- Член од
- 28 јануари 2009
- Мислења
- 49
- Поени од реакции
- 4
sekoj sto izlegol od emisija na kolbasarot\pastetarot D.Vucic ne treba da bide na TV
Навистинаsekoj sto izlegol od emisija na kolbasarot\pastetarot D.Vucic ne treba da bide na TV
а нешто посмешно да ми кажеше, па Влатко и пред тоа си беше опасен, а емисијата му дојде еден вид како промоција, а тоа што го одби Вучуч да му биде менаџер па затоа и наместија да не биде прв си е друго, ама затоа денес Влатче е еден од најдобрите и најславните а тој што победи дури и име не му знаемеsekoj sto izlegol od emisija na kolbasarot\pastetarot D.Vucic ne treba da bide na TV
Со таквите како него треба да се гордееме, не знам како вакви љубоморни испади можат да опстојат како тема, ама добро, секој си има свое мислење, Влатче си е супер, и многу убаво пее, а дали има карактер или не не можеш да дознаеш ако не го познаваш, така да мислењево ти е без врска и неосновано..Гореименуваниот лик е уште еден од новите бајати дечки на нашава естрада. Човек кој што нема свој карактер и ни малку оригиналност туку одеднаш после смртта на Тоше се појави пеејки ги неговите песни и копирајки се што може да се ископира од Тоше па дури и неговите движења и гримаси.
Во животот се знае дека копиите секогаш пропагале, се паметат само оригиналите!
Влатко засрами се!
П.с Не најдов ваква тема модератори средете ако треба да се среди!
ни стил му е промаршен ни песни баш се си му е ОК и си му лежат а за тоа си добива и признанија, а дека се кити со имитација на Тоше преиспитајсе малку , оставете го Тоше да почива во мир, а Влатко да си пее па ако не ви се допаѓа не го слушате само не давајте смешни коментари1. Сличноста со Тоше е преочигледна и најблаго кажано бедна. Да се китиш со имитација на други луѓе е мизерно.
Краен резултат џабе ти е и скромност и глас кога ти се крајно промашени песните и стилот.
Next....
Види синко ова е отворен форум и отворена дискусија за отворени коментари. Повтори си во себе, продолжи да си го слушаш Влатко и не давај трагични реплики. Аргументирано одбрани го. ОК не е аргументирана одбрана. Оставете го Тоше да почива не е аргументирана одбрана и не го негира фактот дека апла се гледа сличноста и тоа е мислење на многу други членови, оставете го да пее исто така не е аргументирана одбрана. Истражи ги музичките води и чекам квалитетна контрареплика.ни стил му е промаршен ни песни баш се си му е ОК и си му лежат а за тоа си добива и признанија, а дека се кити со имитација на Тоше преиспитајсе малку , оставете го Тоше да почива во мир, а Влатко да си пее па ако не ви се допаѓа не го слушате само не давајте смешни коментари
види синко Влатко го знам одамна уште ти појма немаше кој е а и Тоше беше живВиди синко ова е отворен форум и отворена дискусија за отворени коментари. Повтори си во себе, продолжи да си го слушаш Влатко и не давај трагични реплики. Аргументирано одбрани го. ОК не е аргументирана одбрана. Оставете го Тоше да почива не е аргументирана одбрана и не го негира фактот дека апла се гледа сличноста и тоа е мислење на многу други членови, оставете го да пее исто така не е аргументирана одбрана. Истражи ги музичките води и чекам квалитетна контрареплика.
Ќе те носам јас на Сека Алексич па ќе видиш колку народ ќе се збере ако тоа ти е репер а патем речено и она добива признанија. А мислењето на кичевчаните на локал-патриотска база ми е исто толку објективно колку и мислењето на Шема за Бранко Црвенковски. Не се работи за како ми одговара се работи за објективност, Влатко не го познавам така да гледам да сум реален. Малце нескромно може од моја страна ама сметам дека имам бајаги километри на ислушана музика за да сметам дека сум и те како релевантен.види синко Влатко го знам одамна уште ти појма немаше кој е а и Тоше беше жив
пееше ваму по кафичиве наши а и народ се збираше па секој кичевчанец ќе ти каже дека никого не имитира а тебе како ти одговара така кажиси
не фала за на сека можам и сам да појдам, текстовите на некст тајм се од џеј џејЌе те носам јас на Сека Алексич па ќе видиш колку народ ќе се збере ако тоа ти е репер а патем речено и она добива признанија. А мислењето на кичевчаните на локал-патриотска база ми е исто толку објективно колку и мислењето на Шема за Бранко Црвенковски. Не се работи за како ми одговара се работи за објективност, Влатко не го познавам така да гледам да сум реален. Малце нескромно може од моја страна ама сметам дека имам бајаги километри на ислушана музика за да сметам дека сум и те како релевантен.
Уште чекам квалитетна реплика да речеме длабочината н неговите текстови, да речеме музикта како композиција, да речеме оригиналност и да речеме настап (ама не од кичевски кафичи). А композиции ала Копров за Некст Тајм и ним сличните ми се лимонада хитчиња што би рекла една другарка наменети за широките народни маси, Пријатно е да ги слушаш дури и да си ги потпевнуваш ама не содржат никаква трајна или уметничка вредност. Се додека не се пробие со сопствен стил со нешто оригинално или со некаква креација од музички аспект ќе заврши како и многуте пред него.
Времето ќе покаже ама да не биде после врати ме на исто место и исто време (од пред неколку години кога бев славен)...
Репликите ти се се пократки и понеаргументирани. Значи стилот негов и стилот на песните или сум јас слеп, а не сум, личат на оние на Тоше. Друго, победа на фестивали може а и не мора да значи дека песната е квалитетна. Многу побитен критериум е да биде певлива да биде пријатна на уво и да биде прифатена од ширкоките народни маси. Низ музичаката историја и вакви песни биле хитови и тоа мега-хитовине фала за на сека можам и сам да појдам, текстовите на некст тајм се од џеј џеј
стилот си е негов личен и единствен си фура дечкото си победуе на фестивалчиња не оти е има убави песни и го слушаат сите туку дека нема квалитет затоа
Благодариме за повлекувањето и за конечно разумниот одговор што следи за истото. Најискрено, уживај во музиката на Влатко важно е тебе да ти е пријатно дур ја слушаш само еден совет има разлика од пријатно за слушање и квалитет тоа што се обидувам да го доловам цело време. Еве и мој скромен придонес за твое задоволство...џабе ќе те цитирам џабе ќе ти пишувам имате во главата зацртано да плукате по некого па повелете, али сакале или неќеле, ви се допаѓало или не вистината е поинаква од тоа што го кажуаш па прифатил не прифатил исто ти се фаќа Влатко си тера во нагорна линија народот си го прифати квалитет каков таков за нашиве македонски простори и повеќе од добар а тебе ми те оставам со твоите сфаќања кои нити имам намера нити можам да ги променам па и секој си има право на свое мислење али едно ќе повторам доколку не ви се допаѓа Влатко немора да го слусаште или коментирајте едноставно праветесе како да не постои и фурајте си понатака а тој секако дека ќе си има кој да го слуша