Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Шо се замарате со глупости не ми е јасно!!!! Ти како сакаш викајго...ама глупо е НАЈГОЛЕМИОТ ФУДБАЛСКИ ХРАМ во МАКЕДОНИЈА кој е исто толку мој колку и твој, да нема име (Градски НЕ е име)!!!

П.С. И во Прилеп има градски стадион кој се вика "ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ"!!!

Не си растен во Скопје и затоа не ти се јасни работиве. Градски како збор има посебен шмек, ко ќе те праша некој кај ќе идеш му викаш на Градски. Тоа е така со години и сега некој ќе се прави паметен ќе го прекрстува, не иде тоа така.

Не си растен во Скопје и затоа не ти се јасни работиве. Градски како збор има посебен шмек, ко ќе те праша некој кај ќе идеш му викаш на Градски. Тоа е така со години и сега некој ќе се прави паметен ќе го прекрстува, не иде тоа така.

Не бе брат не е прекрстување...туку прво крштавање:smir:, досега немаше име!!! А тоа дека за вас секогаш ќе остани ГРАДСКИ нема сомнеж, НАВИКА СИ Е НАВИКА!!! А името Градски Стадион "ФИЛИП II" не е пречка пак Градски да го викате!!!:helou:

taka e druze gradski ima poseben shmek

Колку што знам ајс и стадионот на манлестер сити се вика градски, city stadium. Многу глупаво и јас се согласувам со сите дека името арена филип втори е многу глупо и смешно баш како што кажа погоре во својот пост сега римјаните да му дадат име на олимпико цезар, или неро, или било ко јримски познат од историјата. ќе изгледа многу смешно.

^ Зошто бе пријател тебе би те интересирало за Вардар и неговиот стадион за да напишеш на темава и по ова прашање? Не обвинуваат дека ние, навивачите на ФК Вардар, сме биле самобендисани и сме летале во облаци. Па што да правиме кога сите се заинтересирани за нашите проблеми и повеќе разговараат за нас отколку за себе.

“Градски“ и тоа како е име. Особено што е наше, и ќе го викаме како сакаме. За споредба иако не знам зошто има потреба да ти докажувам и објаснувам како да се бранам... во Рим, стадионот на кој сега ќе се игра финалето во лигата на шампиони, се вика "Stadio olimpico" што во превод значи олимписки стадион, односно стадион каде се одржува олимпијадата. Мислиш дека треба да го сменат името во Арена “Гај Јулие Цезар“ за да не се чувствуваат навивачите “безимени“?

Патем, се надевам дека се` добро ќе се заврши за Победа, и дека ќе опстане клубот, па да се натпреваруваме повторно во првата лига за бодови, а не ревијално.
Ако не се лажам не е само на Вардар, башка и репрезентација игра на тој стадион. Баш ми се свиѓа името-Филип II.

Ако не се лажам не е само на Вардар, башка и репрезентација игра на тој стадион. Баш ми се свиѓа името-Филип II.

оди лечи се и ти затоа што не ја почитуваш традицијата на вардар кога играл преку 50 години на стадион кој се викал градски стадион. затоа сега менувате име па зашто тогаш не му се даде име на некој поранешен играч кој оставил белег во македонскиот фудбал? Што има врска името филип втори со фудбалот во макеоднија?

оди лечи се и ти затоа што не ја почитуваш традицијата на вардар кога играл преку 50 години на стадион кој се викал градски стадион. затоа сега менувате име па зашто тогаш не му се даде име на некој поранешен играч кој оставил белег во македонскиот фудбал? Што има врска името филип втори со фудбалот во макеоднија?
Одам, се лечам.
Поздраф.

Само за болдираново ти реплицирам :tapp:

Што има врска Алианц Арена со фудбалот во Германија, Деле Алпи со фудбалот во Италија, Маракана со фудбалот во Србија и уште милион други низ светов!? Прво размисли малку па напиши...

Како и да е, за мене Градски секогаш ќе си остане Градски :)

А што е битно името? Не ви е побитен успехот на ВАРДАР???

