навивачите ...и Скопје докажа дека е еден од најлошите градови во однос на тоа дека ако нема ебан гратис и ако на некој навивач не му е по кеф нешто не идат да навиваат.
Утакмицата да беше во Куманово(пр. го земам него), салата ќе беше преполна и немаше да се слуша спикерот, туку навивачите(обичните гледачи)...
Џабе ви е сала од 6000 места, кога неможите да ја исполните.
Не се вадите на тоа дека бил работен ден, Скопје не е мал град ;)
Што ти е проблемот тебе па те глеам цело време плукаш по Комити, Вардар и Скопјани ?!
Комити колку што имаат напраено за Македонија ти и твојот смрден град и сограѓани никад нема да напраите....
Нормален е револтот и бојкотирањето на Комити како навивачка група на репрезентацијата. Што добиле Комити од државава ?
Ако незнаеш ја ќе ти кажам. Само кривични пријави и казни затвор....
Ова шо збориш дека само со гратиси идат на утакмици исто не е точно. Не бев у можност да отидам на натпреварот ама се кладам дека голем дел од присутните во салата се членови на нг Комити.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Колку заврши мечов? На факултет бев не можев да пратам...

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Незнам што да мислам. Од тоа што го видов, ми се вртат мисли и за конспираси теори дека овие идиотиве од Металург намерно играа слабо... До душа не сум ги прател Металург многу, но не верувам дека Наумче станал вакво дрво. Значи немогуче е НИТУ ЕДНАШ до 55 мин. да се обиде да направи продор... ќе тргне и ќе се врати, ни продор ни шут немаше до 5мин. пред крај.

А и другит ништо поарни, никаква концепција, никаква тактика. Нит игра преку пикер, ни преку крила... Бевме у дефицит од втор шутер кога Кире играше, сега останавме без никаков шутер.

Исто не ми е јасно, како и после -10 разлика, Шундовски играше со истите 7 од почеток. Па логички е ако не му оди некому да го извадиш бар некоја минута, дај шанса на друг. Од друга страна и у последните 20 минути веќе се знаше дека не можеме да ги стигнеме, дај шанса на резервите, испробај ги. На крај беше „the awkard moment when Filip Lazarov is your best scorer". Не, можда е дрво и тој, али браво за денска, единствено браво за него и Борко.

Реков, многу чудни работи, ме тераат да мислам на лошо. Уверен сум дека ова не е ни пола од можностите. Изгледа почнува да смрди и во оваа репрезентација...

Што се однесува до публиката, имаше солидна бројка со оглед на времето на одигрување и цената на картите... а и за без навивачка група, солидно почна навивањето, после со резултатот и тоа умртве...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Значи гледајќи ги нашите како играат денес ми се повраќаше...:kesa:
Па како да гледам меч од нашата лига....
А изгледа големите звезди од Металург си мислеа дека само ќе се прошетаат на терен...
Ова е ЕВРОПА манекенчиња,не е нашата напатена лига...
Земаат огромни плати за ваква лига,играат 2,3 јаки утакмици...и другото се е курташак...
Па после сакаме јака репка да иаме....
НИКОГАШ НЕМА ДА ИМАМЕ...
Со играчи на кои приоритет им да играат за висока плата во ваква лига,да ја грејат клупата на битните мечеви,и да влезат по некоја минута со Пролет.....е па не се прават играчи на тој начин......
Ама важно на нашите им е важно да играат за газда Минчо,дали ќе напредуваат во кариерата ги боли:bip:,важно е да стигаат парињата на 1ви....
Со само 1 играч кој игра врвен ракомет.....не се прави јака репка....
Видете ги Унгарците,речиси целата репка им е составена од играчи од ЛШ,кои играат еден куп силни мечеви во годината и стигнуваат до самата завршница...
Ние сакаме со импровизација да направиме нешто...
Околу играчите...
Митков...цццц кое дрво човече...за Мајнов да не трошам зборови....да не се знае обична полуконтра 3-2 да се изведе,заринкуваат како брод во акрпа во противничка одбрана...
Типично НЕЗНАЕЊЕ....
Сакаме со дрва како Стоилов,Велко да правиме јака репка?Тие и за одбрана не се,камоли за напад....
Хаха...како само успеа да ги промаши контрите Велко....колку само затупел дечкото чудо нешто..
Е па не се напредува во нашата лига.....
Ако веќе Металург форсираше свои играчи,барем да го земеа Стојчевски ака Бардакот,па тој вреди колку 7,8 играчи на Металург заедно....
За тактиката на Звонко шо да кажам,игра со два ниски бека...со Мојсо на лев,против една ваква силна,висока и подвижна одбрана на Унгарија...
Без вистински шутер,со дрво како Митков на десен,играч кој освен голот не гледа ништо друго,ни дали има пикер слободен,ни дали има крило слободно....
Па резервниот голман на Унгарија не уби,шо ли ќе се случеше да бранеше Фазекаш....
Да бидиме среќни шо намалија на гаста малку Унгарците,инаку ќе го јадевме дебело на д 10 комада сигурно....
Не дека со Лазаров ќе тепавме,ама пак ќе имаше некоја борба...вака се виде колку им е писмото на другите.....
Шо правиме кога Лазаров ќе ја заврши кариерата?
Нема ни одблизу таков талент,а со ваквата мизерна работа со младинските екипи во клубовите никогаш нема да ни да има.....
Не тераме далеку со ова темпо....
Единствено чаре засега како шо спомна некој во погрните постови е да се натурализира некој странец..ете на пример Надовеза,Маркичевиќ..се страшни играчи...таков тип на играчи и фалат на оваа репка...
А со играчи како Митков,Јоноски,Мајнов,Миркуловски,Велко ќе се радуваме и ќе дркаме на реми со Босна....:kesa:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.986
Поени од реакции
16.425
Што ти е проблемот тебе па те глеам цело време плукаш по Комити, Вардар и Скопјани ?!
Комити колку што имаат напраено за Македонија ти и твојот смрден град и сограѓани никад нема да напраите....
Нормален е револтот и бојкотирањето на Комити како навивачка група на репрезентацијата. Што добиле Комити од државава ?
Ако незнаеш ја ќе ти кажам. Само кривични пријави и казни затвор....
Ова шо збориш дека само со гратиси идат на утакмици исто не е точно. Не бев у можност да отидам на натпреварот ама се кладам дека голем дел од присутните во салата се членови на нг Комити.
Не сум знаел дека требало нешто за возврат :kesa:
Тие казни сигурно не биле дадени туку така, на некој му текнало, па ае сеа ќе ги казнуваме...
Ако навиваш од срце за државата, не ти треба ништо друго, успесите што ги правиме (ретки се) треба да не исполнуваат.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Не ми извртувај зборови,знаеш дека не мислам да ни плаќаат или слично...... Али бар да не не третираат ко стока сите.
Кога ќе се деси нешто сите по Комити плукаат и собираат поени на нивен грб. А кога треба да се бодри репрезентација сите Комити ги бараат.
Епа не иде така....

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
затоа треба да има навијачко здужение кое само ќе ја бодри репрзентацијата као што у босна се викаат бх фанаткиос а у србија бели орлови, шкотска тартан арми.....

п.с. комити беа национална група додека вардар играше во сфрј превенство, откако се распадна југославија комити не се тоа што тогаш беа кога цела макеодонија навијаше за вардар и комити имаше низ сите градови :smir:

Член од
2 декември 2008
Мислења
773
Поени од реакции
344
Незнам од кај да почнам...

Ајде да почниме со екипата.
Неможи ние со братчиња репрезентација да прајме. Неможи репрезентацијата да ја готви Михајло или Минчо или Ефто... Ајде шо веќе го прават списокот... Ама неможи тие и да кажват кој да игра :kesa: Џабе ќе плукате по Ѕвонко кога тој никаква улога нема во репрезентацијата. Нападот катастрофа... Ниедна ама баш ниедна ебена акција не створија... Одбраната никаква едноставно се изнашуткаја сите нивни играчи од секоја позиција, Борко... се да му ебам на тој шо го постави него прв голман на репрезентација. Неможи да нема ниеден играч од Пелистер, Тинекс, Куманово... Згадено ми е веќе со тие едни исти играчи, па освен Аљушо немаше друго лево крило, Велко со се братчето, Јоноски, брача Стоилови, Мајнов... тие не треба ни ја да гледаат репрезентацијата повеќе! Магариња не напраја Маџарите, вака јас мислам дека ни од Франција немаше да изгубиме.

Што се однесува до публиката :kesa:
Ај порано кога следев пред телевизор си мислев дека можеби од коментаторот не се слуша публиката. Ама :kesa: :kesa: :kesa: онаа катастрофа досега ја немав видено. Па 4000 во сала кои си збораат на телефон? Прав театар, старци со сопруги, бебиња, 20-тина дечки кои псуеа и освен Ма-ке-до-нија! и "Излези момче..." друго не знаеа. Дури и кога знамето го извадовме сите се туфкаја оти прашина имало, па неможеле да гледаат на мира. :nesvest: Ајде можеби на никој не му се урлаше кога губевме 10 разлика, ама од почеток до крај утакмицата си помина како филм.
Ова е апел. Доколку тие што ја водат репрезентацијата иако им е како помошно за форсирање на нивните кутри играчи, доколку сакаат успех... Барем ваквите поважни натпревари да ги однесат било во Битола, Куманово, Велес...
Да, ужасна е состојбата на салите... Али малку да ги потдотераат ќе бидат перфекти, а не ние градиме 10000000 сали со по капацитет 50 души.

Иако ова е прв пораз на репрезентацијата, и можеби премногу нападен е мојот пост, ама од онаа лакрдија што имав прилика во живо да ја гледам, најблаго речено ми се гади! :uvo:

AquaCool

Sound Factory
Член од
25 ноември 2007
Мислења
144
Поени од реакции
0
Можеби не е толку проблемот во тоа што Кире не играше..Првите три акции(со исклучок на првиот нивни гол), ги примивме зошто Наум два пати им додаде во раце, и направи чекори. Лидер на екипата нели, бла бла..затоа цел живот се тетерави во македонска лига,со исклучок на сезоната во шпанија(не ми текнува на екипата)..А и кога ќе додадеме дека Шундовски играше 5-1 цела утакмица и не примети дека праат вишак од шала, ете ни за 5 минути изгубена утакмица.
Не ја обвинувајте толку публиката, бев во сала и на при секој знак на живот на нашиве,добиваа подршка.Секако,не толкава како кога би биле присутни и навивачки групи:))

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Го пуштам натпреваров, гледам Филип Лазаров изведува пенал и се радува како да водиме. Кога резултатот десет разлика губиме:nesum::uvo: И препуштив по некоја минута ми беше срам да гледам.
Ехе како фалат Комитите во вакви прилики. Никој не знае да навива како нив. Се млитави во публика.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Незнам од кај да почнам...

Ајде да почниме со екипата.
Неможи ние со братчиња репрезентација да прајме. Неможи репрезентацијата да ја готви Михајло или Минчо или Ефто... Ајде шо веќе го прават списокот... Ама неможи тие и да кажват кој да игра :kesa: Џабе ќе плукате по Ѕвонко кога тој никаква улога нема во репрезентацијата. Нападот катастрофа... Ниедна ама баш ниедна ебена акција не створија...

сега ти или се правиш паметен а шундовски е тренер а викаш немал никаква улога во репрезентацијата :pos2: па каква сакаш улога да има :pos2: па кој треба акција да им нацрта/ па кој треба наумче да го седне на клупа? па зашто у 40 минута тоа го направи? абе дечко оди легни си.

Kajgana Shop

На врв Bottom