Сите стадиони претпуваат промена на името кога-тогаш :toe: и Градски искрено многу ми звучи старо и комунистички...затоа убава ми е променава
П.С.Вардар нема свој стадион така да незнам зашто се најдовме ние навивачите потресени од промената на името

а каква врска има салата Борис Трајковски со РАКОМЕТОТ????????/
едно прашање само:Ако дојде време некој странски газда да го купи ФК Вардар и реши нов стадион да прави било во ,Карпош,кисела Вода,Драчево или Ѓорче како тогаш ќе го викаме Градски стадион од Околината на ЦЕНТАРОТ???????
мене ми се допаѓа Филип 2(малку им е промашено името) не ја гледам поентата на Градски, и до глупавите објаснување со Рома,М.Сити ДАЛИ ОНИ ИМААТ ЕДЕН СТАДИОН во ГРАДОТ или ДРЖАВАТА дали на нив играат повеќе тимови или само ЕДЕН??????објаснете ми го ова па после зборете ми за тоа како им се вика стадионот

Само за болдираново ти реплицирам :tapp:

Што има врска Алианц Арена со фудбалот во Германија, Деле Алпи со фудбалот во Италија, Маракана со фудбалот во Србија и уште милион други низ светов!? Прво размисли малку па напиши...

Како и да е, за мене Градски секогаш ќе си остане Градски :)

Абе како сакате само ќе ви кажам дека вмро лечи комплекси преку овие преименувања од историјата на античка макеоднија. Ако мислите дека македонците денес се горедеат со филп втори ок тогаш нека биде тоа име, но бидејќи служи само за провокација кон атина јас не гледам логичко зашто ако сакаат веќе да направат добар потег власта не го преименува името на стадионот во макеоднија па така да кој и да дојде овде да игра иако ќе се буни да бидеме испишани како бјрм нема да може да го смени името на стадионот каде странските репортери ќе најават дека се јавуваат од стадионот македонија. Ете нели тоа е стадион каде игра нашата репрезентација и каде играла екипата македонија за време бугарска окупација од која подоцна со фузија на клубот победа се створил вардар. Значи сепак вардар има свој стадион иако тој не е лично негов зашто бил осоцијализам и приватно немало ништо, но градски стадион секогаш ќе биде стадион на вардар.

п.с. нека изград нов стадион почнувајќи од темели па нека го крстат како сакаат.

Абе како сакате само ќе ви кажам дека вмро лечи комплекси преку овие преименувања од историјата на античка макеоднија. Ако мислите дека македонците денес се горедеат со филп втори ок тогаш нека биде тоа име, но бидејќи служи само за провокација кон атина јас не гледам логичко зашто ако сакаат веќе да направат добар потег власта не го преименува името на стадионот во макеоднија па така да кој и да дојде овде да игра иако ќе се буни да бидеме испишани како бјрм нема да може да го смени името на стадионот каде странските репортери ќе најават дека се јавуваат од стадионот македонија. Ете нели тоа е стадион каде игра нашата репрезентација и каде играла екипата македонија за време бугарска окупација од која подоцна со фузија на клубот победа се створил вардар. Значи сепак вардар има свој стадион иако тој не е лично негов зашто бил осоцијализам и приватно немало ништо, но градски стадион секогаш ќе биде стадион на вардар.

п.с. нека изград нов стадион почнувајќи од темели па нека го крстат како сакаат.

Леле човече нема пост, а да не ја спомнеш владата :3:

Ни те праша некој за историјат на Вардар, а уште помалку за спорот помеѓу gayreece и Македонија...

Политика ама баш ич не ме интересира, а на името Филип Втори не му фали ништо и така за денешнава генерација Градски ќе си остане Градски

Баш е супер името, треба да си ги цениме античките херои. Јас да бев ќе го крстев Александар Македонски, па нека пукнат јужните педери ебате беља.

Баш да видам до кога во секој твој пост ќе мешаш политика. Барем за во спортов зборим...Ако толку ти се оправа политика иди бе брат имаш тема и прај муабет колку сакаш, доста со тоа ВМРО е крив, СДСМ е крив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom